صنعت خودرو سازی در حال مرگ است

خبرگزاری شبستان:کارشناس بازار مالی گفت: صنعت خودرو سازی در حال مرگ است ومدیران آن به تغییرات بازار و متقاضی توجه ندارند ،این صنعت آنقدر بزرگ شده و با عدم کارایی این رشد را ادامه داده است و در شکم خود بسیاری از امراض را دارد.

شاهین شایان آرانی، کارشناس ارشد بازار مالی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبستان درخصوص قراردادهایی با مضمون صنعت خودروسازی با سایر کشورهای جهان گفت: صنعت خودروسازی ما به ظاهر در حال تولید است و به هیچ عنوان محصول این صنعت کیفیت ندارد و این کیفیت به هیچ وجه قابل مقایسه با محصولات خارجی سایر کشورها نیست و تا حدی قیمت ارایه شده بالاست.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در صنعت خودرو سرمایه گذاری سنگینی صورت گرفته است و برای هر یک تومان سرمایه گذاری، نتیجه و بهره وری و ارزش افزوده مورد نظر محقق نشده است و حجم عظیمی از سرمایه گذاری در دو شرکت خودروسازی کشور (ایران خودرو و سایپا) انجام شده است و سرمایه زیادی در این بخش خوابیده است.

کیفیت محصول داخلی پایین و قیمت تمام شده بالاست

وی ادامه داد: دو اتفاق بد در این بخش افتاده است و آن این است که کیفیت کالای تولیدشده به شدت پایین است و قیمت ارایه شده برای محصول بسیار بالاست و از دو منظر به شدت متضرر شده‌ایم و این صنعت به شدت در حال مرگ است و نیروی انسانی زیادی در این بخش در حال فعالیت هستند و پولی که در این بخش سرمایه گذاری شده است به ته چاه رفته است اما این موضوع راه حل نیز دارد و می توان راه نجاتی برای آن پیدا کرد.

صنعت خودرو در کشور در حال مرگ است

وی اظهار کرد: رقبای خارجی و خوش نام و حرفه ای که در این بخش صاحب تجربه و تخصص کافی هستند دعوت کنیم این شرکتها با ارایه محصولاتی با کیفیت و قیمت مناسب در سطح دنیا صاحب مهارت و تخصص لازم هستند و می‌توانند صنعت در حال مرگ خودرو را نجات دهند که البته شاید این راه حل آنقدر که باید مطلوب نباشد و تمام نیروهای انسانی ما در خدمت شرکتهای خارجی قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: راه حل دوم که روزنه امیدی برای نجات این دو شرکت بزرگ تولید خودرو در کشور وجود دارد این است که برویم به سراغ کسانی که مدیریت و تخصص این امر را در سطح حرفه ای و در سطح جهانی آموخته اند و می توانند قیمت محصول ارایه شده را در حد پایین تر و با کیفیت بالاتر ارایه دهندو با شراکت با این افراد این صنعت را نجات دهیم.

مشارکت شرکت های مشهور دنیا می تواند صنعت خودروسازی را نجات دهد

وی گفت: وام بانکی به تنهایی راه حل نجات صنعت خودروسازی نیست بلکه مشارکت شرکت‌های مشهور و نام آور در عرصه دنیا می‌تواند صنعت خودروسازی ما را دوباره احیا کند و از سوی دیگر مردم نیز می توانند با خرید اوراق مشارکت در سهام جدید این شرکت ها سهیم شوند اگر این موضوع محقق شود هم شرکای خارجی و هم داخلی هر دو منفعت می برند.

وی افزود: قانع کردن مدیران زبده حرفه ای دنیا کاریست که ابتدا باید از سوی این دو شرکت(ایران خودرو و سایپا) صورت بگیرد در این صورت قیمت ماشین در سطح معقول و منطقی قرار گرفته است و صنعت خودروی ما نیز در عرصه رقابتی وارد شده و محصولات ما نیز می توانند در مقایسه با سایر محصولات خودرو از کشورهای دیگر وارد بازار رقابت شوند. همچنین آلودگی سطح شهرها نیز تا حد زیادی از بین رفته است.

وی اظهار کرد: این موضوع شرط دیگری نیز دارد و آن این است که مدیران صنعت فعلی خودرو نیز حاضر باشند از میز ریاست خود و مافیای صنعت خودرو کناره گیری کنند و در درازمدت چند سال اینده را ببینند و بدانند که با وام 25 میلیون به صورت مقطعی هیچ مشکلی حل نمی شود.

وی یاد اور شد: ما قراردادهای صنعت خودرو را در گذشته نیز داشته‌ایم و این قراردادها فقط برای خرید قطعات خودروهاست و پس از این قراردادها دوباره چرخه معیوب فرایند خودروسازی به کار خود ادامه می‌دهد و بهره وری پایین و قیمت تمام شده بالا دوباره خود را نشان می‌دهد اینکه قطعات خودرو تا حدی تغییر کند و فقط با تغییر ظاهری خودرو و نامی فضایی دوباره به مردم عرضه شود و کیفیت و قیمت تمام شده تغییری نکرده باشد علاج صنعت معیوب خودروسازی نیست.

محصولات موجود خودرو سازی از لحاظ کیفیت و قیمت مناسب نیست

وی گفت: وضع موجود ما در صنعت خودرو از لحاظ بهره وری و کیفیت مناسب نیست و در این وضعیت آنقدر بحران و مشکلات انباشت شده و در دل شرکتها پنهان شده است که با یک جرقه کل پیکر صنعت خودروسازی از هم متلاشی می شود ما نیازمند شریک قدر خارجی هستیم تا بتوانیم از تخصص و مهارت در این زمینه استفاده کنیم و این صنعت را زنده کنیم.

ارایه وام های 25 میلیونی برای تحریک تقاضای خرید بود

وی در مورد ارایه وامهای 25 میلیونی برای خرید خودرو اظهار کرد: ارایه این نوع وامها برای تحریک تقاضا بوده است تا تقاضا برای خرید خودرو جانی دوباره بگیرد غافل از اینکه مشکل ما در صنعت خودرو تقاضا نیست زیرا متقاضی برای بازار خودرو به اندازه کافی در کشور وجود دارد چگونه است که برای خرید ماشین‌های خارجی تقاضا وجود دارد اما خرید ماشینهای خارجی با مشکل مواجه نشده است.

وی افزود: مردم پول و نقدینگی برای خرید خودرو دارند اما وقتی کیفیت خراب باشد مردم این نوع کیفیت را نمی پذیرند زیرا می بینند که انواع بهتری از ماشین آلات ایرانی در سایر کشورهای جهان با قیمتهایی پایین تر و کیفیتی بهتر ارایه می شود.

مدیران صنعت خودرو به تغییرات بازار و متقاضی توجه ندارند

وی گفت: مشکل این است که مدیران صنعت خودرو به تغییرات بازار و متقاضی توجه ندارند به همین دلیل این صنعت آنقدر بزرگ شده و با عدم کارایی این رشد را ادامه داده است و در شکم خود بسیاری از امراض را دارد و مانند فردی فربه است که شکم او از چربی انباشته شده است اما باور ندارد که این چربی باعث بیماری خواهد بود و به مرور زمان به سمت مرگ هدایت می شود و با یک جرقه از هم متلاشی می شود.

 

 

 

کد خبر 525056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha