به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کبری ناصری امروز (11 اسفند) در کارگروه پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور اظهار داشت: این جلسه دومین کارگروهی است که در سال جاری برگزار می شود و بازدید از کالاهای قاچاق سلامت محور بسیار گسترده است.
وی بیان کرد: بازدید از اماکن در راستای مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور به صورت پراکنده صورت می گیرد و ممکن است در بعضی از اماکنی که بازرسی نشده اند این کالاها را عرضه کنند و داروخانهها مجاز به خرید مکملهای غیرمجاز نیستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه این معاونت دو وظیفه مهم بر عهده دارد، گفت: وظیفه اول معرفی برندهای معتبر و وظیفه دیگری که بر عهده داریم اطلاع رسانی به مردم است.
به گفته وی اطلاع رسانی از مدارس آغاز شده است به این دلیل که آموزش پذیری دانش آموزان بسیار بالا است.
ناصری با توجه به ورود مواد مکمل به کشور گفت: ورود این محصولات به کشور کاملا غیرمجاز است و احتمال ورود این مواد به خراسان جنوبی نیز وجود دارد و کشفیات در حوزه مکمل در استان بسیار زیاد نبوده است.
وی با بیان قوانین حاکم بر عطاریها تصریح کرد: این قوانین شامل نصب پروانه کسب عطاری در معرض دید عموم، مطلوب بودن نظم محیط و رعایت نظافت، عدم تهیه و عرضه مخلوط گیاهی و رعایت شرایط نگهداری محصولات گیاهی است.
به گفته وی عطاریها حق عرضه و فروش دارو چه شیمیایی و چه گیاهی و داروهای دست ساز با عناوین مختلف را ندارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه باید به اعضای مشغول در عطاریها آموزشهای لازم داده شود، گفت: در خصوص صدور پروانه برای عطاریها باید ابتدا آموزشها در خصوص گیاهان دارویی داده شود و بحث تداخلی موجود در عطاریها و داروخانهها معضلی است که وزارت بهداشت نیز با آن مواجه است.
ناصری به اقدامات مهم انجام شده در 6 ماهه دوم سال جاری اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل تهیه پمفلت آشنایی با برچسب رهگیری و کنترل اصالت فرآوردههای سلامت محور، تهیه پوستر در خصوص عدم خرید و فروش کالاهای خارجی فاقد مجوز و تهیه راهنمای کنترل اصالت فرآوردههای سلامت محور خارجی است.
وی در ادامه افزود: دیگر اقدامات انجام شده شامل تهیه اپلیکیشن اطلاع رسانی ویژه موبایل، شرکت در کارگاههای آموزشی برگزار ده از سوی اصناف و برگزاری جلسات آموزشی در خصوص نحوه تشخیص و کنترل بر چسب اصالت و هم چنین مضرات کالاهای قاچاق است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به مبارزه با قاچاق کالا و ارز در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در سال جاری یکهزار و 842 مورد از کشفیات قاچاق در زمینه خوراکی و آرایشی و بهداشتی در سطح استان بوده است که در زمینه داروی یک هزار و 607 مورد در سطح استان کشف شده است و آمار کشف ملزومات و تجهیزات پزشکی در استان یک هزار و 170 مورد است.
ناصری با بیان اینکه تعداد پروندههای قاچاق کالاهای سلامت محور در استان 160 مورد است، خاطرنشان کرد: از 62 محموله قاچاق گمرک و سازمان اموال تملیکی بازدید شده است که تعداد نمونه برداری از محمولههای قاچاق گمرک و سازمان اموال تملیکی 521 مورد است.
وی خاطرنشان کرد: در 20 مدرسه در خصوص معرفی مضرات کالاهای قاچاق آرایشی و بهداشتی اقدامات تبلیغی و ارشادی انجام گرفته است.
نظر شما