آمران به معروف و ناهیان ازمنکرامنیت ندارند/آیا قوانین قضایی ناقص است؟!

امام جمعه موقت تهران در رابطه با حوادث اخیر برای سه تن از روحانیون و طلاب در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: مجاری حکومتی ما نیازمند بازنگری در عملکرد خود هستند.

حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران با انتقاد از عدم امنیت آمران به معروف و ناهیان از منکر در رابطه با واکاوی و بررسی علل وقوع حوادثی همچون ضرب و شتم روحانی درپی دفاع از خانمی عابر به خبرنگار شبستان گفت: علت بروز چنین حوادثی با این سطح از خشونت در جامعه اسلامی ما نیازمند بررسی و ارزیابی روانشناسان، استادان امور تربیتی، مسئولان و مدیران فرهنگی است.

وی افزود: تمامی مجاری حکومتی ما، مجلس در بعد قانونگذاری، دولت در بعد امنیتی و انتظامی و قوه قضاییه در بعد اجرای عدالت نیازمند بازنگری در عملکرد خود هستند. چه قصورهایی وجود داشته و دارد که امروز شاهد چنین جنایات هولناکی هستیم.

 

حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: افراد بی گناهی به جرم اینکه می خواهند کسی خلاف نکند، چاقو می خورند و مورد خشونت قرار می گیرند، از طرفی گروهی از مردم یا تماشاگر هستند و واکنشی نشان نمی دهند یا فرد مجروح را کمک نمی کنند و عده ای هم از پذیرش او در بیمارستان و مراکز درمانی خودداری می کنند.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: در جامعه ای که حکومت به شکل کامل حاکم است، افراد هنجارشکن نباید جرات چنین اعمالی را داشته باشند، ما در این زمینه از نیروی انتظامی، نیروهای امنیتی و قضات کشور توقع بیشتری داریم تا به گونه ای برخورد کنند که اثر پیشگیری از جرم و جرائم بعدی را داشته باشد.

وی بیان کرد: تفکر درباره علت بروز این حوادث باعث می شود بیندیشیم یا قوانین ما ناقص است، یا نیروهای اجرایی ما در اجرا قصور دارند (اگر نگوییم تقصیر دارند) و یا قضات ما در رسیدگی و تشکیل پرونده و اجرای حکم گرفتار نوساناتی هستند که قانون در زمان خاص خود اجرا نمی شود لذا اثر بازدارندگی خود را از دست می دهد.

 

حجت الاسلام صدیقی با اشاره به نقش رسانه ها، مراکز فرهنگی، مسئولان و مدیران فرهنگی کشور در نوع مواجهه و برخورد با این گونه مسائل ابراز کرد: مهمتر از تمامی این موارد ما از دانشگاه ها، صداوسیما، روزنامه ها، مدرسین حوزه و دانشگاه توقع داریم که به این مسائل توجه جدی داشته باشند.

وی ادامه داد:  برخی از رسانه ها به مسائل حاشیه ای به شکل وسیع توجه می کنند، سوژه های سیاسی را خیلی بزرگ می کنند، به عنوان مثال درباره انتخابات چه تیترها و چه مقالاتی که نمی نویسند اما وقتی جامعه از نظر اخلاقی در معرض آسیب و خطر است، وقتی عفت جامعه مخدوش می شود و کسانی که برای حفاظت از عفت جامعه حتی حرف می زنند، مورد خشونت قرار گرفته و چاقو  می خورند، متاسفانه رسانه ها به شکلی کمرنگ وارد عرصه می شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در زمان انقلاب با وجود این که دستگاه قضایی، نیروهای نظامی و انتظامی سامانی نداشت و تنها کمیته ها و خود مردم بودند، اما خشونت هایی از این دست را علیه خود مردم و علیه ناصحین مردم نمی دیدیم. این مسائل پدیده های جدیدی است که می توان آنها را نتیجه جنگ نرم دشمن دانست که رویارویی با آن نیازمند جهاد فرهنگی عمیق از سوی تمامی مراکز، نهادها و ارگان های فرهنگی کشور است.

پایان پیام/
 

کد خبر 52745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha