خبرگزاری شبستان: گروه قرآن و معارف: انتخاب اصلح از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای، اهمیت فراوانی دارد به همین دلیل همواره، به تبیین شاخص های نامزد اصلح می پردازند. ایشان، سال 1380 پیش از هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دیدار جمعی از مردم گیلان، بر ضرورتِ انتخاب اصلح تاکید کردند:
«نکته بعدى در باب انتخابات این است که مردم باید به فکر شناخت اصلح باشند؛ چون امر کوچکى نیست. مسأله انتخابات، مسأله سپردن سرنوشت بخش عمده امکانات کشور به یک نفر و یک مجموعه است. سرنوشت مسائل اقتصادى، مسائل فرهنگى، روابط خارجى و مسائل گوناگون دیگر تا حدود زیادى به این قضیه وابسته است. من و شما بایستى در بین این مجموعه نگاه کنیم و کسى را که اصلح است، انتخاب کنیم. این هم وظیفه بسیار مهمى است.»(11/2/80).
مقام معظم رهبری، سال 76 نیز قبل از هفتمین انتخابات ریاست جمهوری در در دیدار جمعی از خانوادههاى ایثارگران، تلاش برای انتخاب اصلح را تکلیف الهی خواندند و فرمودند:
«ملت باید تلاش خود را بکند، باید زحمت بکشد و دنبال اصلح بگردد. من مکرر عرض کرده ام که مسئله، مسئله دین و خدا و اداى تکلیف است. همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهى است، انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهى است. مردم باید این کار را بکنند و ما هم از خدا مىخواهیم و دعا و آرزو مىکنیم که خداى متعال دلهاى مردم را به سمت نامزد اصلح آنکه واقعاً صلاحیتش بیشتر است هدایت کند. »(31/2/76).
نکته بعدی، ویژگی های انتخاب اصلح است که حضرت آیت الله خامنه ای بارها در این باره سخنرانی کردند. از جمله سال 88 پیش از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم استان کردستان تاکید فرمودند:
«بهترین، آن کسى است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمى باشد، از فساد دور باشد و دنبال اشرافی گرى خودش نباشد»(22/2/88 ).
ایشان در اسفندماه 86 در دیدار اقشار مختلف مردم، مرزبندی با دشمن را شاخصه مهم نامزد اصلح معرفی کردند و فرمودند:
«پایبندى او به اسلام باشد، پایبندى او به عدالت باشد، پایبندى او به منافع ملى باشد، مرز او با دشمن مرز مشخصى باشد. مردم در هرجاى کشور هستند، به این شاخص توجه کنند آن کسانى که مرزشان با دشمن و دست نشاندگان دشمن مرز کمرنگى است، اینها براى ورود به مجلس اصلح نیستند. کسانى باید باشند که مرز روشنى با دشمن داشته باشند»(22/12/86 ).
به منظور تبیین دقیق بیانات مقام معظم رهبری درباره انتخاب دقیق و شاخصهای نامزد اصلاح، گفتوگویی با تعدادی از نمایندگان ولی فقیه در استان ها داشتم که در این فرصت، دیدگاه آیت الله غلامعلی نعیم آبادی، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس از نظرتان می گذرد.
آیت الله نعیم آبادی، گفت: حضور مردم در عرصه ها و رویداداهای مختلف موجب تقویت نظام و حکم ابطال بر ادعای واهی دشمن در فاصله گرفتن مردم از انقلاب است.
ضرورت پایبندی نامزد ها به احکام الهی
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت انتخاب اصلح، افزود: نامزد اصلح در زمینه اعتقادی، باید پایبند به مبانی دینی و عامل به احکام الهی باشد.
امام جمعه هرمزگان خاطرنشان کرد: انتخاب اصلح شامل کسی می شود که پایبند فکری و علمی به مبانی و اصول سیاسی نظام به ویژه ساختار جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه داشته باشد.
نمایندگان مجلس، صاحب سخن و خلاقیت باشند
وی ادامه داد: باید یک نماینده مجلس، شخصی مجرب، صاحب اندیشه و دارای نوآوری و طرح و برنامه باشند؛ به طوری که در امور مربوط به حوزه کاری اش، صاحب سخن و خلاقیت باشد.
آیت الله نعیم آبادی، نامزد اصلح را فردی مردم دار و خادم ملت دانست؛ آنچنان که هدف و انگیزه اصلی اش، خدمت خالصانه و مجدانه برای تعالی معنوی و مادی کشور باشد.
وی افزود: مردم در انتخاب افراد به 5 محور اعتقادی، سیاسی، خلاقیت، صاحب اندیشه بودن و خدمت خالصانه دقت کنند.
ریشه آسیب های جامعه، هوای نفس است
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، ریشه آسیب های جامعه را هوای نفس خواند و خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در آستانه نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی فرمودند: اینکه که به مجلس نرفتی، در جای دیگر خدمت کن. تنها محلِ خدمت که مجلس نیست.
وی ادامه داد: اگر همه نامزدها، نمایندگان و مسئولان با اندیشه خدمت حداکثری فارغ از محل و مقام خدمت، تلاش کنند، هیچ گاه تنشی پیش نمی آید.
آیت الله نعیم آبادی گفت: اگر افراد، مجلس را تنها محلِ خدمت گزاری تصور کنند، برای رسیدن به آن تلاش می کنند و در صورت موفق نشدن، مشکل ایجاد می کنند. بنابراین باید مطابقِ کلام امام خمینی(ره) هرکس در هر مقام و جایگاه، صرفا در اندیشه خدمت به مردم و نظام باشد.
نظر شما