آموزش هدفمند مسجدی، تربیت و رشد انسان را در پی دارد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به جایگاه و اهمیت مساله آموزش در سطح مساجد گفت: چنین آموزشی سبب تربیت، رشد و تعالی انسان های مستعد می شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گردهمایی کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانه های کانون های مساجد سراسر کشور صبح امروز (چهارشنبه 28 بهمن) با حضور حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در تالار اجتماعات ستاد برگزار شد.

 

حجت الاسلام سلیمانی، با بیان اینکه بهمن، ماه سرافرازی ملت ایران، انفجار نور و پیروزی حق بر باطل است، اظهار کرد: آنچه در بهمن 1357 مایه پیروزی ملت ایران شد دو وجه داشت: «کلمه توحید» و «توحید کلمه».

 

وی افزود: مردم ایران و امام خمینی(ره) در ابتدای مبارزه، ارتباط شان را با خدا تنظیم کردند و در گام دوم همدلی و همزبانی را تجربه کردند. همین کلمه توحید و توحید کلمه عامل اصلی پیروزی در 22 بهمن 1357 و انهدام نظام شاهنشاهی با پشتوانه 2500 ساله بود. اکنون سوالی که گاهی به ذهن خطور می کند آن است که چرا مردم به این نقطه رسیدند و چه شد که مردم کلمه توحید و توحید کلمه را محور حرکت خودشان قرار دادند؟

 

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تاکید بر ضرورت ریشه یابی حقیقت پیروزی ملت ایران، بیداری و پایداری مردم را عامل اصلی این پیروزی دانست و عنوان کرد: از زمانی که مردم ایران با اسلام آشنا شدند پیوند میان ایران و اسلام فرزند بیداری و پایداری را به ارمغان آورد. مردم ایران دین دار و بیدار بودند و این ویژگی را در مقاطع مختلف تاریخ مثل نهضت سربداران، نهضت مشروطه می بینیم که با مطالعه هرکدام از این قیام ها و نهضت ها متوجه می شویم که این بیداری و پایداری همواره وجود داشته است و جالب آنکه در تمامی این قیام ها متدینین  و اهالی مساجد نقش محوری دارند. در انقلاب اسلامی نیز این محوریت پررنگ تر نمایان می شود ؛ یعنی نقش مسجد جدی تر شد و حضور مردم در مساجد بی نظیر است.

 

حجت الاسلام سلیمانی افزود: سوال آن است که این دینداری و بیداری از کجا آمد؟ ما معتقدیم که در طول تاریخِ غیبت، علمای متعهد و راستین جا پای انبیا گذاشتند و همان سیر و سلوک انبیا را محور حرکت شان قرار دادند.

 

وی با بیان اینکه هدف انبیا رشد و تعالی انسان بود و علمای ربانی نیز همین مسیر را پیش گرفتند و در سایه تلاش علما، بزرگان و پذیرش مردم تربیت اسلامی شکل گرفت، گفت: این بیداری و پایداری از تربیت دینی نشات گرفت و تربیت دینی نیز در پایگاه مسجد با محوریت علمای ربانی و شخصیت های حق طلب رشد یافت که محصول آن نهادینه شدن فرهنگ بیداری و پایداری در میان مردم ایران است.

 

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگ هنری مساجد کشور افزود: امروز در دنیا بحران های مختلفی از جمله بحران های اقتصادی، سیاسی، نظامی، اخلاقی وجود دارد و این بحران ها آرامش را از بشر می گیرد. امروز همه توجه رهبران سیاسی دنیا صرف حل بحران های اقتصادی، سیاسی و نظامی شده است در حالیکه اگر آنها کمی دقیق تر بودند و عمیق تر فکر می کردند در می یافتند که ریشه همه این بحران ها،  بحران های اخلاقی است، اگر در یک نقطه از جهان می بینید که برخی دولت مردان می گویند ما از یک دولت حمایت می کنیم دلیل اش آن است که منافع شان در گرو این حمایت است. مثلا آمریکا از اسراییل حمایت می کند چون منافع اش در گرو این حمایت است.

 

حجت الاسلام سلیمانی با تاکید بر این موضوع که آنچه سیاست را در جهان مدیریت می کند منافع دولت هاست نه منافع بشریت، یادآور شد: اگر این سیاست مداران به  رهنمودهای انبیا و کتب موجودی که تحت عنوان کتاب مقدس بین آنها شناخته می شود بر می گشتند متوجه می شدند که  یک اصل در فرهنگ انبیا دائما تکرار می شود مبنی بر اینکه «آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران نیز مپسند و آنچه برای خود می پسندی برای دیگر بپسند»، این ساده ترین اصل اخلاقی است که صد و بیست و چهار هزار پیامبر گفته اند. در «اناجیل اربعه»، «تورات» این جمله تکرار می شود و در اسلام نیز به کرات روی این اصل سرمایه گذاری شده است اما عجیب است که این اصل ساده مشترک میان ادیان الهی، امروز فراموش شده است و همین غفلت منشا تمام تباهی هاست؛ یعنی اگر فساد و فحشا، رشوه خواری، ظلم و جنگ و ستیز هست ریشه در عدم توجه و اجرای این اصل دارد.

 

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه هنر علمای ما این بود که فرهنگ متعالی اسلام را نهادینه کردند و امام خمینی(ره) نیز از این رهگذر توانست بر قدرت طاغوت غلبه کند، گفت: بر اساس نظریه یکی از سیاست مداران معروف آمریکایی وقتی امام راحل به بهشت زهرا رفتند در اولین سخنرانی روی سه مساله دست گذاشتند، اول مطرح کردند که مالک واقعی انقلاب، مردم ایثارگر هستند و شهدای بهشت زهرا متعلق به همین مردم است، دومین مساله ای که از سوی امام راحل در آن سخنرانی مطرح شد این بود که ارتش از ملت است و سومین نکته  که در بیان امام خمینی آمد این بود که من به پشتوانه این ملت دولت تعیین می کنم یعنی قدرت و جایگاه ولایت فقیه را به نمایش گذاشت.

 

حجت الاسلام سلیمانی خاطر نشان کرد: امام(ره) در همه سخنان خویش نگاه تربیتی را جاسازی می کرد و با این نگاه انسان را متوجه خود و راه اش می ساخت. بی شک این روحیه امام خمینی(ره) از انس با نماز، قرآن و ادعیه و پیروی از اسلام نشات می گرفت.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مولفه های مورد نیاز برای مقابله با تهاجم فرهنگی  گفت: اولین مولفه نیروی انسانی کارآمد است. دومین مساله برنامه ریزی هدف مند و صحیح است. سومین مولفه نیز سرمایه گذاری مالی است. بر اساس  مصوبه 302 ماموریت هایی را از ستاد عالی خواستند که اهم آن ماموریت ها عبارت اند از «راه اندازی و حمایت از کانون های فرهنگی هنری»، «ساماندهی و تجهیز کتابخانه ها» و «آموزش ها ومهارت های لازم» برای کسانی که در کانون ها حضور دارند.

 

وی ادامه داد: این مولفه ها اهم مصوبات آن جلسه است، بخش اول و دوم بیشتر جنبه صحیح و هدفمند و شکلی دارد، ولی محور سوم همان کاری است که انبیا می کنند.  بنابراین امروز برای آنکه آن تحول اتفاق بیفتد نیازمند آموزش هستیم و روشن است که این آموزش با برخی آموزش های رسمی و دانشگاهی تفاوت دارد ؛ مهم این است که حاصل آموزش و آگاهی بخشی استاد منجر به شکوفایی، ابتکار و خلاقیت شود، لذا ما باید در مسجد آموزش و پژوهش داشته باشیم در غیر این صورت اگر بخواهیم اطلاعات متعارف را بگیریم در جای دیگری هم این آموزش ها را ارایه می کنند اما آموزش مطلوب در مسجد، آموزشی است که مقدمه تربیت و تحول شود. انسان در مسجد تربیت می شود و این چنین انسانی هرگز آسیب پذیر نخواهد بود. تلاش کنیم آموزش ما پژوهش محور و پژوهش ما مساله محور و مساله ما مخاطب محور باشد تا منجر به تحول و انقلاب درونی شود.

 

وی در پایان تاکید کرد: اکنون تا مسئولیتی داریم باید به عنوان یک مسلمان مسجدی روی مسایل فکر کنیم که چگونه منظومه مسجدی را شکل دهیم که خروجی آن انسان های با ویژگی های فوق باشد. انسان هایی کارآمد و متعهد به اسلام و آماده برای مقابله با دشمن و جنگ نرم.

 

کد خبر 524431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha