به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور در همایش ملی تبیین برنامه ششم اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به جهت گیری های اصلی برنامه ششم توسعه گفت: تاکنون اسناد برنامه ششم در جامعه قابل ارایه در جامعه به صورت عمومی نبود البته رسانه ها در رابطه با چند تبصره این برنامه که به مجلس به عنوان امور تقنینی ارایه شده بود مطالبی را بیان کردند.
نوبخت با بیان اینکه این برنامه یازدهمین برنامه ای است که در کشور تهیه و تنظیم شده است و در تنظیم ان از تجارب از برنامه های قبلی استفاده شده است اظهار کرد: شاید یکی از اسیبها در برنامه های قبلی این بود که باید در یک دوره 5 ساله و 7 ساله همه برنامه های کشور مورد توجه قرار می گرفت اما قصد ما در این برنامه این است که در کنار موضوعات و محورها چند مساله اساسی را در طی سالهای 95 تا 99 مورد توجه قرار دهیم و به همین جهت نیز این برنامه، برنامه ای خاص است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تاکید بر اینکه برنامه ششم توسعه با ابتناع به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه تمی را در همه ابعاد مورد توجه قرار داده است گفت: ما تاکید داریم که طی سالهای 95 تا 99 چند موضوع مهم مورد توجه قرار گیرد، گروه اول: موضوعات و مشکلاتی است که اگر انها را حل نکنیم باعث تنش در جامعه می شوند یعنی مباحثی همانند آب، محیط زیست و صندوقهای بازنشستگی که این موضوعات در لایه های مختلف برنامه مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی اضافه کرد: از دیگر موضوعاتی که در برنامه ششم مورد توجه قرار گرفته است بحث سواحل بحران کشور است که بخشی از این سواحل در خلیج فارس و بخشی می تواند وارد اقیانوسها شود، با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم ما در این سواحل زندگی می کنند ما باید مشکلات در این سواحل را مورد توجه قرار دهیم.
وی با طرح این سوال که در چه بخشهایی در برنامه متمرکز شده اید که انها به عنوان پیشران توسعه عمل می کنند گفت: معدن، صنایع معدنی، ترانزیت، فناوری اطلاعات و انرژی از جمله بخشهایی است که ما بر آن بخشها به عنوان پیشران توسعه متمرکز شده ایم و قطعا با توجه بر این بخشها می توانیم رشد بیشتری داشته باشیم.
وی اضافه کرد: ما برای یک رشد 5 درصد فهم و نقش هر یک از این موارد را احصاء کردیم و اگر سرمایه گذاری ها در بستر مهیا از فضای کسب و کار صورت نگیرد ما نمی توانیم از این سرمایه گذاریها استفاده کنیم.
نوبخت با تاکید بر بحث اشتغال خاطرنشان کرد: ما برای اینکه بتوانیم بیش از 900 هزار فرصت شغلی را برای نیروهای بازار کار فراهم کنیم باید سرمایه گذاری کافی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری تا پایان برنامه به 7 درصد خواهد رسید گفت: دغدغه ما این است که به رشد 8 درصد تا پایان برنامه برسیم و این موضوع بدون تامین مالی میسر نیست البته 8/2 واحد درصد از این رشد 8 درصد مربوط به بهره وری است که باید با بهره وری این موضوع فراهم شود.
وی با تاکید بر توجه دولت یازدهم به امر توسعه همراه با اجرای عدالت و توجه به اقشار آسیبپذیر گفت: دولت یازدهم بر بهبود معیشت مردم تاکید ویژه دارد البته از ابتدا نیز تلاش ما در همه موارد این بوده است که قدرت خرید مردم و قدرت پول ملی را حفظ کنیم.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 75 میلیون نفر در کشور یارانه دریافت می کنند و حاضرین همچنان سیاست پرداخت یارانه را ادامه دهیم و هدفمان نیز این است که اقشار محروم و جامعه هدف را مورد توجه قرار دهیم و توانمندسازی آنها برای ما دارای اهمیت است.
وی تاکید کرد: ما برای 12 موضوع فرابخشی و 17 موضوع بخشی اهداف کلی را توضیح دادیم و اهداف کیفی را نیز به تفکیک سالهای 95 تا 99 مشخص کرده ایم و بر روی ان اهداف راهبردها را تدوین کردیم و برای این راهبردها نیز سیاستهایی را مشخص کردیم.
وی با تاکید بر ویژگیهای برنامه ششم توسعه تصریح کرد: برنامه ششم توسعه سومین برنامه از صند چشم انداز برنامه و اولین برنامه اقتصاد مقاومتی است و مبانی نظری ان سیاستهای ابلاغی از سوی رهبری است البته ما در تدوین این برنامه از آخرین دستاوردهای علمی استفاده کرده ایم.
وی با اشاره به حضور صاحب نظران و دستگاههای اجرایی و انجمن های علمی در طول تدوین این برنامه گفت: شورای برنامه ریزی حدود 178 جلسه، 700 جلسه کارگروه، 17 جلسه ستاد برنامه و 14 جلسه با حضور آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور برگزار کرده است و بیش از 85 هزار نفر ساعت در این زمینه کار صورت گرفته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ادامه با بیان اینکه ضریب جینی 34 صدم درصد تا پایان برنامه پیش بینی شده است گفت: در حال حاضر جمعیت کشور 79 میلیون و 138 هزار نفر است که ما با رشد متوسط 26/1 دهم درصد پیش بینی کرده ایم که این جمعیت تا پایان برنامه به 84 میلیون و 265 هزار نفر افزایش یابد و قرار است برای این جمعیت برنامه ریزی مدون صورت گیرد.
وی با اشاره به نگرانی هایی که در رابطه با نرخ باربری کل و همچنین پیری جمعیت در کشور وجود دارد گفت: ما پیش بینی کرده ایم که نرخ باربری کل از 9/1 دهم درصد به 1/2 دهم درصد تا پایان برنامه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تولید ناخالص داخلی 8 درصد رشد خواهد داشت گفت: پیش بینی ما این است که تولید سرانه 7/6 دهم درصد و همچنین نسبت سرمایه گذاری به تولید 38 درصد افزایش یابد.
نوبخت با بیان اینکه در سال 94 نرخ تورم 8/12 درصد بوده است گفت: پیش بینی ما این است که نرخ تورم تا پایان برنامه 9/8 دهم درصد کاهش یابد. و شاخص بهره وری می تواند از 118 به 70 ارتقا یابد یعنی ما در رتبه بندی در بین کشورها به رتبه 70 برسیم.
وی با بیان اینکه دولت مصمم است بدهی خود تا پایان برنامه به نظام بانکی به صفر برساند گفت: از نظر ارزی نیز اگر می خواهیم تصویری از برنامه داشته باشیم باید بگوییم که پیش بینی ما این است که از محل سرمایه گذاری مستقیم 12 میلیارد دلار، 20 میلیارد دلار از محل فاینانس، از محل مشارکت شرکت های داخلی و خارجی 18 میلیارد دلار داشته باشیم.
خبرگزاری شبستان:رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تاکید بر توجه دولت به اقشار اسیب پذیر و محروم کشور گفت: دولت همچنان پرداخت یارانه را ادامه می دهد.
کد خبر 525548
نظر شما