مروری بر سال های تحصیل در حوزه/ارایه هفتگی دروس فقهی به ائمه جماعات

خبرگزاری شبستان: مسجد جامع المهدی، هر هفته دوشنبه ها میزبان بیش از پنجاه امام جماعت است که طی این جلسات دروس حوزوی نیز برای حاضران ارایه می شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: مسجد سنگر دفاع از حریم دین مقدس اسلام است و در طول تاریخ، پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله وسلم) و اصحاب با وفایش، سربازان مدافع آن بوده اند و مسجد همواره تجلی گاه عشق و عبادت و خضوع به درگاه پروردگار عالم بوده است، دل مومنان صادق، بهترین سنگر در برابر شرک و بی دینی است که شبانه روز چند نوبت به سوی خدا می ایستد و با حضور در مسجد آن را جلوه و نورانیت می بخشد.

 

تاکید فراوانی که پیامبر اعظم و ائمه اطهار بر اقامه نماز جماعت داشته اند، بر دائمی و همیشگی بودن این دفاع، دلالت دارد. برای این  سنگر مهم می توان نقش های بسیاری در سراسر تاریخ نام برد که مهمترین نقش آن نقش عبادی و ارتباطی آن است. زیرا در میان اقوام و ملل گوناگون مکان هایی پیدا می شود که از تقدس و اهمیتی ویژه برخوردار است و مردم با حضور در آنجا به نیایش و عبادت می پردازند. در نزد ما مسلمانان مقدس ترین و با اهمیت ترین مکان مسجد است که در فرهنگ دین مان یادآور خشوع و خضوع و عبادت و بندگی به درگاه خداوند است، زیرا در مسجد انسان ها به سجده می افتند که اوج بندگی خداوند است.

 

با این مقدمه و با توجه به جایگاه و اهمیتی که مساجد در شاکله دین مبین اسلام دارند، به سراغ یکی از مساجد فعال منطقه 18 تهران رفتیم. این مسجد به عنوان مسجد شاخص در منطقه 18 شناخته شده است. با حجت الاسلام ناصحی، امام جماعت مسجد جامع المهدی، به گفت وگو نشسته ایم تا در مورد برنامه های این مسجد بیشتر بدانیم و همچنین نظرات وی در مورد راهکارهای فعال کردن و بهره گیری از ظرفیت های مساجد را جویا شویم.

آنچه که در ادامه می آید حاصل این گپ و گفت است:

 

مسجد شما به عنوان یکی از مساجد شاخص منطقه 18 تهران شناخته شده است، کمی در مورد فعالیت های این مسجد برای مخاطبان ما بگویید. چه شد که این مسجد به این جایگاه رسید؟

 

این مسجد همان طورکه اشاره داشتید در سطح مساجد منطقه هجده تهران از مساجد شناخته شده و شاخص است. مسجد جامع المهدی واقع در بزرگراه آیت الله سعیدی، بلوار معلم، نبش خیابان شهید رجایی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تعریض آن خیابان و تبدیل نام اش به بلوار معلم، این مسجد نیز مورد بازسازی قرار گرفت.

 

سابقه مسجد جامع المهدی سابقه ای بسیار طولانی است و از سال های بسیار دور در این منطقه بوده است؛ اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که به عنوان امام جماعت این مسجد به دعوت مردم در مسجد حضور یافتم در اولین اقدام مسجد را از نو ساختیم و امروز مسجد جامع المهدی به منزله نگین و فعال ترین مسجد منطقه شناخته شده است چراکه ما در این مسجد ضمن برگزاری هر سه نوبت نماز جماعت، فعالیت های دیگری را نیز تعریف کرده است، بسیج مسجد فعال است، دوره های متعددی برگزار می کنیم از جمله دوره اصول اعتقادات و مبانی دینی برای نوجوانان و جوانان اعم از خواهران و برادران که با استقبال مواجه شده است.

 

همچنین در گذشته برای بانوانی که تحصیلات نداشتند با هماهنگی با نهضت سوادآموزی کلاس هایی را برگزار کردیم. فارغ از این در طول هفته نیز فعالیت های متفاوتی را برای مسجد تعریف کرده ایم از جمله اینکه دوشنبه ها صبح، برای امامان جماعت و روحانیون سطح منطقه جلساتی را برگزار می کنیم. در این جلسه که روزهای دوشنبه برگزار می شود عمده مباحث مرتبط با دروس حوزوی و فقه و اصول است. حتی امامان جماعت از مساجد مناطق 17 و 19 نیز در این جلسات حضور می یابند و ما روزهای دوشنبه صبح میزبان پنجاه امام جماعت هستیم.

 

البته در این سلسله جلسات مباحث دیگری نیز مطرح می شود از جمله مشکلات مردم منطقه، چراکه مردم مراجعات متعددی را به ائمه جماعات مساجد محل خود دارند . به هر صورت این جلسات مجموعه جلساتی پربار است و تلاش مان این است که بتوانیم مشکلات مساجد و همچین مسایل مردم را حدالامکان حل کنیم.

همچنین دیدار با خانواده معظم شهدا جزو برنامه های مستمر مسجد است که به ویژه در ایام خاص مانند ایام الله دهه فجر انجام می شود. در این دیدارها معمولا با جمعی از روسای منطقه از جمله شهردار منطقه، فرمانده سپاه منطقه به دیدار خانواده شهدا می رویم.

 

مسجد شما جزو مساجد جامع است، برای مسجد جامع و فعالیت های این مساجد در دین اسلام جایگاه ویژه ای در نظر گرفته شده است، با توجه به این جایگاه به نظرتان در جامعه امروز مساجد جامع باید در چه حوزه هایی بیشتر فعال باشند؟

 

مهمترین مساله برقرار نماز جماعت در هر سه نوبت است. از سوی دیگر امام جماعت باید وقت قابل توجهی را در مسجد سپری کند، یعنی یک ساعت قبل و بعد از هر نماز در مسجد حضور داشته باشد تا مردم بتوانند به او مراجعه کنند. مسجد جامع تفاوت اش این است که بتواند در ساعات بیشتری از شبانه روز مردم را بپذیرد.

می دانیم که برگزای مراسم اعتکاف در مساجد جامع است، در این ایام امام جماعت باید تلاش کند تا جوان را هرچه بیشتر نسبت به مسجد و فعالیت های مسجدی جذب کند. این پروسه زمانی مهمی است.

 

به نظرتان چه مسجدی موفق است؟

 

مسجد به خودی خود نه موفق است و نه ناموفق، مسجد خانه خداست و مومنان دست به دست هم می دهند و مسجدی را برای رضای خداوند بنا می کنند تا در آنجا دین و حکم خدا عنوان شود، اگر یک امام جماعت فاضل  و عالم و خوش برخورد و علاقه مند به مساله امام جماعت بودن در مسجد حضور یابد قطعا این موفقیت حاصل می شود. امام جماعت باید علاقه داشته باشد که فعالیت مسجدی داشته باشد.

 

البته امام جماعت بودن هم سختی های خودش را دارد، باید حوصله داشته باشد، تحمل داشته باشد و وقت بگذارد، در سه وقت نماز باید حضور یابد، پای صحبت های مردم باشد. پس موفق بودن مسجد به آن است که امام جماعت فاضل و خوش برخورد و علاقه مند به این مکان مقدس باشد. حضور هیات امنای فعال و همراه نیز اهمیت دارد، یک وقت می بینیم که امام جماعت عالم وفاضل و علاقه مند در مسجد حضور دارد ولی هیات امنا همراه اش نیستند، باید تمامی ارکان مسجد با یکدیگر همراه باشند.

همچنین خادم نیز اهمیت دارد، اینکه خادم رفتار خوبی داشته باشد، به ویژه کودکان به دلیل رفتار تند خادم از مسجد زده نشوند.

 

کد خبر 523774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha