به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، رحمت الله حافظی، رییس کمیسیون سلامت و بهداشت شورای اسلامی شهر تهران در دویست و چهل و سومین جلسه علنی شورا و پس از صحبت های وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پایش مواد غذایی شهر تهران از نظر سموم اظهار داشت: برای 1120 نمونه مواد غذایی پایش انجام شده است که 540 نمونه برای سموم و 580 نمونه برای آلاینده های سه گانه نیترات، کادنیوم و سرب بوده است.
وی با بیان اینکه 87/23 درصد نمونه ها آلوده و 7/76 درصد آنها مجاز و فاقد آلودگی بودند، خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی واردکننده و تولیدکننده سموم کشاورزی است.
حافظی با بیان اینکه از سال 85 برای واردات سموم کشاورزی مناقصه برگزار می شود و ارزان ترین و کم کیفیت ترین محصولات وارد کشور می شود، خاطرنشان کرد: 85 درصد سموم از چین و 15 درصد از هند وارد می شود که کیفیت بسیار پایینی دارد.
رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بر نحوه استفاده کشاورزان از سموم کشاورزی نظارت انجام نمی شود، خاطرنشان کرد: استاندارد استفاده سموم 500 کیلوگرم در هکتار است که در حال حاضر تا 1500 کیلوگرم در هکتار مصرف می شود.
وی با بیان اینکه سهم ب د ت سالهاست از چرخه تولید خارج شده است اما در برخی محصولات مثل تخم مرغ این آلودگی وجود دارد، اظهار داشت: در شرکت شیمی قزوین 5 هزار تن ب د ت ذخیره شده است.
حافظی با بیان اینکه برای مصرف کوتاه شیمیایی باید نیازسنجی خاک انجام شود، تاکید کرد: این امر از وظایف جهاد کشاورزی است در حالی که کشاورزان بدون نظارت و به صورت سنتی بیش از اندازه از کودهای شیمیایی استفاده می کنند.
وی افزود: در مکمل غذای طیور برای کاهش هزینه ها به جای استفاده از اکسید روی خالص که به صورت شمش است از سرباره که از ضایعات تولید شمش است، استفاده می شود که این امر میزان سرب موجود در مرغ و تخم مرغ به 500 PPN می رساند.
وی با بیان اینکه استاندارد 11 هزار مغفول مانده است، خاطرنشان کرد: تا 4 سال پیش تولیدکنندگان کود شیمیایی آنالیز را انجام می دادند و میزان آلاینده های سه گانه نیترات، کادمیوم و سرب مشخص بود و وزارت جهاد کشاورزی بر اساس آن مجوز صادر می کرد اما متاسفانه این روند حدود 4 سال است که حذف شده است.
وی با بیان اینکه آبیاری زمین های کشاورزی در جنوب شهر تهران توسط آب های فاضلاب انجام می شود، خاطرنشان کرد: 25 درصد سطح زیر کشت در این منطقه توسط آب های ناسالم آبیاری می شود.
حافظی افزود: نظارت بر تجویز و کاربرد سموم، بارکدگذاری محصولات، آموزش شهروندان در استفاده از محصولات از جمله راهکارهایی است که می تواند در تامین سلامت مواد غذایی موثر باشد.
نظر شما