سفر لاوروف به ایران/چند و چون انتقال اس ۳۰۰

خبرگزاری شبستان:سفر لاوروف به ایران، موگرینی بهار به تهران می آید، تخت روانچی راهگشای روابط اقتصادی ایران و نروژ، احتمال سفر روحانی به ترکیه در فروردین از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سفر لاوروف به ایران، موگرینی بهار به تهران می آید، تخت روانچی راهگشای روابط اقتصادی ایران و نروژ، احتمال سفر روحانی به ترکیه در فروردین از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

لاوروف به ایران سفر می‌کند

وزارت خارجه روسیه از سفر  «سرگئی لاوروف» همتای روسی ظریف به تهران در آینده خبر داد.

 به نوشته خبرگزاری «ریانوستی» ، «ضمیرکابلوف» نماینده ویژه ریاست جمهوری روسیه و مدیر بخش دوم آسیای وزارت خارجه روسیه اعلام کرده است که لاوروف در سال 2016 میلادی به ایران سفر می‌کند ، هرچندکه هنوز تاریخ این سفر مشخص نشده است.

«ضمیر کابالوف» در این زمینه گفت: «لاوروف دعوتنامه‌ای دارد و من سفر او به ایران در سال 2016 را رد نمی کنم.»

به گزارش شبستان، به نظر می رسد دعوتنامه لاوروف در یکی از سفر های انجام شده از سوی مسئولین ایران که اخیرا به مسکو بوده از جمله ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه ظریف یا علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به وی ارایه شده باشد.

موگرینی بهار به تهران می آید

وزیر خارجه کشورمان و فدریکا موگرینی قبل از شام کاری با یکدیگر، در جمع خبرنگاران حضور یافتند.

در تشریح این خبر که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده است: فدریکا موگرینی مسیول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست خبری که در محل کمیسیون اروپا برگزار شد با بیان این که همانگونه که می دانید آمادگی ها برای دیدار از ایران در حال انجام است گفت: این دیدار در بهار انجام خواهد شد.

وی افزود: امشب سوریه یکی از نکات صحبت خواهد بود؛ اقدامات عینی که برای کاهش تنش و دسترسی به کمکهای بشر دوستانه در سوریه انجام خواهد گرفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: این اولین سفر رسمی دکتر ظریف به اتحادیه اروپایی است. این امر به نوعی نتیجه موفقیت مذاکرات هسته‌ای و روز اجرای برجام است.

وی همچنین تأکید کرد که کار بر روی اجرای برجام ادامه خواهد داشت و افزود: اکنون گفتگوی دو جانبه ابتدا درباره روابط بین ایران و اتحادیه اروپا خواهد بود. ما در این ماه برای آغاز دوباره این روابط کار کرده‌ایم.

موگرینی با اشاره به دیدار گذشته خود در ماه جولای در ایران با رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران از انجام مقدمات سفر خود در بهار سال آتی به ایران خبر داد و گفت: در این سفر به همراه چندین معاون کمیسیون به بررسی تمام حوزه‌های همکاری با ایران خواهیم پرداخت.

محمد جواد ظریف نیز با بیان این که بسیار خوشحالم که در ادامه گفتگوهای موفقیت آمیز ایران و اتحادیه اروپا که با نقش ویژه موگرینی در هدایت گروه 3 به اضافه 3 در مذاکرات هسته ای ایجاد کردند ما در 23 دی ماه بسیار زودتر از آنکه پیش بینی می شد روز اجرای برجام را داشتیم گفت: اکنون ما وارد مرحله اجرای طرف غربی شده ایم. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن با علاقه اجرای برجام را دنبال می کنند و روابطی خوبی که نتیجه اجرای برجام خواهد بود شروع شده است. هم در بعد اقتصادی و هم سرمایه گذاری و هم در گفتگوهای سیاسی و گفتگوهای سطح بالا که ما جلسات آن را از هفته گذشته با حضور معاون خانم موگرینی در تهران شروع کردیم و در آینده نزدیک با سفر ایشان و نمایندگان کمیسیون و کمیسیونرهای اروپایی در تهران برگزار خواهد شد.

وی افزود: در موضوعات منطقه ای زمینه برای همکاری بسیار زیاد است. معتقدیم بحران های منطقه ما راه حل نظامی ندارد و نیازمند یک راه حل سیاسی است.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: ما برای رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه و یمن با اتحادیه اروپا گفتگو و مشورت خواهیم داشت. در مونیخ این راه حل ها در خصوص سوریه در قالب حمایت بین المللی از سوریه شکل گرفت و امیدواریم هرچه زودتر به کمک های انسان دوستانه و توقف درگیری و یک راه حل سیاسی از طریق گفتگو بین سوری ها بدون تصمیم گیری از سوی دیگران برسیم.

وی افزود: می توانیم در مورد مسایل مورد علاقه طرفین از قبیل محیط زیست مسایل منطقه ای مواد مخدر و حقوق بشر که طرفین این موضوعات را با علاقه دنبال می کنند گفت و گو کنیم و گفت و گو را جانشین تنش و رفتارهایی نامناسب گذشته خواهیم کرد.

ظریف همچنین خاطرنشان کرد: در مورد افعانستان و در زمینه مهاجرت نیز می‌توانیم همکاری های خوبی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: آینده مناسبی بین روابط ایران و اروپا وجود خواهد داشت.

در ادامه این کنفرانس خبری وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره پیشروی‌های ارتش سوریه به سمت حلب و همچنین فرآیند رفع تحریم‌های ایران گفت:‌ درباره سوال اول اعتقاد داریم که باید تمام شرکت کنندگان به یک توافق عمومی دست یابند که بحران سوریه هیچ راه‌حل نظامی ندارد.

وی با اشاره به اینکه برخی بازیگران هنوز بر این باورند که موضوع سوریه راه‌حل نظامی دارد تأکید کرد: فکر می‌کنم که آنها باید این توهم را کنار بگذارند تا به آتش‌بس دست یابیم.

سفر دفاعی دهقان به مسکو/چند و چون انتقال اس ۳۰۰

‌ سردار حسین دهقان وزیر دفاع ساعتی پیش وارد مسکو شد. وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیئت بلندپایه دفاعی وارد مسکو شد و در فرودگاه وانگوسیه مورد استقبال معاون رئیس ستاد کل ارتش روسیه قرار گرفت.

اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع اعلام کرده که سردار دهقان در این سفر که به دعوت رسمی ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع فدراسیون روسیه صورت گرفته است، علاوه بر دیدار و مذاکره با همتای روسی خود با مقامات بلند پایه سیاسی – دفاعی این کشور دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه منطقه‌ای و بین المللی گفتگو خواهند کرد.

قرار است فردا مراسم استقبال رسمی نظامی از وزیر دفاع کشورمان توسط وزیر دفاع روسیه در محل وزارت دفاع این کشور صورت گیرد.

ارتشبد «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه نیز دی ماه 1393 به ایران سفر کرده بود.

در جریان دیدار «سرگئی شایگو» وزیر دفاع روسیه از ایران در ژانویه سال 2015، توافق مربوط به همکاری فنآوری ، نظامی امضا شد و دو کشور اکنون آماده هستند همکاری ها را در این حوزه بیش از پیش گسترش دهند.

از سوی دیگر دو کشور امکان اجرای طرح های مشترک در عرصه فنی-نظامی و ساخت مشترک سلاح های پیشرفته را بررسی می کنند.

از سوی دیگر برنامه ریزی ایران و روسیه برای افزایش ارزش اقتصادی روابط دوجانبه از حدود یک میلیارد و 800 میلیارد دلار کنونی در هر سال به 40 میلیار دلار در چند سال آینده، نشان می دهد که تهران و مسکو چشم اندازهای خوبی در حوزه همکاری های دفاعی و فناوری نظامی دارند.

بعد از برجام پوتین با باز کردن قفل اجرای قرار داد معطل مانده از سال 2007، سبب شد روابط دو کشور از زیر سایه سنگین اس 300خارج شود و تحولات و تغییرات سریع و رو به رشد همکاری ها را شاهد باشد و پرونده این سامانه دفاعی با وفای عهد روسیه بسته شود.

در رابطه با جزئیات تحویل اس ۳۰۰ به ایران، نماینده ویژه ریاست‌جمهوری روسیه در افغانستان در گفت‌وگو با خبرگزاری ریانوستی از تحویل سامانه دفاعی موشکی اس 300 به ایران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تحویل سامانه اس 300 به ایران به زودی انجام می‌شود اما دو کشور هنوز مذاکراتی درباره احتمال انتقال اس 400 انجام نداده‌اند.

تخت روانچی راهگشای روابط اقتصادی ایران و نروژ

مجید تخت روانچی در چارچوب ششمین دور مذاکرات سیاسی دو جانبه بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی نروژ و به منظور رایزنی با مقامات سیاسی و اقتصادی این کشور پیرامون موضوعات و مسائل دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی در راس هیات اقتصادی تجاری عازم اسلو شد.

همچنین به منظور توسعه همه جانبه روابط و مناسبات اقتصادی و تجاری ، سعیدی رییس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ، آیت اللهی رییس سازمان سرمایه گذاری تامین اجتماعی ، سرکار دبیر ستاد نانو و نمایندگانی از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و نیز سایر بخش های تجاری اقتصادی از جمله نفت و گاز ، درمان و داروئی و بیمه وی را در این سفر همراهی می کنند.

وزارت خارجه اعلام کرده که با هدف ضرورت شناساندن زمینه ها و فرصت های همکاری های بازرگانی و اقتصادی دو کشور و نیز احیاء و ارتقاء تعاملات و همکاری های دوجانبه در گذشته ، مقرر شده است در حاشیه این سفر، نشستی با حضور فعالان اقتصادی دو کشور در خصوص فرصت های تجاری اقتصادی بین ایران و نروژ در شرایط بعد از تحریم برگزار شود.

دیدار ظریف با طرف پارلمانی ایران در اروپا

وزیر امور خارجه کشورمان که شب گذشته راهی بروکسل شد امروز با مقامات بلژیکی به دیدار و گفت و گو پرداخت.

بنابراین گزارش،‌ طبق اخباری که خبرگزاری ایسنا از گفت و گو های ظریف در بروکسل مخابره کرده، محمدجواد ظریف در بدو ورود به بروکسل در جمع خبرنگاران در پاسخ به ادعاهای اخیر برخی کشورها برای لشکرکشی به سوریه گفت: واضح است که این حرف‌ها بیشتر شعار تبلیغاتی است. امکانات و توانمندی‌های کشورها کاملا مشخص است و با این بلوف‌های تبلیغاتی مشکلی برای آنها حل نمی‌شود. اما حتی ادعاهایی که مطرح می‌شود می‌تواند باعث تشنج و خطر بیشتر در منطقه شود.

ظریف تاکید کرد: ضرورت دارد همسایگان ما واقعیات را بفهمند و به آن توجه کنند و اوهام را کنار بگذارند و بپذیرند که ناگزیرند به خواست مردم سوریه تن دهند و تصمیم‌گیری برای مردم سوریه را متوقف کنند. تصمیمات را خود مردم سوریه باید بگیرند.

وزیر امورخارجه با بیان این که مدتی است برای سخنرانی در پارلمان اروپا و دیدار با مسئولان اتحادیه اروپا و مقامات بلژیک از وی دعوت شده، درباره اهداف سفرش به بروکسل گفت: بحث‌های مهمی را با اتحادیه اروپا شروع کرده‌ایم. گفت‌وگوهایی در سطح بالا در سطح معاونین شروع شده و در سفر آینده خانم موگرینی به تهران این گفت‌وگوها در سطح وزیر با حضور کمیسیونرهای مختلف اتحادیه اروپا ادامه پیدا خواهد کرد.

وی افزود: در واقع یک همکاری همه‌جانبه بین ایران و اتحادیه اروپا در حوزه‌های مختلف مورد علاقه دو طرف شروع خواهد شد. روابط با بلژیک نیز به عنوان یکی از اعضای مهم اتحادیه اروپا روابط خوبی است.

ظریف همچنین گفت:در این سفر که در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه خواهد بود هم در اتحادیه اروپا سخنرانی خواهم داشت و هم در مرکز مطالعات وزارت خارجه بلژیک و ملاقات‌هایی هم انجام خواهد شد.

وی افزود: علاوه بر بحث‌های دو جانبه هنوز ضرورت دارد در مورد نکات مربوط به اجرای دقیق برجام با مقامات اتحادیه اروپا که خانم موگرینی مسئولیت هماهنگی کمیسیون مشترک را دارد، بحث کنیم.

به گفته وی کارها در مورد اجرای برجام به خوبی پیش می‌رود. مخصوصا با اجرایی شدن سوئیفت در پایان هفته گذشته یک قدم مهم برداشته شد و یک روند چندین هفته‌ای پایان پیدا کرد. ظریف افزود: در سایر زمینه‌ها هم با توجه به این که تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده سال‌ها ادامه داشته، برداشته شدن آنها و عملیاتی شدن رفع تحریم‌ها نکته‌ای است که مسئولان اتحادیه اروپا، کشورهای اروپایی و ایران در آن دارای منافع مشترک هستند که این موضوعات را ما با جدیت پیگیری کرده‌ایم و باز هم نیاز به هماهنگی داریم که انجام خواهیم داد.

وی موضوعات مهم منطقه‌ای را از موارد مهم دستور کار این سفر عنوان کرد و افزود: ادامه جنگ وحشیانه علیه مردم یمن که کل جامعه بین‌المللی خواهان پایان گرفتن آن و پایان توقف حملات غیرقانونی دولت سعودی علیه مردم یمن یکی دیگر از موضوعات بحث در این سفر خواهد بود.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: بحث سوریه و ضرورت ایجاد یک جبهه هماهنگ برای مبارزه با داعش و سایر گروه‌های افراطی بحث دیگری است که ما در جلسه مونیخ توانستیم درباره ضرورت آتش‌بس همه‌جانبه و توقف عملیات از سوی همه طرف‌ها و کمک‌رسانی انسانی به یک تفاهم برسیم که اینها مواضعی است که جمهوری اسلامی ایران از ماه‌ها قبل از جمله در جلسات پروسه وین بر آنها تاکید داشته و متاسفانه رژیم سعودی مخالفت می‌کرده است اما اکنون این رژیم تحت فشار بین‌المللی است که جنگ طلبی و سیاست توهم‌آلود خود مبنی بر این که باید با راه‌حل نظامی به نتیجه برسد را کنار بگذارد و ما یقین داریم که چاره‌ای جز این نخواهد داشت. پیگیری این موضوع نیز از جمله مواردی است که در برنامه کاری ما خواهد بود.

همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در اولین روز سفرش به بروکسل با یانوش لواندوفسکی، رییس هیأت روابط با ایران در پارلمان اروپایی دیدار و گفت‌و گو کرد.

گفتنی است،‌ ظریف در این سفر با تعدادی از مقامات اتحادیه اروپا و بلژیک از جمله فدریکا موگرینی، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

سفر محمدجواد ظریف به بلژیک تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت.

دیدار با شارل میشل، نخست‌وزیر بلژیک، ژان کلود یونکر، رییس کمیسیون اروپایی از جمله برنامه‌های وزیر خارجه در روز دوشنبه خواهد بود.

نشست ظریف با موگرینی در قالب شام کاری و همچنین سخنرانی در موسسه اگمونت (موسسه مطالعات سیاسی وزارت خارجه بلژیک) از دیگر برنامه‌های ظریف در روز اول سفرش به بروکسل خواهد بود.

اتباع انگلیس و امریکا روادید فرودگاهی ایران را دریافت نمی کنند

حسین جابری انصاری سخنگوی وزیر خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درخصوص صدور روادید گردشگری ایرانی در فرودگاههای سراسر کشور توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران براساس منافع خودش برای تسهیل حرکت جهانگردان به ایران به دلیل زمینه‌های گسترده موضوع توریسم جهانگردی تصمیمی ملی اتخاذ کرده است.

وی با بیان اینکه قرار شده در فرودگاههای سراسر کشور روادید سی روزه برای گردشگری کشورهای جهان صادر شود افزود: در میان این اتباع 9 کشور مستثنی شده اند که نمی توانند ویزای فرودگاهی دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواری هستیم که این موضوع باعث گسترش صنعت گردگشری در کشور شود.

جابری انصاری درخصوص اسامی این 9 کشور گفت: برخی از کشورها از صدور روادید فوری مستثنی هستند و سازوکارشان در این خصوص در حال بررسی است که از آن جمله می توان ایالات متحده و انگلیس اشاره کرد.

تشکیل جلسه هیئت نظارت بر برجام/احتمال سفر روحانی به ترکیه در فروردین

حسین جابری انصاری، سخنگوی وزیر امور خارجه راجع به سفر ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه به ترکیه گفت: سفر آقای رحیم‌پور در چارچوب همکاریها و تبادل سیاستهای بین ایران و ترکیه انجام شده است و درخصوص مسایل دو جانبه به خصوص مسایل منطقه‌ای انجام شد و سفر موفقی بوده است.

وی به اختلاف نظر ایران و ترکیه درخصوص مسایل سوریه اشاره کرد و افزود: موضوع تحولات سوریه مورد اختلاف ایران و ترکیه است و جمهوری اسلامی ایران معتقد است که مداخلات نظامی منطقه ای در سوریه موجب تنش بیشتر می شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری راجع به معیارها برای انتخاب سوئیس به عنوان منافع حافظ ایران و عربستان توضیح داد: وقتی قطع روابط رسمی سیاسی و دیپلماتیک اتفاق می افتد اگر منافع مشترکی بین دو کشور باشد اقتضا می کند حداقل مجاری دیپلماتیک باز باشد که بر این اساس کشور ثالثی به عنوان حافظ منافع دو کشور انتخاب می شود.

وی افزود: ایران و عربستان به دلیل وجود مسایل مشترکی چون مسایل اتباع و حجاج تصمیم به تعیین کشور حافظ منافع گرفته اند.

وی تاکید کرد: ایران از سوئیس خواسته بود و با توجه به درخواست مشابه عربستان از سوئیس این کشور پذیرفت که حافظ منافع دو کشور ایران و عربستان باشد. : نوع روابط دو کشور و ارتباط حسنه با سوئیس باعث شد که این کشور به عنوان حافظ منافع انتخاب شود.

سخنگوی وزیر خارجه درخصوص سفر وزیر دفاع به مسکو گفت: این سفر در چارچوب مشترک همکاریهای بین دو کشور است و موضوع اس 300 مسیر خودش را طی کرده و نهایی شده و در حال انتقال به ایران است.

سخنگوی وزیر خارجه در ادامه این نشست گفت: درخصوص تغییر ریاست جمهوری در لبنان گفت: این موضوع یک موضوع ملی است که مردم و گروههای سیاسی و مسیحیان لبنان باید در مورد آن تصمیم گیری کنند. ایران به تصمیم گیری ملی در لبنان در این زمینه کمک می کند.

تشکیل جلسه هیئت نظارت بر اجرای برجام سخنگوی وزیر خارجه درخصوص عملکرد هیئت نظارت بر اجرای برجام که در شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد و گفت: این هیئت تاکنون تشکیل جلسه داده و سازوکار اطلاع رسانی درخصوص جلسات این هیئت بر عهده شورای عالی امنیت ملی است.

جابری انصاری در ادامه درخصوص گسترش روابط ایران و ترکیه گفت: طبق سفری که آقای رحیم پور به این کشور داشت تصمیماتی در مورد رفت و آمد هیئت‌های ایرانی و ترکی در سطوح مختلف و در عالی‌ترین سطح در 6 ماه اول سال میلادی گرفته شده است.

وی در ادامه از دعوت از حسن روحانی رییس جمهور کشورمان برای سفر به این کشور به منظور شرکت در نشست سازمان همکاریهای اسلامی که در فروردین 95 خبر داد و گفت: این دعوت در حال بررسی است.

سوئیس باز هم حافظ منافع ایران شد

پس از آن که سوئیس ۳۷ سال است که حافظ منافع ایران در آمریکاست روز گذشته سخنگوی وزیرامور خارجه کشورمان اعلام کرد که این کشور باز هم حافظ منافع ایران در کشوری دیگر شد.

بنابراین گزارش، بعد از قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان طبق کنوانسیون های بین المللی دو طرف به منظور انجام امور کنسولی کشوری ثالث را انتخاب می کنند.

در این میان سوئیس به دلیل بی طرف بودن و کشوری کم حاشیه بودن این بار هم به عنوان حافظ منافع ایران انتخاب شد.

پیش از اعلام حسین جابری انصاری، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در کنفرانس خبری مشترک با همتای سوئیسی در ریاض اعلام کرد که سفارت سوئیس در تهران، حافظ منافع عربستان خواهد بود.

عادل الجبیر گفت: سوئیس حافظ منافع عربستان در ایران است و  اقدامات لازم در جهت تسهیل ورود حجاج ایران را فراهم خواهد کرد... هدف ما از قبول این پیشنهاد [از طرف سوئیس] تسهیل روند حجگزاری شهروندان ایرانی در عربستان است.

او افزود: عربستان نیازمند واسطه [برای از سرگیری روابط با ایران] نیست و تنها هدف عربستان از قبول این پیشنهاد تسهیل امور مربوط به حجاج ایرانی است.

آغوش باز ایران برای گردشگران/صدور ویزای ۳۰ روزه در فرودگاه ها

دولت پس از به امضا رساندن برنامه جامع اقدام مشترک برای صنایعی که امکان پیشرفتشان فراهم شده نقشه های فراوانی ارایه کرده است. از جمله این صنایع می توان به صنعت گردشگری اشاره کرد.

این صنعت که در سال های گذشته به شدت تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته بود امروز راهش برای رسیدن به نقاط عالی باز شده است.

صنعت گردشگری که در تمام کشورهای توریست پذیر جهان بر بخش های خصوصی تکیه دارد در ایران نیز قصد دارد به سمت بخش های خصوصی کشانده شود اما دولت نیز برای گسترش این صنعت بایستی گام هایی بردارد.

در همین زمینه وزارت امور خارجه خبر از یک تسهیل ویژه به گردشگران جهان داده است.

در خبری که روز گذشته در خبرگزاری ایرنا منتشر شده، سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه در خصوص تسهیلی که این وزارت خانه به گردشگران ارایه می دهد توضیح داده است.

معاون وزیر امور خارجه گفت: مرکز نمایندگی وزارت امور خارجه در استان ها بویژه در فرودگاه ها، ویزای 30 روزه برای 180 کشور جهان صادر می کند.

سید عباس عراقچی در نشست مشترک با استاندار، شهردار، رئیس و اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزی استان اصفهان با اشاره به نقش مهم صنعت گردشگری در رونق اقتصادی کشور گفت: برجام فرصتی برای برطرف ساختن ضعف های اقتصادی و پیشرفت و توسعه کشور است.

وی گفت: وزارت امور خارجه بازکننده راه هاست و مردم و شرکت های اقتصادی باید از این فرصت برای توسعه فعالیت های بین المللی خود بهره گیرند .

عراقچی با توصیه به بخش خصوصی گفت: امضای تفاهمنامه همکاری و یادداشت بین المللی، گام نخست و امری تشریفاتی است ولی فعالان اقتصادی نباید منتظر پیمودن این تشریفات باشند.

عربستان حالا که قافیه را باخته تقصیرها را به گردن ایران می‌اندازد

محمد کرمی راد، کارشناس مسایل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، درخصوص اظهارات محمدجواد ظریف در نشست تماس سوریه در مونیخ مبنی بر اینکه عربستان دچار توهم درخصوص ایران است گفت: یکی از موضوعات مهم تاریخی خصومت عربستان با ایران درخصوص تفکر وهابیت و مقابله آن با شیعیان است.

وی افزود: عربستان در سالهای اخیر تلاش کرده در سوریه و عراق نقش سرباز رژیم صهیونیستی و آمریکا را بازی کند تا از بیداری اسلامی جلوگیری کند. و در این زمینه ایران را در مقابل خودش می بیند.

کرمی راد به شکستهای عربستان در منطقه اشاره کرد و افزود: عربستان حالا که قافیه را باخته سعی دارد تقصیرها را گردن ایران اسلامی بیاندازد اما جمهوری اسلامی ایران همواره به دلیل قانون اساسی خود به دنبال دفاع از ملتهای مظلوم در برابر استکبار است.

کرمی راد به اظهارات ظریف در روز گذشته راجع به عربستان اشاره کرد و گفت: آقای ظریف درست گفته است که عربستان نسبت به ایران بیش از پیش دچار توهم است و این کشور باید در نوع نگاهش نسبت به ما مراقبت کند.

وی تاکید کرد: عربستان باید بداند اگر بخواهد شمشیر را از رو بکشد مطمئن باشد که بازنده اساسی خودش است.

مونیخ؛شاهراه صلح در سوریه و جزئیات اجرای برجام/ظریف راهی تهران شد

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بعد از ظهر امروز مونیخ را به مقصد تهران ترک کرد.

بنابراین گزارش، ظریف که از صبح پنجشنبه به منظور شرکت در پنجاه و دومین نشست امنیتی مونیخ به آلمان سفر کرده بود امروز در سومین روز سفر خود با «جان کری» همتای آمریکایی خود طی دیداری در مونیخ آلمان در رابطه با چگونگی اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) گفت و گو کردند.

در این دیدار دو طرف در مورد جزئیات و اجرای بندهای مختلف برجام مذاکره کردند.

وی پس از دیدار با کری به فرودگاه آمد و هنگام ترک مونیخ به مقصد تهران، در واکنش به اظهارات «جان کری»، تصمیم گیری در مورد آینده بشار اسد را برعهده مردم سوریه دانست.

ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اظهارت مقامات امریکایی و سعودی در باره بشار اسد، گفت: راه حل سیاسی با اسد امکان پذیر است. نه آنها می توانند در این مورد اظهارنظر کنند و نه ما.

وی افزود: تصمیم در مورد آینده سوریه باید توسط مردم سوریه انجام شود. مردم حق دارند نظر خود را بگویند و این تصمیم فقط باید توسط مردم سوریه گرفته شود.

ظریف در دو روز گذشته نیز دیدارهایی با دیگر مقامات کشورهای مختلف انجام داد.

همچنین بعد از ظهر روز گذشته (جمعه) نیز «برت کویندرز» وزیر خارجه هلند، «پاول کلیمکین» وزیر خارجه اوکراین، «کوفی عنان» دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، «بروت پاهور» رییس جمهور اسلوونی و «یوکیو آمانو» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور جداگانه با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و درباره مسایل مورد علاقه گفت وگو کردند.

صبح روز گذشته (جمعه)، «خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان، «میخایل جانلیدزه» وزیر خارجه گرجستان و «یان الیاسون» معاون دبیرکل سازمان ملل با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت وگو کردند.

«محمد جواد ظریف» روز پنج شنبه در بدو ورود به مونیخ با «وانگ یی» همتای چینی خود، «استفان دی میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای سوریه، «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان و «ایاد بن امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی دیدار و مذاکراتی را با آنها درباره تحولات منطقه از جمله بحران سوریه انجام داد.

وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه بعدازظهر در اولین روز برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ به سخنرانی پرداخت.

وی پس از سخنرانی در کنفرانس، دیدارهای دوجانبه دیگر از جمله با حیدر العبادی نخست وزیر عراق انجام داد.

محمد جواد ظریف پنج شنبه شب در نشست تماس سوریه در مونیخ که منجر به حصول توافق برای توقف درگیری ها در این کشور شد، شرکت کرد.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران را در این سفر حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه همراهی می کرد که وی نیز با «اسماعیل ولد الشیخ احمد» نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در یک گفت وگوی تلفنی بحران این کشور را بررسی کردند.

عربستان تلاش می کند ایران را منزوی کند اما دچار خطای محاسباتی است

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسایل خاورمیانه در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان در مونیخ مبنی بر اینکه عربستان نسبت به ایران دچار توهم است به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: سخنان آقای ظریف در نشست تماس سوریه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ برآیند شناخت دقیق وزیر خارجه کشورمان از سیاستهای رژیم عربستان است.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه عربستان تصور می کند می تواند به عنوان تنها بازیگر بحرانهای منطقه ایفای نقش کند افزود: در طول 5 سال گذشته این کشور همواره تلاش داشته شطرنج سیاسی و نظامی سوریه را به نفع خود و رژیم صهیونیستی برهم بزند.

وی افزود: با توجه به نقش عربستان در سوریه و عراق این کشور تصور می کند با استفاده از ابزار سیاسی منطقه و جامعه جهانی یک جبهه علیه ایران می تواند سازماندهی کند.

هانی زاده با اظهار اینکه عربستان بدون توجه به ظرفیتهای محدود سیاسی سعی می کند فراتر از آن ظرفیتها نقش بازی کند خاطرنشان کرد: عربستان با این روش به خودش صدمه می زند و دچار خطای استراتژیک و محاسباتی شده است.

وی تصریح کرد: عربستان سعودی تلاش می کند ایران را دچار انزوا در منطقه کند اما سیاستهای تهاجمی این کشور خودش را منزوی خواهد کرد.

 

 

کد خبر 524517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha