ابراهیم قاسمی، نماینده جشنواره فرهنگی و هنری بین المللی امام رضا(ع) در زنجان با بیان مطلب، وجود مرقد امام رضا(ع) را یکی از برکات این کشور خواند و به خبرنگار شبستان گفت: باید بتوانیم از ظرفیت علمی آن حضرت که در مذاکراتشان عیان است به نحو احسن استفاده کرد.
وی برگزاری این جشنواره در سطح ملی و بین المللی را فرصت مناسبی برای آشنایی استید و دانشمندان با آثار فاخر و اندیشه های آن حضرت عنوان کرد و ادامه داد: آثار شرکت کنندگان در جشنواره علمی پژوهشی جلوه های معرفتی در مناظرات و بیانات رضوی به مجموعه فاخری از آثار تبدیل شده است که چهارمین مجموعه کتاب از این آثار در دست چاپ است.
قاسمی با اشاره به اینکه استان زنجان توانسته رتبه های برتری در جمع آوری مقالات علمی کسب کند، خاطرنشان کرد: این آثار به صورت جزوات و کتاب های نفیس قابل استفاده در دانشگاه ها وحوزه های علمیه کشور می باشد.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره توانسته تا حدودی به اهداف تعیین شده برسد، اضافه کرد: هنوز جای کار هست و استعدادهای بشری تا حدی نیست که بتواند جایگاه واقعی آن امام معصوم را تبیین کند.
این مقام مسئول، وجود دانشنامه امام رضا(ع) را یک خلاء علمی خواند و ادامه داد: به پیشنهاد استان زنجان دانشنامه امام رضا(ع) به عنوان مرجع علمی از سوی مراکز تحقیقاتی قم و تهران در دست اقدام است.
قاسمی به 2 حوزه تخصصی و عمومی برای ارتقای فرهنگ رضوی در جامعه اشاره کرد و گفت: در حوزه تخصصی فعالیت هایی در زمینه های فرهنگی، هنری و پژوهشی در سطح کشور انجام شده است ولی در حوزه عمومی باید شناخت مردم را نسبت به آن حضرت ارتقا بخشید.
نماینده جشنواره فرهنگی و هنری بین المللی امام رضا(ع) در زنجان اضافه کرد: باید بتوانیم غنای فرهنگی مردم را از امام رضا(ع) ارتقا ببخشیم تامردم اعتماد به نفس بیشتری از فرهنگ اسلامی خود داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش اعتماد به نفس مردم از فرهنگ غنی اسلامی بسیاری از مشکلات حوزه فرهنگ کشور را حل خواهد کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هر کاری نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد، ادامه داد: باید بتوان از طریق نظر سنجی عمومی به این نقاط دست یافت و در صدد حل آن برآمد.
قاسمی با اشاره به اینکه استان زنجان طبق آمارهای موجود از لحاظ حضور علاقه مندان و همکاری دستگاه هایی فرهنگی دارای نقاط قوتی است، یادآور شد: این در حالی است که خواستار ارسال آثار بیشتری هستیم.
وی به روند اجرای این جشنواره در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون 14 اثر به دبیرخانه این جشنواره در استان ارسال شده است وعلاقه مندان تا 10 شهریور سال جاری فرصت ارسال آثار را دارند.
قاسمی، زمان انتخاب آثار برگزیده را ( 20 شهریور) عنوان کرد و گفت: همایش علمی پژوهشی جلوه های معرفتی در مناظرات و بیانات رضوی (7 مهر) سال جاری برگزار می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این همایش در پنج محور برگزار خواهد شد، ادامه داد: در هر محورسه داور به بررسی آثار خواهد پرداخت.
به گفته وی، پنجمین همایش علمی پژوهشی جلوه های معرفتی در مناظرات و بیانات رضوی در موضوعات روششناسی مناظرات امام رضا (ع)، محتوای مناظرات امام رضا (ع)، مسائل و مباحث فلسفی و کلامی، مسائل و مباحث ادبی و مباحث قرآنی و کتب آسمانی دیگر برگزار می شود.
در این مقالات، منابع مناظرات امام رضا (ع) و اسناد آن، فلسفه مناظرات امام رضا (ع) شأن و جایگاه استدلال و برهان در مسائل دینی در مناظرات امام رضا(ع)، مواجهه امام رضا (ع) با فرق و نحل انحرافی، سبکشناسی بیانات رضوی و بهرهمندی از قرآن در مناظرات، مورد بررسی قرار می گیرد.
وی به برگزاری نمایشگاه عکسی از حرم امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در حاشیه این همایش اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما