اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهان توسعه روابط با ایران

خبرگزاری شبستان:کشورمان دارای روابط اقتصادی با کشورهای عضو مجمع اقتصادی اروسیا است؛ ارتباطی که روز به روز بیشتر شده است و حال خبرها حاکی از آن است که وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواستار توسعه بیشتر روابط با ایران شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اوراسیا نام قاره وسیعی است که از ترکیب دو قاره اروپا و آسیا پدید آمده‌است. از آنجا که دو قاره آسیا و اروپا مرز طبیعی ویژه‌ای ندارند و مرزبندی کنونی میان این دو قاره بیشتر تاریخی و فرهنگی است؛ در بعضی مناطق جهان اوراسیا به عنوان بزرگترین قاره در بین ۵ یا ۶ قاره جهان شناخته می‌شود و مجمع اقتصادی اوراسیا، یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی است. این مجمع از ۱۰ اکتبر ۲۰۰۰ آغاز به‌کار کرد. در مجمع اقتصادی اوراسیا کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضویت دارند. در نشست‌های این مجمع درباره مسایلی از جمله گردشگری، انرژی، همکاری‌های مالی، اقتصادی و آموزشی بحث و تبادل نظر می‌شود. ایران نیز در بعضی از نشست‌های آن حضور دارد. شهر شی‌آن مرکز استان شنسی در شمال غرب چین محل دائمی مجمع اقتصادی اوراسیا است که نخستین بار در نوامبر ۲۰۰۵ میزبان این اجلاس بود.

 

بنابراین گزارش، کشورمان دارای روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای عضو مجمع اقتصادی اروسیا است و اکنون با حضور هیئت های مختلف تجاری و اقتصادی از آنها در ایران؛ میزان و حجم این مبادلات افزایش یافته است. با این حال وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواستار توسعه بیشتر روابط با ایران شده است.

 

این گزارش می افزاید: بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسکو به نقل از ورونیکا نیکیشینا، وزیر جدید تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دیدار با مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این باره نوشته است: "خواستار توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی و تسریع در روند انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستیم. سفیر کشورمان نیز با اشاره به گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با فدراسیون روسیه، همکاری با دیگر اعضای اتحادیه اوراسیا را از اولویتهای ایران عنوان کرده و آمادگی کشورمان جهت توسعه روابط با اعضای اتحادیه و امضای موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا را اعلام کرده است.  طرفین توافق کردند همزمان با کار مشترک تحقیقاتی برای موافقتنامه تجارت آزاد ، فرآیند مذاکرات تهیه موافقتنامه موقت تجارت آزاد در دستور کار قرار گیرد و سپس موافقنامه اصلی به امضاء برسد. مذاکرات کارشناسی مربوط به موافقتنامه تجارت آزاد با سفر آندره اسلپنیوف وزیر تجارت سابق اتحادیه اقتصادی اوراسیا به تهران در دی ماه 94 رسما آغاز شد و با تشکیل کارگروه مشترک تحقیقاتی این روند پیگیری شد."

 

این در حالی است که مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیس بوک، در مورد اتحادیه اقتصادی اوراسیا نوشته بود: "اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله سازمان های اقتصادی تازه تاسیس است که در روابط اقتصادی ایران با همسایگان شمالی اش می تواند موثر باشد. این اتحادیه که از یکسال پیش بطور رسمی کار خود را آغاز کرد به جهت کاهش تعرفه های صادرات ایران محل توجه است. اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز اول ماه ژانویه سال 2015 با امضای موافقت نامه مربوطه میان روسیه، قزاقستان و بلاروس آغاز بکار کرد و قرقیزستان و ارمنستان در طول سال گذشته به این اتحادیه پیوستند. عملیاتی شدن اتحادیه اقتصادی اوراسیا در وهله نخست به ایجاد بازار مشترک بزرگی در حوزه کشورهای عضو این اتحادیه منجر شده است. درعین حال هدف اصلی ایجاد این اتحادیه، تسهیل تجارت میان کشورهای استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی است. ارمنستان در 2 ژانویه 2015 به عضویت کامل اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآمد.همچنین توافقنامه پیوستن قرقیزستان به این اتحادیه در 23 دسامبر 2014 به امضا رسید."

 

یادآور می شود: اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم اکنون از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان تشکیل شده و مجموع مساحت کشورهای عضو این اتحادیه بیش از 20 میلیون کیلومترمربع، جمعیت آن بیش از 180 میلیون نفر و تولید ناخالص داخلی آن در سال 2013 میلادی حدود 4 هزار میلیادر دلار (بر اساس معیار برابری قدرت خرید) است. با آغاز کار اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بازار بزرگی در چارچوب قوانین سازمان تجارت جهانی ایجاد می شود، تجارت میان اعضا بهبود می یابد و تسهیلات بسیاری را در این زمینه برای کشورهای عضو به ارمغان می آورد.

کد خبر 527573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha