کاهش ۷ درصدی ازدواج  و افزایش ۱.۲۷ درصدی طلاق در گلستان

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان گفت: در ۹ ماهه ابتدایی امسال میزان ازدواج ها و طلاق ها در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۷ درصد کاهش و ۱.۲۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حسین شعبانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان، امروز (28 بهمن) در دهمین جلسه شورای فرهنگی عمومی استان در سالجاری، گفت: در سال 90 نسبت ازدواج به طلاق در کشور 6.12 درصد بوده که در سال 91 به 5.52 درصد و سال 92 نیز به 4.98 درصد رسید و در سال گذشته نیز به 4.43 درصد رسید یعنی به ازای هر 100 ازدواج 4.43 مورد منجر به طلاق شده است.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته در کشور روزانه 448 فقره طلاق به ثبت رسید، افزود: میانگین سنی زوج برای طلاق 25 تا 29 و 30 تا 34 سال بوده و در مقابل میانگین حداکثر سن زوجه ها نیز 20 تا 24 سال و 25 تا 29 سال بوده و هم چنین براساس این برآوردها حداکتر زندگی مشترک زوجین نیز 4 تا 8 سال است.

 

شعبانی با بیان اینکه این وضعیت در استان کمی بهتر است، خاطرنشان کرد: از نظر نرخ جمعیتی ازدواج رتبه چهارم در کشور را داریم و به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت یکهزار و 51 مورد ازدواج انجام می شود.

 

به گفته وی در بحث طلاق هم وضعیت گلستان از میانگین کشوری بهتر بوده و در جایگاه هجدهم قرار داریم. به ازای هر 100 هزار نفر 187 طلاق نیز در استان رخ داده است.

 

وی با اشاره به آمارهای 9 ماهه امسال در استان در شاخص های ازدواج و طلاق اعلام کرد: در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ازدواج 7 درصد کاهش و طلاق نیز 1.27 درصد افزایش یافته است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اجرای نهضت حقوق آموزی، ایجاد و بهره گیری از مراکز مشاوره و مددکاری، آموزش مهارت های اساسی زندگی به زوجین و ... از اقداماتی بوده که در استان انجام شده است.

 

وی مهمترین دلیل طلاق در استان را پدیده شوم اعتیاد برشمرد و گفت: بیشتر طلاق ها در استان به دلیل اعتیاد، دخالت اطرافیان، تنفر و عدم علاقه، سوء ظن، درآمد ناکافی و عدم مسئولیت پذیری، اختلافات طبقاتی- انواع اختلالات، وسواس، بددهنی و بی احترامی و ... رخ می دهد.

 

شعبانی با اشاره به اجرای طرح آموزش های زوجین قبل از ازدواج در علی آبادکتول خاطرنشان کرد: این طرح به صورت پایلوت در این شهرستان به اجرا درآمده تا زوجین در کنار آموزش هایی که برای بهداشت جنسی از سوی مراکز بهداشت، بتوانند تحت آموزش های دیگری توسط کارشناسان مذهبی، قضایی، انتظامی، مشاوره و مددکاری و بهداشت جسمی قرار گیرند.

 

وی با بیان اینکه 33 درصد زوجین در فاصله 6 ماه تا 2 سال نخست زندگی خود، اقدام به طلاق می کنند، یادآور شد: در 6 ماهه دوم سال گذشته 119 زوج و در ده ماهه امسال 844 زوج به این مراکز مراجعه کرده و تحت آموزش قرار گرفتند که نتایج آن خوب بوده است. به نحوی که از 6 ماهه دوم سال گذشته تا پایان 6 ماهه اول امسال 1200 نفر این آموزش ها را فرا گرفته اند که تنها دو مورد آن درخواست طلاق داشتند که یک مورد منجر به سازش شد و تنها یک مورد طلاق به ثبت رسیده است. بنابراین لزوم آموزش و آگاهی بخشی به جامعه هدف به ویژه دختران دبیرستانی یکی از مسائل مهم است.

 

شعبانی تأکید کرد: باید پژوهش ها را به پایان برسانیم و کارهای اجرایی را آغاز کنیم و بهترین کار نیز ایجاد قرارگاه فرهنگی است.

 

کد خبر 524352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha