به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه یکم اسفند در مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر گفت: جشنواره موسیقی فجر جلوه گاه سالیانه اهالی موسیقی است و برگزاری سی و یکمین دوره این رویداد موسیقایی روزهای پرامیدی را برای کسانی که به اعتلای اندیشه اهتمام می ورزند رقم زد، بهره گیری از موسیقی در جامعه ایران بیشتر از سایر هنرهاست، مردم با موسیقی ارتباط زیادتری دارد. گردش مالی آن از سایر هنرها بیشتر است و در اقتصاد هنر نقش بیشتری دارد موسیقی دارای ظرفیت های بیشتری است و می تواند یکی از ابزارهای دیپلماسی فرهنگی در دنیا باشد. در برخی دوره ها بی توجهی هایی دیده است امیدوارم که بتواند جایگاه خود را پیدا کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: سالن های مملو از مخاطبان موسیقی نشان دهنده نیاز شهروندان به چنین فضایی است که بتوانند با آن به آرامش دست پیدا کنند. همه باید با کنار نهادن تعصبات افراطی با استناد به شرع مقدس و از موارد آلوده به گناه به جای برهم زدن اجتماعات فرهنگی هنری و لغو کنسرت ها به این هنر ایرانی اسلامی و فراگیری آن کمک کنیم.
علی جنتی اظهار داشت: به باور من یکی از عوامل بازدارنده تهاجم فرهنگی حمایت از هنر ایرانی اسلامی است نه ایجاد مانع برای آن. هنوز شاهد لغو کنسرت ها در برخی مناطق کشور هستیم عده ای تلاش می کند با تحریک عوامل دین دار آن را خلاف شرع نشان دهد باید با این موارد نادر مقابله نمود؛ من ضمن احترام به همه دیدگاه ها به همه توصیه می کنم بی جهت فضا را ملتهب نکنند و به دلسوزان و برخی از افراد دیگران شکننده حریم ها اطلاع می دهم وزارت ارشاد تلاش می کند ضمن پاسخگویی به نیازهای جوانان شئونات را رعایت کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: موسیقی ایران در دنیا جایگاه ویژه ای دارد و بسیاری از حکمای ایرانی درباره آن کتاب ها نوشته اند، ما هرگز نمی توانیم این گنجینه را حمایت نکنیم وزارت ارشاد خود را موظف به حمایت از موسیقی می داند جشنواره سی و یکم امسال حرفه ای تر و عیارمندی برگزار شد، حضور گروه های شاخص یکی از نمونه برجسته این دوره جشنواره موسیقی بود امسال این جشنواره به یک فستیوال هنری تبدیل شده است.
علی جنتی خاطر نشان کرد: جشنواره موسیقی باید برآیند اتفاقات سال در این حوزه باشد و همه رویدادها را در ویترین خود نشان دهد، در دوره های پیشین در بخش جنبی برخی گروه ها نشان داده می شد اما جشنواره نواحی و جوان با قوت بیشتر برگزار خواهند شد و از لحاظ کمی و کیفی از توجه برخوردار خواهند شد.
وی اظهار داشت: سی دوره از جشنواره موسیقی می گذرد سه دهه گذشته مبنای آن و چشم انداز آینده باشد باید به بخش هایی که کمتر به آن پرداخته شده بیشتر توجه شد.
نظر شما