به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای شمالی وزیر امور خارجه کشورمان که هفته گذشته در راس هیاتی اقتصادی به نروژ رفته بود، پس از آن به اسپانیا رفت.
بنابراین گزارش، «مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان پنجشنبه شب در مادرید با «خوسه مانوئل گارسیا مارگالو» وزیر امور خارجه اسپانیا دیدار و پیرامون موضوعات دوجانبه و تحولات منطقه ای و بین المللی با وی تبادل نظر کرد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان با یادآوری عمق تاریخی مناسبات دوستانه دو کشور، بر جایگاه ویژه دولت و مردم اسپانیا نزد افکار عمومی ایران تاکید کرد.
وی، از حضور شرکت های اسپانیایی در بازار ایران در فضای پسابرجام استقبال کرد و سفر هیأت عالیرتبه اسپانیایی به کشورمان با حضور سه وزیر را نقطه عطفی در روابط دو کشور و علامت مثبتی برای تجار و سرمایه گذاران برشمرد.
طرفین در این دیدار، حوزه های مختلف همکاری بین دو کشور شامل زیرساخت ها، حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی، قطار سریع السیر، کشاورزی، معادن و انرژی را بررسی کردند.
مجید تخت روانچی همچنین با تشریح آخرین وضعیت میدانی و تحولات سیاسی سوریه، تلاش برخی از کشورها برای تقسیم ترویست ها به «بد و خوب» را اقدامی نافرجام با هدف نجات تروریست های دست پروده آنها و مخرب فرآیند حل و فصل سیاسی بحران دانست.
وی با ابراز تأسف از فاجعه انسانی جاری در این کشور ابراز امیدواری کرد که همه بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای با مساعدت به اجرای آتش بس و تسهیل کمک رسانی بشردوستانه، راه را برای شروع گفت وگوهای سیاسی و تعیین سرنوشت کشور توسط مردم سوریه هموار کنند.
معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان با اشاره به تداوم کشتار بیگناهان در یمن، فاجعه انسانی در آن کشور را که در سایه سکوت جامعه بین المللی صورت می گیرد، وخیم توصیف کرد و افزود: اقدام نظامی در یمن یک خطای فاحش و تلاش برخی از کشورها برای حذف بخش مهمی از مردم یمن یک توهم است که هرگز موفق نخواهد شد.
وی تاکید کرد: بحران یمن جز از طریق سیاسی و گفت وگوی یمنی ها راه حلی ندارد.
در این دیدار رئیس دستگاه دیپلماسی اسپانیا نیز با یادآوری سفرهای خاطره انگیز و موفق خود به کشورمان از فعال شدن شرکت های اسپانیایی در بازار ایران و سرمایه گذاری ایران در بخش پالایشگاهی اسپانیا ابراز خرسندی کرد و بر حمایت دولت از بخش خصوصی و صنایع کشورش در این مسیر تأکید کرد.
گارسیا مارگالو، توافق در مورد کمک رسانی بین المللی به مردم سوریه را یک آغاز خوب در مسیر صحیح حل و فصل سیاسی بحران دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری طرف های درگیر و بازیگران منطقه ای، تروریست ها سرکوب و صلح و آرامش به سوریه بازگردد.
وی همچنین از تداوم فاجعه انسانی در یمن ابراز تأسف کرد و اظهار داشت: تمام توان خود را از مجاری اروپایی و بین المللی برای پیشبرد رویکرد سیاسی بحران یمن بکار گرفته ایم.
تخت روانچی روز جمعه در چارچوب برگزاری اولین دور رایزنی های سیاسی میان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت امورخارجه و همکاری اسپانیا با «ایگناسیو ایبانیئز همتای اسپانیایی خود در مادرید دیدار و در خصوص روابط دوجانبه ومسائل منطقه ای و بین المللی از جمله، سوریه، افغانستان، لبنان، تغییرات آب و هوایی و مقابله با تروریسم و افراط گرایی گفت و گو کرد.
تخت روانچی با اشاره به روابط تاریخی دو کشور و تصویر مثبت اسپانیا نزد مسئولان و مردم ایران، بر ضرورت توسعه مناسبات دوکشور در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و تقویت روابط بین بخش های خصوصی ایران و اسپانیا تأکید کرد.
وی با یادآوری اراده سیاسی مقامات عالیرتبه دوکشور در زمینه توسعه روابط که در سفرهای وزرای خارجه و سایر مقامات دوکشور طی ماه های اخیر تجلی یافته است، از علاقه شرکت های اسپانیایی برای تحکیم روابط اقتصادی با ایران در زمینه های نفت وگاز، زیرساخت، انرژی های تجدید پذیر، گردشگری، قطعات اتومبیل، کشاورزی و پتروشیمی استقبال نمود.
معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه کشورمان با تقدیر از مواضع مثبت اسپانیا در زمینه پیشبرد روابط ایران و اتحادیه اروپا و نقش سازنده این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد، تقویت رایزنی های منطقه ای دو کشور در زمینه استقرار صلح و ثبات در منطقه و مقابله با چالش ها و تهدیدات مشترک مانند تروریسم و افراط گرایی را مهم دانست.
ایگناسیو ایبانیز نیز با ابراز خرسندی از شروع رایزنی های سیاسی میان معاونین وزرای خارجه دوکشور اظهار داشت که سیاست اسپانیا گفت وگوی سازنده و توسعه روابط با ایران در همه زمینه ها بویژه در حوزه همکاری های اقتصادی می باشد.
وی افزود اسپانیا بدنبال احیای روابط اقتصادی و بازیابی جایگاه خود به عنوان یکی از شرکای اقتصادی و تجاری عمده ایران است.
معاون وزیر امور خارجه اسپانیا با اشاره به روابط فرهنگی دیرینه دوکشور، خواستار تقویت مبادلات فرهنگی و روابط علمی و تحقیقاتی ایران و اسپانیا شد.
ایبانیز با اشاره به چهارصدمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و اسپانیا، این مناسبت را از جنبه های مختلف حائز اهمیت برشمرد.
وی با اسقبال از ابتکار «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در مورد جهان عاری از خشونت و افراطی گری، اجرای این ابتکار و طرح اسپانیا برای ائتلاف تمدن ها را ساز وکاری موثر و مکمل برای مقابله با چالش های پیش روی جامعه بین المللی دانست.
گفتنی است تخت روانچی روز جمعه همچنین با «خایمه گارسیا لگاز» قائم مقام وزیر اقتصاد اسپانیا در مورد راههای توسعه مناسبات اقتصادی دوکشور تبادل نظر کرد.
وی همچنین در برابر رئیس و محققان موسسه تحقیقات راهبردی «الکانو» و مدیران شرکت های معظم اسپانیایی آثار منطقه ای و بین المللی اجرای برجام و رویکرد سیاست خارجی ایران در زمینه مقابله با تروریسم و افراطی گرایی، صلح و ثبات منطقه ای و روابط با اتحادیه اروپایی سخنانی را ایراد کرد.
«مجید تخت روانچی» معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه کشورمان در همایش بین المللی بازگشت دیپلماسی که روز پنجشنبه در مقر یونسکو در پاریس برگزار شد، برجام را پیروزی چند جانبه گرایی بر یکجانبه گرایی و نشان دهنده کارآمدی رویکرد برد –برد در عرصه روابط بین المللی ارزیابی کرد.
وی گفت: اعمال زور و تحریم ها، سیاستی شکست خورده است و به حل مشکلات بین المللی کمکی نمی کند و دوران این روش به پایان رسیده است و سازمان علمی ، فرهنگی و آموزشی 'یونسکو ' می تواند با فرهنگ سازی و آموزش به ارتقاء گفت و گو و چند جانبه گرایی در حل و فصل مسائل بین المللی و بحران های منطقه ای به ویژه تروریسم و افراطی گری کمک نماید .
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با اشاره به پروژه ایران هراسی اظهار کرد که قبل و در طول مذاکرات هسته ای، این پروژه از سوی برخی کشورها ادامه یافت و حتی پس از برجام نیز برخی با صرف میلیون ها دلار و برای ترویج ایران هراسی تلاش کردند که موفق نشدند زیرا برجام ، پایانی بر این پروژه است.
در این همایش یک روزه که به میزبانی سازمان یونسکو و با همکاری دانشگاه سازمان ملل برگزار شد، مجید تخت روانچی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای و «نیکلا دو ریویر» مذاکره کننده فرانسه در گروه 1+5 دیدگاه های خود را در مورد مذاکرات هسته ای و همچنین نقش و جایگاه دیپلماسی از نظر مفهومی و عملی در زمینه حل بحران ها بیان کردند.
در این نشیت علاوه بر مقامات ایرانی و فرانسوی، شخصیت های مهمی مانند «داوید مالون» رئیس دانشگاه سازمان ملل ، «دانیل روندو» نویسنده و سفیر سابق فرانسه ، «آلن فراشون» سردبیر لوموند ، «مونیر بوشناکی» مدیر سابق مرکز میراث جهان و همچنین معاونین سازمان یونسکو سخنرانی کردند .
نظر شما