خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ تنور داغ انتخابات روزهای نه چندان سرد آخر زمستان را گرمتر کرده و عدهای حتی نان شب را فراموش کرده و فقط به دنبال پیروزی هستند.
در حالی آخرین روز تبلیغات انتخاباتی در بیرجند سپری شد که کف خیابانهای بیرجند به ویژه میادین اصلی پر از پوسترها و بروشورهای تبلیغاتی است
گشتوگذار در شهر و ساعتهای پایانی روز آخر تبلیغات خالی از لطف نبود. ستادها و طرفداران هرکدام به شیوهای به دنبال کسب یک رأی بیشتر است. هواداران کاندیداها از هر امکاناتی برای تبلیغ و ایجاد موج در بین هوادارانشان استفاده می کردند از پوستر و بنر و پخش بروشورهای انتخاباتی گرفته تا راه اندازی کاروانهای تبلیغاتی....
تبلیغات ماشینی نیز در این مدت رونق گرفته بود؛ ماشینهایی که با تصاویر و شعارهای یک یا چند کاندیدا در سطح شهر میچرخند تا بتوانند نظر مردم را جلب کنند. ستادهای تبلیغاتی از عصر تا آخر شب همه نیروهای خود را جلوی ستاد جمع کرده بودند تا جلوه بیشتری در انظار عمومی داشته و بتوانند مردم را بر این موج جمعیت سوار کنند.
در میان توزیع گسترده بروشور، کارت ویزیت و عکسهای نامزدهای انتخابات، بعضیها بروشورها را برای مطالعه به منزل میبرند و خیلیها بدون توجه، آنها را کف خیابان رها میکردند یکی از موارد که جلوه ناپسندی را به فضای شهری داده بود.
البته از خیزی که برخی کاندیداها برای تبلیغ خود برداشته بودند، می توان تصور کرد که از طریق اسراف در تبلیغات کاغذی، علاوه بر زشت کردن چهره شهر بار سنگین پاکسازی را بر دوش نیروهای شهرداری خواهند گذاشت.
در میان ازدحام تبلیغات ستادهای انتخاباتی با یکی از شهروندان همکلام میشویم. محمد حیدری با ابراز ناراحتی از اینکه این نحوه تبلیغات را خیلی قبول ندارد در گفتگو با خبرنگار شبستان، گفت: مردم به کسانی که خودشان میشناسند رأی میدهند و خیلی این تبلیغات نمیتواند تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: البته برای برخی خصوصا دانشجویان شهرهای دیگر که اینجا مشغول به تحصیل هستند شاید هم بیتأثیر نباشد اما تعداد رأیهایی که از این طریق جمع میشود نسبت به هزینههای انجامشده خیلی نیست.
نرگس سورگی در حالی که نایلونی در دست دارد که ماهی قرمزی در آن میچرخد در حال عبور از کنار ستاد نامزد انتخاباتی است که در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: یکی از نامزدها مجلس شورای اسلامی در اقدامی جالب به صورت نمادین اقدام به پخش ماهی قرمز کرده است.
او با اشاره به اینکه به نظرم این کار خیلی بهتر از اسراف آن همه کاغذ است نگاهی به کف پیاده رو که از کاغذ تبلیغات پر شده انداخت و افزود: چون زمان تبلیغات رو به اتمام است کاغذهای تبلیغاتی کاندیداها رو دستشان باد کرده است.
سورگی بیان داشت: خیلی از مردم با دیدن این حجم تبلیغات می گویند این هزینههای میلیاردی برای جذب نظر مردم نمیتواند راهکار خوبی برای خدمت به مردم باشد؛ کاش این پولها را به نیازمندان می دادند.
برخی کاندیداهای مجلس دستبند همرنگ با رنگ انتخاباتی خود را بین هواداران در ستاد تبلیغاتی و خیابان توزیع می کردند تا هر کس نمادی از این رنگ داشته باشد، یعنی طرفدار آنان است.... اما مردم خاطره خوبی از این رنگها در ذهنشان ندارند، رنگهای که در انتخابات سال 88 بوی فتنه به خود گرفت و کشور و نظام اسلامی را تا لبه پرتگاه پیش برد.
برخی کاندیدا ستادهای آقایان و خانم ها را جداگانه برپا کرده بودند اما برخی کاندیدها ستاد مشترکی داشتند و پخش کنندگان تبلیغات، اصرار زیاد و بیش از حدی برای دادن پوسترها به مردم داشتند به گونه ای که تا وسط خیابان آمده بودند و در خیابان ترافیک ایجاد شده بود.
در مدت تبلیغات عکس گرفتن افرادی که از طرف ستاد نامزدهای انتخاباتی برای اینکار مشخص شده بودند از نامزد مورد حمایت خود در بین مردم و اجتماعات از نکات جالب توجه بود که بلافاصله در فضای مجازی و کانالهای ارتباطی این نامزدها در حال پخش بود.
هر کاندیدا یک شعار انتخاباتی برای خود انتخاب کرده و هواداران آنها این شعارها را بر روی بنر، پوستر و ... درج کرده بودند. بازار نشریات و روزنامههایی که تبلیغات کاندیداها را چاپ کردند، نیز در این مدت داغ بود و بسیاری از روزنامهها و نشریات محلی نیز این روزها به نان و نوایی رسیدند...
نامزدها و هواداران آنها تا مهلت پایان تبلیغات رسمی انتخابات در صدد نهایت استفاده از فرصت بودند و در این راستا نیز برخی بد اخلاقی های تبلیغاتی نیز از سوی آنان دیده شد.
گفتنی است؛ بر اساس قانون، زمان تبلیغات نامزدهای دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۶ اسفند به پایان رسید و این ممنوعیت، به فضای مجازی و غیرمجازی اختصاص دارد.
بر اساس قانون، تبلیغات ۲۴ ساعت پیش از شروع رایگیری ممنوع است.
نظر شما