به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، اتابک جعفری امروز( 11 اسفند) در آئین اختتامیه 93-94 وافتتاحیه 94-95 طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) در دبیرستان دخترانه سمیه سمنان با اعلام این مطلب با اشاره به وضعیت نامطلوب منابع آبی در دنیا، کشور و استان سمنان افزود: کشور ما در ناحیه گرم و خشک قرار دارد و این گرم و خشک بودن تاثیرات زیادی در حوزه آب و وضعیت منابع آبی گذاشته است.
وی با بیان اینکه تامین آب مصرفی استان سمنان از طریق آبهای سطحی وزیرزمینی انجام می شود افزود:945 میلیون متر مکعب از منابع ریرزمینی(80 درصد) و228 میلیون متر مکعب آن از آب های سطحی (20 درصد)تامین می شود.
جعفری ادامه داد: در حال حاضر برداشت از آبهای زیرزمینی از میزان مجاز بیشتر بوده وبه همین دلیل حفر چاه های عمیق ونیمه عمیق در بسیاری از دشتهای استان ممنوع اعلام شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به اینکه استان سمنان به استثناء رودخانه حبله رود که در دشت گرمسار جریان دارد فاقد رود خانه دائمی است اظهار داشت: در استان سمنان چهار هزارو 805 حلقه چاه با حجم تخلیه سالانه 730 میلیون متر مکعب، یک هزار و 875 دهنه چشمه با با حجم تخلیه سالانه 173.3 میلیون متر مکعب و 739 رشته قنات با با حجم تخلیه سالانه 85.6 میلیون متر مکعب وجود دارد.
جعفری کمبود بارندگی سالانه، نوسان بارندگی های سالانه،نبود تناسب رمانی ومکانی بارش،گرما وتبخیر،خشکسالی های پی در پی در سطح استان و وجود املاح در مسیر حرکت آب های سطحی وزیرزمینی زا مهمترین علل کمبود ومحدودیت منابع آب دراستان سمنان اعلام کرد وگفت: استفاده نامناسب از منابع آب زیرزمینی،برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی ، نامناسب بودن شیوه های آبیاری موجود وغیر اقتصادی وفنی نبودن کنترل منابع آب سطحی موجود در مناطق کوهستانی نیز از مشکلات عمده این استان در زمینه استفاده از منابع آب است.
وی با بیان اینکه 87 درصد مصرف آب زیرزمینی در استان سمنان برابر با 824 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی،9 درصد برابر با 87 میلیون متر مکعب در بخش شرب وبهداشت وچهار درصد برابر با 34 میلیون متر مکعب در بخش صنعت وخدمات است اضافه کرد:با توجه به شرایط بحرانی منابع آب در استان سمنان لازم است تمام مردم ومسئولان به صورت یکپارجه در سه بخش تولید،توزیع ومصرف آب اقداماتی را انجام دهند.
جعفری اجراي طرح ملي نجات را يکي از اقدامات اين اداره کل در راستاي ارتقاي آگاهي دانش آموزان در استفاده بهينه و صحيح از منابع آبي عنوان کرد و گفت: اين طرح براي چهارمین سال متوالي در استان با همکاري آموزش و پرورش استان و جهاد دانشگاهي بعنوان مشاور طرح برگزار مي شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان به رتبه نخست استان سمنان در طرح ملی داناب نیز اشاره داشت وافزود: در این طرح، یک معلم به عنوان مربی و رابط و یک دانش آموز نیز به عنوان ناجی آب، آموزشهای لازم را فرامی گیرند و این آموزشها را به دانش آموزان مدرسه خود و همچنین به خانواده ها منتقل می کنند.
نظر شما