به گزارش خبرگزاری شبستان، با وجود اینکه در سالهای اخیر کتابهای متعددی در زمینه زندگی، نظریه و آثار روان شناسان منتشر شده ولی نیاز بود که کتابی جامع با زبانی ساده جهت دانشجویان و علاقهمندان روانشناسی به رشته تحریر در آید که این امر مهم به دست حسن دلقندی- راضیه نیک طلب انجام پذیرفت.
در این کتاب به بررسی زندگی، نظریه و آثار یکصد روانشناس برجسته پرداخته شده است پنجاه نفر از ایشان از کتاب «پنجاه متفکر کلیدی در روانشناسی تألیف نوئل شی هی ترجمه شده و مابقی افراد از منابع گوناگون لاتین و فارسی گردآوری شده است«.
این صد نفر پایه و اساس روانشناسی در تلاقی عقاید و روشهای فلسفی، پزشکی و علوم طبیعی بوده و عقاید و نفوذ فکری متفکران کلیدی، خاستگاه فکری آنان را نشان میدهد. برخی مانند «ون هلم هولتز» پیشینهای در پزشکی و فیزیک دارند و برخی عصب شناسند«راجر اسپری» و برخی ریاضیدانند«رابرت لویس » و چندین نفر مانند چامسکی زبانشناس و کنراد لورنز کردارشناس» که هرگز خود را روانشناس ندانسته و این توصیف را نپذیرفتهاند. با این وجود عقاید و بررسیهای آنها در حوزهای مرتبط با روانشناسی است و بر روشهای فکری روانشناسان در مورد رفتار تأثیر عمدهای گذاشته است.
در این کتاب سعی شده تا از کسانی یاد شود که دیدگاه و نظریه اساسی در روان شناسی داشتهاند و یا به نحوی در گسترش این علم موثر بوده اند سخن بمیان آمده و مجال اینکه نام تمام روانشناسان آورده شود نبوده است.
فهرست مندرجات
فلیپ جورج زیمباردو (- - 1933)
ویلهلم ماکسیملیان و ونت (1920-1832)
کورت لوین (1947-1890)
استنلی میلگرام (84-1933)
کنراد زاخاریا لورنز (89-1903)
الینور امانز مک کوبی (1917)
دیوید کلارنس مک کللند (98-1917)
اولریک ریچارد گوستاونیسر (2012-1928)
الکساندر رومانوویچ لوریا (1977-1902)
و...
گفتنی است :در فهرست مندرجات اسامی یکصد مشاهیر برجسته روانشناس ذکر شده است و علاقه مندان میتوانند برحسب نیاز به زندگی، افکار، نظریه و آثار این روانشناسان برجسته، به کتاب فوق مراجعه نمایند.
کتاب مشاهیر روانشناسی جهان ترجمه و تألیف حسن دلقندی، راضیه نیکبخت، در 464صفحه را نشر امید مهر منتشر شده است.
نظر شما