به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از وب دا خوزستان، دکتر امین بحرینی، رئیس دفتر هماهنگی و فراهم آوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با بیان این مطلب گفت: یوسف لطیفی، کودک ۶ ساله ای که بر اثر یک حادثه ی دلخراش رانندگی، متأسفانه مادر، خواهر و چند تن از بستگان خود را از دست داده بود و خود نیز دچار ضربه مغزی شدید شده بود، به این مرکز ارجاع داده شد.
وی افزود: در بدو ورود این مصدوم، کادر درمان بیمارستان گلستان، با تمام توان، تلاش خود را برای نجات جان وی انجام دادن اما شدت جراحات وارده، بسیار زیاد بوده و بر اثر کاهش شدید سطح هوشیاری، وخامت حال بیمار لحظه به لحظه بیشتر می شد.
رئیس دفتر هماهنگی و فراهم آوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ادامه داد: علائم بالینی، احتمال بروز مرگ مغزی را در میان پزشکان تقویت کرد تا بالاخره با انجام آزمایش های متعدد، مرگ مغزی وی تأييد و محرز شد.
وی اضافه کرد: در رایزنی هایی که از سوی تیم هماهنگی پیوند اعضا با خانواده لطیفی صورت گرفت، پدر این کودک که اهل شوش بود، علیرغم اندوه شدید و شرایط روحی نامناسب، نظر مثبت خود را نسبت به انجام این کار شایسته و خداپسندانه ابراز کرد.
فوق تخصص جراحی کبد، کلیه و پانکراس، تصریح کرد: آمار رضایت خانواده ها، به پیوند عضو از مرگ مغزی در سال ۹۴ اگر چه در مقایسه با سال های پیش افزایش داشته اما در مقایسه با آمار بروز مرگ مغزی در استان، ناچیز است.
وی خاطر نشان کرد: چه بسا خانواده هایی که پس از اهدای اعضای بدن جگرگوشه خود به بیماران دیگر، احساس زنده بودن وی را دارند و حتی گاه بین خانواده اهدا کننده و گیرنده عضو، مودّت و الفتی مثال زدنی برقرار می شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز، عنوان کرد: ترویج فرهنگ اهدای عضو از مرگ مغزی، نیازمند همت رسانه ها و مسئولین است و می تواند گره گشای مشکلات بیماران مبتلا به نارسایی های اعضا باشد.
مادر نازنین احمدی، یکی از گیرندگان کلیه از زنده یاد یوسف لطیفی، ابراز کرد: نازنین از بدو تولد، با نارسایی کلیوی دست و پنجه نرم می کرد و مدام هزینه ها و مشکلات تهیه داروها، ما را خسته تر می کرد تا اینکه با بزرگواری این خانواده عزیز، جان فرزندم نجات پیدا کرد و من زندگی فرزندم را مدیون خانواده مصیبت زده لطیفی می دانم و از آنها کمال تشکر را دارم.
پدر نازنین، نیز که با تسبیحی به دست در انتظار اتمام عمل جراحی بود، جلو آمد و گفت: همیشه آیه شریفه «وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جميعاً» که می فرماید «هرکس انسانی را از مرگ رهایی بخشد، گویی تمام انسان ها را زنده کرده است» برایم جالب بود و امروز با عمل بزرگ و خیرخوانه و خداپسندانه خانواده داغدیده لطیفی، با تمام وجود معنی و مفهوم آن را درک کردم و امیدوارم که خداوند به این بزرگواران صبر عظیمی عنایت فرماید.
نظر شما