۵۳ هزار شعبه اخذ رأی/ هیچ حادثه و تخلف مهمی ثبت نشده است

خبرگزاری شبستان:رحمانی فضلی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به بیان نکاتی در خصوص روند تبلیغات نامزدهای انتخابات و چگونگی عملکرد رسانه ها در این زمینه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به بیان نکاتی در خصوص روند تبلیغات نامزدهای انتخابات و چگونگی عملکرد رسانه ها در این زمینه پرداخت. بخش های برگزیده این گفتگو را در زیر می خوانید:

 

*** همه هدف ما این است که انتخاباتی کاملاً‌ قانونی و ضابطه مند و یک رقابت قابل قبول برگزار شود و در انتخابات گذشته هم گاهی مطالبی مطرح می شد که موافق نیستیم در این دوره انتخابات مطرح شود. رسانه ها از هرگونه اتهام زنی و تحریف پرهیز کنند و مردم را دچار ابهام نکنند.  به رسانه ها توصیه کردم که بگذارند مردم یک هفته آزاد باشند و با خیال راحت به فعالیت های خود بپردازند و در صحنه حاضر باشند که این موضوع در بخش خبری بیست و سی تحریف شد. بخش خبری بیست و سی را خودم راه اندازی و در آن زمان تأکید کردم که برخی مطالب در بخش های اصلی آن قابل طرح نیست و نباید این بخش خبری جزو بخش های خاکستری و نشریه زرد شود. باید رسانه ها نشاط سیاسی را توسعه دهند و پدیده های سیاسی و حوادث را بطور دقیق منعکس و کمک کنند تا مردم راحت تر تصمیم بگیرند اما آن بخشی که گفتم مردم را آزاد بگذارید طوری پخش شد که برخی مخاطبان فکر کردند منظور من آزادی رقص و آواز و این مسائل است.

 

*** از فروردین ماه امسال اقدامات اولیه انتخابات را آغاز کردیم و هماهنگی های خوبی میان نهادهای امنیتی و نظارتی ، اجرایی ، پشتیبانی و رسانه ای صورت گرفت و تاکنون این هماهنگی و تعامل در حد بسیار بالایی برقرار بوده است به ویژه در مراحل مقدماتی و پشتیبانی. مراحل ثبت نام هم با شور و اشتیاق مردم مواجه شد و همکاری ها بسیار خوب بود. اعضای هیئت اجرایی را تا 30 نفر و در مواردی هم تا 90 نفر هم برای انتخاب به شورای نگهبان معرفی کردیم و در واقع اعضای هیئت اجرایی به پیشنهاد ما و با انتخابات شورای نگهبان وارد این عرصه شدند. در مرحله تعیین صلاحیت هم متناسب با اختیارات و منابع و اطلاعات خود حدود 10 هزار نفر از به هیئت های نظارت معرفی کردیم و اینکه گفته می شود نهضت ثبت نام شکل گرفت تا کار شورای نگهابان سنگین تر شود واقعیت ندارد. همه کارهایی که انجام شد کاملاً‌ قانونی بوده است و البته شرایط سخت هم این امکان را فراهم می کند که ثبت نام زیاد باشد و اگر مدت ثبت نام افزایش می یافت شاید تا 20 هزار نفر هم ثبت نام می کردند و البته همه کسانی که ثبت نام کردن احساس تکلیف داشتند و به نظام اعتماد کردند و وارد عرصه شدند.

 

*** همه گروه های سیاسی و جناح ها فعال هستند و نشاط سیاسی خوبی حاکم است و تاکنون هیچ حادثه و تخلف مهمی ثبت نشده که نشانه آگاهی و دقت آنهاست و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه تبلیغات ادامه دارد و سپس قطع می شود و از ساعت هشت صبح روز جمعه آماده اخذ رأی مردم هستیم.

 

*** امنیت انتخابات مهمترین مسئله است و نیروی انتظامی حافظ و مسئول صندوق ها خواهد بود که آمادگی کامل دارد و در همه شعبه ها حضور خواهد داشت و می تواند از نیروهای دیگر هم کمک بگیرد. در حوزه امنیت عمومی کاملاً‌ مسلط هستیم و فضا را رصد می کنیم و امکانات و صندوقها توزیع شده است و آمادگی کامل برای رأی گیری داریم.

 

*** 53 هزار شعبه اخذ رأی و یکصد و بیست هزار صندوق داریم و یک میلیون نفر کارگزار در برگزاری انتخابات همکاری می کنند و در سراسر کشور برنامه ریزی شده است که از هموطنان اخذ رأی کنیم و وسایل نقلیه و حتی بالگرد برای انتقال صندوق های اخذ رأی به مناطق سخت گذر پیش بینی شده است. اقدامات ویژه نظارتی داریم و برای همه شعبه ها بازرسی ، نماینده فرماندار و نمایندگان داوطلبان انتخابات پیش بینی شده است در حالی که در دوره قبل برای هر 5 تا 10 شعبه پیش بینی شد.

 

*** در صندوق های سیار نیز باید از مسیرهای مشخص و در مسائل نظارت شده جابجا شود و به مردم اطمینان می دهیم که امنیت انتخابات فراهم می شود تا جلوی بهانه جویی های دشمنان و  بیگانگان را بگیریم و به عنوان مجری اعلام می کنیم که همه پیش بینی های لازم انجام شده است. جابجایی صندوق های سیار در ماشین های بزرگ مانند مینی بوس یا اتوبوس خواهد بود تا همه ارکان انتخابات مشارکت داشته باشد.

 

*** حدود 55 میلیون نفر حق رأی دارند که سه میلیون نفر رأی اولی هستند و شش هزار و 300 هزار نفر تا امروز تأیید صلاحیت شده اند و برای هر صندلی مجلس شورای اسلامی 25 نفر رقابت می کنند و رقابت خوبی شکل گرفته است و البته در برخی از حوزه ها وزن برخی رقبا بیشتر است و از سه شهرستان مهم در روز یکشنبه گزارشهایی رسیده است که نشان می دهد جایگاه افرادی که تازه ثبت نام کرده اند رشد خوبی دارد.

 

*** در تهران سی نفر برای مجلس شورای اسلامی و 16 نفر هم برای خبرگان و چهار نفر هم برای اقلیت انتخاب می شوند که به 55 نفر می رسند که عدد بسیار بالایی است که اگر در تعداد واجدان رأی دادن ضرب شود نشان می دهد که عدد بسیار بالایی است و شمارش آن زمان می برد و در حوزه هایی که یک نفره است همان شب نتایج اعلام می شود و در حوزه های دو تا شش نفره نتایج را صبح روز بعد اعلام می کنیم و در تهران هم تلاش خواهیم کرد در سه روز اول نتایج مشخص شود.

 

*** درباره برگزاری الکترونیک انتخابات سخت افزارها و نرم افزارها تهیه شد اما ایرادهایی به نرم افزارها وارد شد که تلاش می کنیم در دوره بعد انتخابات را الکترونیکی برگزار کنیم.

 

*** مدارس هم تعطیل نخواهند شد و در تهران همه مدارس شعبه اخذ رأی نیست و در مدارسی هم که رأی گرفته می شود کار شمارش و اقدامات تکمیلی در یک تا دو اتاق انجام خواهد شد که اگر آموزش و پرورش تدبیری بیندیشد می تواند کلاس ها را در دیگر اتاقها برگزار کند.

 

*** در تبلیغات هم باید قانون را رعایت کنند و امسال برای اولین بار جزوه ای را همراه ثبت نام به هر یک از داوطلبان دادیم که حقوق و تکالیف آنان را در همه مراحل حتی پس از انتخابات تبیین کردیم که چه حقوق و تکالیفی دارند.

 

*** برای هر داوطلب متناسب با مشخصات و شماره تلفنی که موقع ثبت نام ارائه کرده است کد و سامانه مشخصی تهیه کرده ایم که از امروز یکشنبه در اختیار شهروندان قرار می گیرد و مردم هم هر نوع شکایت که در باره فعالیتهای نامزدهای تبلیغاتی داشته باشند با این کد و سامانه اطلاع دهند. در 90 درصد حوزه های انتخابیه بین یک تا شش نفر نماینده وارد مجلس شورای اسلامی می شوند.

 

 

کد خبر 524958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha