چه میزان از برنامه پنجم توسعه در حوزه زنان و خانواده محقق شد؟

خبرگزاری شبستان:ملاوردی گفت:با توجه به عدم اختصاص اعتبار مشخص براي اجرايي سازي برنامه جامع توسعه امور زنان در برنامه پنجم توسعه، اين معاونت فقط بخشي از۱۴ موضوع پيش بيني شده دراين برنامه را با استفاده از منابع محدود خود توانسته اجرایی کند.

شهین دخت ملاوردی، معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چه میزان از برنامه پنجم توسعه در حوزه زنان و خانواده محقق شد گفت:در دولت دهم معاونت امور زنان و خانواده اقدام به تدوين و تصويب بسته اجرايي برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده کرد، در اين راستا و با توجه به آنكه موضوع زنان و خانواده موضوعي فرابخشي است ، در اين برنامه براي اغلب دستگاه ها، برنامه هايي هم راستا با وظايفشان درنظر گرفته شد، بعد از آغاز كار دولت يازدهم، معاونت امور زنان و خانواده به عنوان عالی ترین مرجع امور زنان و خانواده در جایگاه ستادی، موظف شد، اجرايي سازي بسته جامع توسعه را پيگيري نمايد.

 

وی ادامه داد: اما از آنجا كه ساز و كار اجرايي و نظارتي مناسبي براي آن در سند برنامه پنجم توسعه پيش بيني نشده بود، لاجرم مطابق با قوانين موجود از طريق انعقاد تفاهم نامه و موافقتنامه با دستگاه هاي ملي استاني و همچنين سازمان هاي مردم نهاد وارد عمل شد.

 

ملاوردی با بیان اینکه در تفاهم نامه هاي في مابين معاونت و دستگاهها، اهداف و موضوعات اصلي و كلان مد نظر دو دستگاه درقالب تفاهم نامه اي درج شد بیان کرد: سپس با توجه به اولويت هاي شناسايي شده ذيل 14 محور ماده 230 و با عنايت به ضرورت اجراي رویکرد عدالت مداری به ويژه براي زنان نيازمند و محروم، زنان آسيب ديده و آسيب پذير و زنان روستايي و عشاير، وظايفي در تفاهم نامه ها براي هر يك از طرفين تعريف شد كه از آن جمله مي توان به توانمندسازي و توان افزايي، بهبود وضعيت معيشتي و كيفيت زندگي و اشتغال آنان اشاره کرد.

 

معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده  افزود: در اين راستا معاونت امور زنان و خانواده  یک تفاهم نامه در سال 92، 8 تفاهم نامه همكاري با دستگاه هاي اجرايي در سال 93 و10 تفاهم نامه در سال 94 مبادله کرد و همچنين 28 تفاهم نامه همكاري با سازمان هاي مردم نهاد در سال 93 و 37 تفاهم نامه در سال94 نيز از ديگر اقدامات اين معاونت بود. كه از جمله مي توان به موارد ذيل اشاره نمود.

 

وی با بیان اینکه تفاهم نامه با وزارت جهاد كشاورزي درخصوص برنامه ريزي و سياستگذاري براي ارتقاي جايگاه زنان و دختران مناطق روستايي و محروم و تسهيل و تسريع دسترسي آنان به منابع مالي و اعتباري و فراهم كردن زمينه مشاركت موثر آنان در فرايند توسعه روستايي و كشاورزي  از اقدامات معاونت مرکز امور زنان است  تصریح کرد: همچنین ما تفاهم نامه با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص فراهم سازي، تقويت و توسعه زمينه مهارت آموزي، گسترش آموزش و ترويج كارآفريني براي گروه هاي مختلف زنان؛ تقويت و توسعه تعاوني ها و حمايت از اشتغال مخاطبان با تاكيد بر مشاغل خانگي و كسب و كارهاي خرد منعقد کردیم.

 

وی اظهار کرد: همچنین  برای تسهيل و تسريع دسترسي زنان به منابع مالي و اعتباري و بازارهاي عرضه محصولات ،تفاهم نامه  ای با وزارت آموزش و پرورش درخصوص برنامه ريزي و سياستگذاري جهت ارتقاء سطح سواد زنان و دختران بويژه در مناطق روستايي و محروم؛ دستیابی به هدف‌های آموزشی، پژوهشی و ترویجی برنامه توسعه فرهنگي، اقتصادی و اجتماعی کشور؛ بهینه سازی محيط دختران نوجوان در خانواده، مدارس وخوابگاه هاي مدارس شبانه روزي در همه ي دوره هاي تحصيلي و تامین سلامت روانی و جسمی آنها بويژه در مناطق محروم کشور امضاء کردیم .

  

معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده با بیان اینکه ما تفاهم نامه ای با وزارت راه و شهرسازي درخصوص توانمندسازي زنان ساكن در سكونتگاههاي غيررسمي و بافت هاي فرسوده مصوب شهرهاي كشور منعقد کردیم افزود: همچنین تفاهم نامه با وزارت علوم، تحقيقات و فناوري درخصوص زمينه سازي جهت بهره گيري از ظرفيت هاي علمي، پژوهشي دانشگاهها و شركتهاي دانش بنيان و انجام فعاليتهاي پژوهشي و مطالعات بنيادي و كاربردي در حوزه زنان وخانواده داشتیم.

 

ملاوردی گفت: پس از تنظيم و تبادل تفاهم نامه ها جهت اجرايي سازي ماده 230 با نگاه به برنامه هاي پيش بيني شده در سند برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده، هر دو دستگاه به منظور تجميع و هم افزايي منابع و امكانات جهت رفع مشكلات و حل چالش هاي مرتبط با حوزه زنان و خانواده اقدام به تنظيم موافقتنامه اي جهت بهبود وضعيت جامعه مخاطب خود در يك يا چند موضوع اولويت دار و در قالب يك يا چند پروژه مي نمايند.

وی دادمه داد:  در اين مرحله و پس از امضاء موافقتنامه دستگاه مجري موظف خواهد شد در زمان مشخص ، موضوع مورد نظر را اجرا و گزارش اقدامات انجام شده را به معاونت منعكس نمايد.

 

 ملاوردی تصریح کرد: لازم به توضيح است با توجه به عدم اختصاص اعتبار مشخص براي اجرايي سازي برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده (ماده 230 ) در برنامه پنجم توسعه، اين معاونت فقط بخشي از 14 موضوع پيش بيني شده در اين برنامه را با استفاده از منابع محدود خود ، توانسته به اجرا درآورد. آثار مثبت پروژه هاي اجرا شده در راستاي اين تفاهم نامه ها را مي توان در جامعه زنان روستايي، عشاير، محروم و نيازمندان مشاهده کرد.

 

وی گفت: برخي از آنها عبارتست از افزايش پوشش تحصيلي دختران بازمانده از تحصيل در سن تحصيل در 10 استان كمتر توسعه يافته (طي دو سال متوالي 93 و 94)؛ آموزش، ارائه خدمات مشاوره و ساماندهی زنان قالیباف در جهت ارتقا کیفیت و استانداردسازی تولیدات آنها به منظور افزایش و پایداری اشتغال؛ انتخاب، آموزش، ارائه خدمات مشاوره و ساماندهی زنان کشاورز در جهت ارتقا کیفیت و استاندارد سازی تولیدات آنها به منظور افزایش  و پایداری اشتغال در كل كشور (طي 2 سال متوالي 93 و 94) است.

 

وی با بیان اینکه صندوق هاي اعتبار خرد زنان روستايي با هدف ايجاد اشتغال پايدار در سال 93، توسعه و تجهیز  یافت: خاطر نشان کرد: بالغ بر 64 صندوق خرد زنان روستايي و 13 صندوق خرد زنان عشاير ايجاد، توسعه و تجهيز شد.

کد خبر 527401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha