به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفندماه همزمان با برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار می شود و کیفیت برگزاری این انتخابات را هم مشارکت بالای مردم تعیین می کند.
نخستین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری سال 61 برگزار شد که کردستانی ها در این دوره 65.24 درصد مشارکت داشتند.
دوره دوم این انتخابات هم سال 69 با مشارکت 44.5 درصدی مردم کردستان همراه شد و دوره سوم نیز هشت سال بعد و با مشارکت 41.65 درصدی مردم این استان برگزار شد.
میزان مشارکت مردم کردستان در دوره چهارم این انتخابات که در سال 85 برگزار شد 53.15 درصد بود.
در کل میانگین مهندسی مشارکت مردم کردستان در کل ادوار گذشته انتخابات مجلس خبرگان رهبری 50.18 بوده که میانگین کشوری آن 53 درصد بوده است.
حال با توجه به تعداد کاندیداهای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری کردستان، بسیاری از کارشناسان براین باورند که در این دوره شاهد مشارکت بالای مردم خواهیم بود.
در چهار دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت کردستانی بالاتر از میانگین کشوری
در دوره نخست انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 58، میانگین مشارکت کشور در 52.42 درصد بوده که مشارکت مردم کردستان از این میزان کمتر بوده است.
در دوره دوم سال 63 مشارکت کردستانی ها حدود 48 درصد و میانگین کل کشور 64.5 درصد، دوره سوم سال 67، درصد مشارکت مردم استان 61.49 درصد ومیانگین کل کشور حدود 60 درصد بوده است.
دور چهارم سال 71، مشارکت مردم استان به 70.1 درصد می رسد و میانگین کل کشور دراین دوره 58 درصد بوده است.
دوره پنجم سال 74، مشارکت مردم استان 77 درصد ومیانگین کل کشور 71 درصد، دوره ششم سال 78، مشارکت مردم استان 70 درصد و میانگین کشور 67 درصد، دور هفتم سال 82، میزان مشارکت مردم استان 32 درصد و کل کشور 50.5 درصد و در دوره هشتم سال 86 مشارکت مردم 46.5 درصد و میانگین کشور 55 درصد بوده است.
دور نهم سال 90 میزان مشارکت مردم استان 58 درصد و میانگین کل کشور 64 درصد بوده است.
فعالان سیاسی، روحانیون، دانشگاهیان و اهالی رسانه از جمله اقشاری هستند که نفوذ کلامی در میان مردم دارند و می توانند مردم را به حضور در پای صندوق های رای تشویق و ترغیب کنند.
خوشبختانه از زمان آغاز تبلیغات کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و همچنین مجلس شورای اسلامی در کردستان شاهد برگزاری نشست های انتخاباتی توسط دانشجویان و محافل سیاسی با حضور اقشار مختلف مردم هستیم.
روحانیون هم در نمازهای جماعت به بیان معیارها و ویژگی های افراد اصلح برای حضور در مجلس شورای اسلامی می پردازند.
ولی آنچه حائزاهمیت است و باید هوشیارانه نسبت به آن عمل کرد این است که در آستانه انتخابات هفتم اسفند 26 کانال ماهواره به زبان کردی با تولید و پخش برنامه های مختلف علیه انتخابات فعالیت خود را آغاز کردند و درصدد دلسرد کردن مردم مناطق کردنشین از جمله کردستان هستند.
هرچند مردم کردستان در طول دوران گذشته ثابت کردند که یاوه گوی های دشمنان در حضور و مشارکت آنها در صحنه های مختلف تاثیری ندارد ولی با این وجود باید هوشیاری و اگاهی خود را افزایش دهیم وانتظار می رود نخبگان جامعه هم به روشنگری و افزایش بصیرت مردم بیشتر بپردازند.
بی شک رمز اقتداری ملی ما در مشارکت عمومی و همدلی و همبستگی وا نسجام احاد مختلف ملت نهفته است بنابراین می طلبد تمامی شهروندان در تعیین سرنوشت خویش مشارکت داشته باشند و بار دیگر دشمنان کشور را مایوس و ناامید کنند و اینگونه دوباره شاهد خلق حماسه ای دیگر از مرزنشینان غیور کُرد ایران اسلامی خواهیم بود.
نظر شما