خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری غَنا کشوری در غرب قاره آفریقا است. آکرا پایتخت این کشور است. واحد پول این کشور سِدی غنا نام دارد. زبان رسمی غنا انگلیسی است و ۶۷ درصد از مردم به آن تکلم میکنند. جمعیت غنا ۲۷ میلیون نفر است و مردم غنا از اقوام چندی تشکیل شدهاند. در حدود نیمی از غناییها از قوم آکان، حدود ۱۷ درصد از قوم داگبانی، ۱۴ درصد افه و بقیه از چند قوم دیگر هستند. ۹۸ درصد از مردم غنا سیاهپوست هستند. بیشتر مردم غنا مسیحی و حدود ۱۷ درصد نیز مسلمان هستند. غنا در ششم مارس ۱۹۵۷ از بریتانیا مستقل شد. در آن تاریخ، دو مستعمره بریتانیا یعنی «ساحل طلا» و توگولند که یک سال پیش از آن با هم ادغام شده بودند کشوری به نام غنا را تشکیل دادند. در یکم ژوئیه ۱۹۶۰ نظام جمهوری در غنا رسمیت یافت.
بنابراین گزارش، در سال ۱۳۵۳ روابط سیاسی میان ایران و غنا رسماً برقرار شد و در سال ۱۳۶۲ سفارت ایران در آکرا گشایش یافت. در سال ۲۰۱۳ محمود احمدینژاد از غنا بازدید کرد. در بهمن ماه ۱۳۹۴ جان درامانی ماهاما رئیسجمهور غنا در راس یک هیئت سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرد و با حسن روحانی و دیدار داشت.
این گزارش می افزاید: رییس جمهور غنا در این هفته مهمان کشورمان بود و در خلال این سفر قراردادهای اقتصادی و تجاری هم امضا شد. یکی از مواردی که قرار است از سوی دو کشور مورد پیگیری قرار گیرد بحث صادرات نفت به غنا است. وزارت نفت در این رابطه به نقل از بیژن زنگنه، وزیر زنگنه پس از دیدار با امانوئل آرما کوفی بواه، وزیر انرژی و نفت غنا نوشته است: "غنا مقدار ناچیزی نفت تولید می کند و هنوز بخش زیادی از ذخایر این کشور شناسایی نشده و از ظرفیت های خود استفاده نکرده است این کشور به واردات اندک نفت نیازمند است و افزود: در دیدار امروز ایران برای صادرات نفت و فراورده های نفتی به این کشور اعلام آمادگی کرد."
این در حالی است که وزیر نفت کشورمان در این دیدار اعلام کرده است که: "قرار است بزودی هیاتی از ایران به غنا سفر کند تا به آنها در بخش پایین دستی، پالایشگاه ها و شبکه توزیع کمک کند. آنها همچنین آموزش نیروی انسانی از سوی ایران را خواستار شدند و قرار است دو کشور در این زمینه با هم همکاری کنند. یادداشت تفاهمی برای همکاری میان دو کشور در حال تهیه است که امروز یا فردا امضا می شود. در این یادداشت تفاهم چارچوب ها نوشته شده و قرار است بر پایه آن پیگیری های بعدی صورت گیرد. ما به توسعه روابط با کشور غنا علاقه مندیم."
یادآور می شود: از جمله مهمترین صنایع کشور غنا میتوان به ذوب آلومینیوم، تولید کاکائو و فراوردههای نارگیلی (روغن نارگیل)، تهیه قهوه، کائوچه، صنایع دستی و استخراجی اشاره نمود. کاکائو (بزرگترین تولید کننده جهانی)، قهوه، نارگیل، توتون، دام و ماهی نیز از جمله مهمترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور به شمار میآید. سرانه زمین کشاورزی برای هر نفر بیش از ۰٫۸۰ هکتار میباشد. تولید سالیانه گوشت گاو ۰۰۰، ۲۲ تن، گوشت گوسفند ۱۰هزار تن و صید ماهی ۰۰۰، ۳۸۳ تن میباشد. تولید سالانه نیروی الکتریسته نیز معادل ۳/۴ میلیارد کیلووات ساعت است. از جمله مهمترین معادن کشور غنا نیز میتوان به الماس (دومین تولید کننده جهانی)، طلا (مهمترین معدن کشور، منگنز، بوکسیت، آهن، بریل، نیکل، گرافیت و کرومیت اشاره نمود.
۵/۱۵٪ نیروی کار کشور در صنایع و معادن، ۵۷٪ در بخش کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری و ۵/۲۷٪ در بازرگانی و تجارت مشغول به فعالیت میباشند. واحد پول کشور سدی (C) برابر با۱۰۰ پسوا است که هر ۷۵/۲ واحد آن برابر با یک دلار است. درسال ۲۰۰۷ میزان تولید ناخالص داخلی این کشور بر پایه قدرت خرید برابر ۳۱٬۳۲۹ میلیون دلار بودهاست و درآمد سرانه ۱۴۲۵ دلار بوده که ۱۵٪ آن از صنایع و تولیدات و ۴۵٪ از کشاورزی بدست میآید.[۲] هزینههای آموزش و پرورش ۲/۴٪ تولید ناخالص ملی بودهاست. نرخ سالانه رشد تولید ناخالص ملی نیز ۲٪ است.
از جمله مهمترین محصولات وارداتی غنا میتوان به ماشینآلات، وسائط نقلیه، غلات، ابزار برقی، نفت و بافتنیها اشاره نمود که عمدتاً از کشورهای آلمان (۱۶٪)، آمریکا، ایتالیا و فرانسه (هرکدام ۷٪) وارد میشود. از جمله مهمترین محصولات صادراتی کشور نیز میتوان به کاکائو، کره کاکائو، منگنز، طلا، الماس، آلومینیوم و الوار اشاره نمود که عمدتاً به کشورهای آلمان (۲۱٪)، ایتالیا (۹٪)، آمریکا و فرانسه (۶٪) صادر میشود.
نظر شما