به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره شعر جوان آذربایجان در شهرستان سراب خبر داد.
محمدحسن چمیده فر، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، با اشاره به بیان یکی از فیلسوفان که اندیشه و خیال را از عناصر فرهنگ عنوان کرده، اظهار داشت: این دو عنصر بال های پرواز شعرا هستند و شعرا در تمام وقایع کشور ما همواره نقش آفرین بوده و هستند.
وی با اشاره به برگزاری مستمر این جشنواره در سیزده دوره تصریح کرد: این امر نشان دهنده موفقیت جشنواره شعر جوان آذربایجان و استقبال قابل توجه شعرا و ادبای جوان از این جشنواره است.
چمیده فر انجمن ادبی شهرستان سراب را دارای پیشینه ای غنی در تربیت شعرای برجسته عنوان کرد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، حضور و اندیشه جوانان را از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: جوانان در هر عرصه ای حضور یابند با اندیشه متعالی و نو، تحول ایجاد می کنند و در عرصه شعر و ادب نیز حضور جوانان باید ارج نهاده شود.
وی اظهار امیدواری کرد تا اعتبار لازم برای احداث مجتمع فرهنگی سراب تخصیص یابد و فضای مناسب برای حضور اصحاب فرهنگ و هنر در این شهرستان فراهم گردد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان با تاکید بر ایجاد تحول در حوزه فرهنگ خاطرنشان کرد: تا زمانی که کار فرهنگ به دست فعالان فرهنگی و مردم سپرده نشود شاهد تحولی در این حوزه نخواهیم بود.
نخستین نشریه شهرستان هریس مجوز انتشارگرفت
نخستین نشریه فرهنگی و اجتماعی شهرستان هریس با عنوان«صدای هریس» به صورت دو هفته نامه مجوز انتشار گرفت.
مجوز انتشار نشریه «صدای هریس» به ترتیب انتشار دو هفته نامه و صاحب امتیازی و مدیرمسئولی جعفرصادق محمدزاده صادر شد؛ این نشریه در زمینه اجتماعی- فرهنگی و به زبان فارسی چاپ خواهد شد.
گستره توزیع این نشریه استان آذربایجان شرقی و نوع انتشار آن روزنامه ای می باشد و اخبار و تحولات شهرستان هریس و شهرهای اطراف پوشش داده خواهد شد.
نشریه "صدای هریس" به مدیرمسئولی جعفرصادق محمد زاده اولین نشریه رسمی شهرستان هریس محسوب می شود.
جشنواره هنرهای تجسمی در بناب به کار خود پایان داد
حبیب صدقی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بناب با اشاره به نقش و جایگاه هنر در میان آحاد مردم و با اشاره به دیدگاه های مقام معظم رهبری درمورد هنر و هنرمندان اظهار داشت: محتوا و قالب هنر باید زیبا و پاک باشد تا بتواند تاثیر خود را در جامعه نمایان سازد.
وی افزود: اگر کار هنری هنرمندان در راستای فرهنگ و رسوم مردم و ارزش های آنها باشد بدون تردید در جهت تعالی و بالندگی و در مسیر پیشرفت قرار خواهد گرفت.
صدقی همچنین گزارشی از روند برگزاری این جشنواره ارائه و گفت: پس از اعلام فراخوان چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی و صنایع دستی بناب یکصد اثر در حوزه ی هنرهای تجسمی و ۸۵ اثر در حوزه ی صنایع دستی از یکصد هنرمند در این جشنواره حضور یافتند.
وی افزود: این جشنواره در دو بخش و ۹ رشته شامل رشته های منبت چوب، قلمزنی اصفهان، سراجی سنتی، معرق چوب، حکاکی نقره، رنگ روغن، مدادرنگی، طراحی و گرافیک مورد قضاوت داوران قرار گرفت.
گفتنی است آثار شرکت کننده در جشنواره به مدت ۱۰ روز در نمایشگاهی در معرض بازدید عموم قرار گرفت که مورد استقبال هنرمندان و اهالی هنردوست بناب قرار گرفت.
فرج الهی فرماندار بناب نیز در این آیین با گرامیداشت ایام الله دهه فجر و سالروز قیام مردم تبریز برعلیه رژیم ستم شاهی در روز ۲۹بهمن با مقایسه هنر قبل و بعد از انقلاب اظهار داشت: سیاست های فرهنگی رژیم طاغوت به گونه ای بنا شده بود که مروج فرهنگ مبتذل غربی بود و از هنر بعنوان ابزاری برای ابتذال استفاده میشد و در کل طوری برنامه ریزی می شد که هنر در تقابل با دین قرار گیرد. لکن با پیروزی انقلاب اسلامی هنر در خدمت مردم و فرهنگ مردم ایران که فرهنگی اسلامی وشیعی است قرار گرفته است و علی رغم وجود مشکلاتی که از تهاجم و برنامه های فرهنگی دشمنان نظام شکل گرفته است سمت وسوی حرکت نظام و مسئولین آن تعالی هنر و هنرمندان این مرزو بوم است.
وی اظهار داشت: با برگزاری هر رویداد هنری و جشنواره ای روزنه ای از ورودی های تهاجم فرهنگی دشمن بسته می شود وتاثیر این رخدادهای هنری در فرهنگ جامعه در طول زمان مشخص می شود.
نظر شما