به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین نوروز پور معاون بقاع متبرکه اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران در آیین رونمایی از ضریح امام سیداسماعیل با اشاره به جایگاه رفیع زیارت در اسلام گفت: زیارت ائمه (ع) اولیای خدا و شهدا از دستورات دینی ماست و تنها به شیعیان اختصاص ندارد.
وی با بیان این مطلب که زندگانی رسول اکرم (ص) نشانگر اهتمام ایشان به زیارت قبور شهدا و مومنین دارد اظهار کرد: ایشان به ویژه به زیارت شهدای جنگ احد تاکید ویژه داشته اند چرا که حرکت امامزادگان از اولیای خدایی بوده و زیارت آنها مستحب است.
حجت الاسلام نوروزپور ارادت مردمی به بقاع متبرکه را زمینه ساز آشنایی آنها با فرهنگ و معارف دینی دانست و تصریح کرد: همسو با مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل بقاع متبرک به قطب فرهنگی کشور اقدامات ویژه ای در 300 بقعه متبرک فعال در استان تهران صورت گرفته است.
معاون بقاع متبرکه اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران ادامه داد: هم اکنون نزدیک به 8 هزار امامزاده در سراسر کشور فعال هستند و ظرفیت خوبی را برای فعالیت های دینی، فرهنگی فراهم کرده اند و در راستای این فعالیت ها در 116 بقعه متبرکه استان تهران نیز مرمت، بازسازی و احداث مجتمع های فرهنگی و قرآنی با کمک های مردمی آغاز شده است.
وی با بیان این مطلب که امامزادگان مساجد و بقاع متبرکه از دیرباز توسط مومنان اداره شده است عنوان کرد: مرمت و بازسازی این 116 بقعه متبرکه در استان تهران نیز به همت مردم صورت گرفته و ضریح جدید امامزاده سیداسماعیل نیز به همت خیران ساخته شده است.
حجت الاسلام نوروزپور با ابراز خرسندی از تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر برای احیا و بازسازی امامزادگان و رونق هر چه بیشتر آنها خاطرنشان کرد: آبروداری امامزادگان در درگاه الهی مهمترین عامل توسل مردم به آنها هست از سوی دیگر انتساب آنها به خاندان اهل بیت و تاکید سفارش علما و بزرگان دین بر زیارت بقاع متبرکه به این جریان شدت بیشتری می بخشد.
بنابراین گزارش حجت الاسلام والمسلمین سعید مرادزاده مدیر امامزاده سیداسماعیل با بیان این مطلب که این امامزاده جلیل القدر با 7 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) منصوب است گفت: امامزاده سیداسماعیل با قدمتی بیش از 800 سال قدیمترین امامزاده استان تهران است و با قدمترین علم این استان نیز به این امامزاده اختصاص دارد.
وی با اشاره به تجدیدبنای شبستان قدیمی این امامزاده در 200 سال پیش ابراز کرد: زمینهای اطراف این امامزاده قبرستان اختصاصی خاندان قاجار بوده و علمایی همچون جدیدالاسلام که در رد اهل سنت کتب متعدد نوشته اند در این قبرستان آرمیده اند.
وی با اشاره به کرامات عجیب امامزاده سیداسماعیل بیان کرد: اقوال متعددی درباره نصب و خاندان امامزاده اسماعیل مطرح است اما با تحقیق علمی که دو سال به طول انجامید در نهایت مشخص شد که نصب ایشان به امام دوم شیعیان برگشته و ایشان پسرعمومی حسن زید داعی است نخستین سید حسنی در طبرستان هستند.
مدیر امامزاده سیداسماعیل ادامه داد: ایشان به منظور کمک به پسرعمومی خود برای تشکیل حکومت شیعی از مدینه به ری مهاجرت کرده و به دستور زید داعی برای تصرف تهران لشکرکشی کرده اند و در پی این لشکرکشی به سال 270 هجری قمری به شهادت رسیده و در تهران مدفون شدند.
وی با بیان این مطلب که در جنوب تهران امامزادگان متعددی وجود دارد عنوان کرد: مقبره امامزاده یحیی فرزند امامزاده سیداسماعیل، امامزاده چهل تنان از فرزندان امام هفتم (ع) که سرهای آنها در دامغان دفن شده و امامزادگان سیدولی از جمله این بقاع متبرکه و محل رجوع مردمی در جنوب شهر تهران محسوب می شود.
حجت الاسلام مرادزاده استجابت حاجات مردمی را دلیل ارادت بسیار به محضر امامزاده سیداسماعیل دانست و تصریح کرد: شفای بیماران بسیار از جمله این حاجات است و از 4 سال پیش حسینیه این امامزاده به منظور سکونت و مجاورت زائران بنا شده است.
وی احداث مقبره امامزاده سیداسماعیل را دلیل مهاجرت های مردمی به این نقطه از تهران دانست و عنوان کرد: اما پس از ایجاد بازار این منطقه کم کم مناطق مسکونی از رونق افتاد اگرچه شخصیت های بزرگی همچون شهید چمران، احمد متوسلیان، آیت الله شیخ فضل الله نوری، آیت الله حق شناس و آیت الله صاحب مجاور این امامزاده عظیم الشان بوده اند.
وی درباره قدمت ضریح پیشین امامزاده سیداسماعیل این ضریح مشوج قدمتی 200 ساله دارد و ضریح جدید آن به همت مجتبی هادیان یکی از خیران با هزینه کرد بودجه 400 میلیون ریالی توسط هنرمند یزدی ابوالحسن میبدی ساخته شده و در طول یک ماه و نیم نصب شده است.
مدیر امامزاده سیداسماعیل افزود: این ضریح 8 ضلعی از معدود ضریح های ساخته شده به این شکل هندسی که امامزاده طاهربن علی (ع) نیز در شهرری نمونه آن را دارا هستند و جنس آن از آب طلا و نقره است.
وی درباره مکان نگهداری ضریح قبلی امامزاده گفت: این ضریح علم 800 ساله آن با مراقبت های ویژه در موزه ای خاص نگهداری می شود.
حجت الاسلام مرادزاده با ابراز خرسندی از میزان کمک های مردی به این امامزاده عظیم الشان اظهار کرد: تلاش می شود با نذورات و کمک های مردمی اقداماتی فرهنگی متناسب با ایام خاص و مناسبت ها همچون ماه محرم و ماه مبارک رمضان انجام شود به گونه ای که در شب های قدر بالغ بر 2000 زائر در جوار این امامزاده حاضر می شوند.
حجت الاسلام مرادزاده با ابراز تاسف از تصرف بخشی از زمین های متعلق به امامزاده سیداسماعیل توسط موقوفه خواران یادآور شد: برخی از افراد زمین های عام المنفعه این امامزاده را با سندسازی به نام خود کرده اند و این زمین ها به عنوان موروثه در خاندان آنها دست به دست می چرخد.
شایان ذکر است آیین رونمایی از ضریح امامزاده سیداسماعیل دوشنبه 27 تیر در جوار این امامزاده عظیم الشان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما