حجت الاسلام احمد صادقی به خبرنگار شبستان گفت: دین اسلام یک آئین کامل است و در همه زمینه های دنیوی و اخروی اهتمام ویژه ای دارد و اینچنین نیست که فقط به دنیا و یا آخرت توجه کند چراکه موجب عدم سعادت فرد می شود.
وی افزود: یکی از نیازهای غریزی انسان، میل به مصرف است که در این زمینه دین مبین اسلام فرامین بسیار ارزنده ای دارد و به معرفی الگوی صحیح مصرف پرداخته است.
کارشناس پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور یا اشاره به ویژگی های مصرف صحیح از دیدگاه اسلام، بیان داشت: باید میان نیازهای حقیقی و نیازهای کاذب تفاوت قائل شد و از طریق حلال به به تامین نیازهای حقیقی خود بپردازند.
به گفته وی باید اعتدال در مصرف رعایت شد و این امر حتی در نیازهای حلال باید رعایت شود به عنوان مثال در خوراک و پوشاک نباید بیش از حد ریخت و پاش شود.
حجت الاسلام صادقی خاطرنشان کرد: از دیگر ویژگی های مصرف صحیح در زندگی اسلامی، پرداخت حقوق واجب مال « خمس و زکات » است؛ همچنین باید از اسراف و تزویر نیز دوری کرد.
وی تصریح کرد: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: مومن نیست کسی که سیر باشد و برادرش در گرسنگی بسر ببرد لذا نباید نوع دوستی فراموش شود و باید به فکر نیازمندان بود.
کارشناس پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور عنوان کرد: همه ما باید قناعت پیشه کنیم و راضی به چیزی باشیم که از طریق تلاش و کوشش بدست آورده ایم.
وی با اشاره به اینکه باید رعایت حلال و حرام را کرد، افزود: باید به گونه ای زندگی کنیم که نشان دهد مسلمان هستیم لذا نباید به دنبال ضد ارزش ها باشیم و از تجمل پرستی پرهیز کنیم.
حجت الاسلام صادقی گفت: نباید فراموش کنیم قسمتی از اموال ما متعلق به نیازمندان است بنابراین اگر به موارد مذکور توجه کنیم به الگوی صحیح مصرف خواهیم رسید.
وی اظهار داشت: متاسفانه در بخشی از جامعه این الگو رعایت نمی شود و موجب می شود دیگران نیز نسبت به این خصیصه ترغیب شوند؛ صدا و سیما در این زمینه نیز رسالت بسیار سنگینی دارد اما در صدا و سیما نیز برنامه هایی دیده می شود که رویکرد مصرف گرایی را ترویج می دهد.
نظر شما