به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام حسین اصغرپور پیش از ظهر امروز (25 بهمن) در دوره آموزشی تدبر در قرآن که در مجتمع فرهنگی ارشاد قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از مباحثی که در مساجد ما وجود دارد این است که همه نمازگزاران ما نمی توانند قرآن را درست بخوانند و همه در قرائت قرآن تسلط لازم را دارند و این یک ضعف است که من و شما باید آن را پوشش دهیم.
وی ادامه داد: قطع یقین رهبری یک مسجد و سمت و سو دادن برنامه ها بر دوش امام جماعت است و اگر امام جماعت قرآنی، با اخلاق و منظم باشد مسجد نیز اینگونه می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در مباحث قرآنی باید همه را درگیر بحث کنیم و ما امروز مسجدی نداریم که در آن قرآن خوانده نشود و حتی امروز بعد از تلاوت، انتقال مفاهیم نیز دارد صورت می گیرد و از همین رو نیز ما در مسجد امام حسین (ع) قزوین طرحی را اجرا کردیم.
وی توضیح داد: در ماه محرم که مساجد حضور پرشور مردم را دارد، بین نماز در خصوص فضیلت حفظ قرآن آیات و روایاتی را بیان کردیم و بعد گفتیم که هر کس تمایل دارد می تواند در این طرح ثبت نام کند که بر خلاف تصور ما که ممکن است طرح حفظ قرآن مورد استقبال قرار نگیرد حدود 80 نفر از خانم ها و 50 نفر از آقایان ثبت نام کردند و در واقع با بیان احادیث یک انگیزه دهی صورت گرفت و این تعداد ثبت نام کردند.
حجت الاسلام اصغرپور اعلام کرد: در همین راستا فرم هایی را طراحی کرده تا افرادی که ثبت نام می کنند سطح بندی شوند و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در 2 مرحله کلاس برگزار شود و یک شب نیز همه در کلاس حاضر شوند که این کلاس چهارشنبه ها تحت عنوان حفظ نور شامل حفظ موضوعی و حفظ ترتیبی دایر شد.
وی تأکید کرد: برای گروه های حفظ قرآنی که ما در مسجد تشکیل دادیم یک سرگروه تعیین کردیم و هدف ما این بود خانواده به صورت همزمان در مسجد در محضر قر آن بنشیند زیرا مسجد فضایی است برای همه اقشار و هر کس پا در آن می گذارد باید به آن خوارک فکری داده و او را درگیر قرآن و اهل بیت کنیم.
استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین خاطر نشان کرد: ما در این طرح حتی به کودکان که سوره های کوچک قرآن را حفظ می کردند هدیه ای دادیم و فضای خوب قرآنی به وجود آمد که این امر نیز از برکات قرآن بود و تأثیرات بسیاری نیز در اخلاق خانواده ها داشت و اینگونه نبود که سخت گیری برای کودکان شده و فضای مسجد برای آنها تلخ شود.
وی اعلام کرد: با گذشت 2 ماه از آغاز این برنامه 5 هزار آیه توسط نمازگزاران حفظ شد و خود نمازگزاران نیز آثار حفظ قرآن را در زندگی شان احساس می کردند.
حجت الاسلام اصغرپور گفت: اگر در مسجدی همه ارگان ها با هم یکدل و یکدست نباشند طرح مذکور نمی تواند اجرا شود و مسجد باید بر محوریت شخص امام جماعت بچرخد و اگر چنین مسجدی را سراغ دارید می توانید سفیر اجرای این طرح در آن مسجد باشید.
وی افزود: عدم اتحاد در مسجد ضعف بزرگی است که باید ریشه ای حل شود و البته این مسائل نباید سبب شود که صحنه را خالی کنیم.
استاد حوزه علمیه قزوین در ادامه با اشاره به لزوم ارتقای بینش سیاسی در کلاس های قرآن در مساجد اظهار کرد: ما نمی خواهیم خروجی کلاس های قرآن ما شخص قران وهابی باشد ما قرآنی عربستانی وهابی نمی خواهیم، اینکه در کلاس قرآن، فرد قرآنی شود ولی بینش سیاسی، انقلابی و ارتباط با عترت نداشته باشد را نمی خواهیم، در واقع چنین کسی حافظ قرآن متحجر می شود و اگر شاگرد شما معتقد به خیلی مسائل اسلامی و انقلابی نباشد یعنی شما ضعف دارید.
وی تصریح کرد: مسجد از صدر اسلام یک پایگاه بوده و منبع انرژی و امید بودند و به جامعه بصیرت می دادند و این امر نیز در جلسات قرآن رخ می داده است.
حجت الاسلام اصغرپور یادآور شد: حافظان قرآن باید بینش سیاسی داشته باشند و خروجی کلاس قرآن باید شخص بصیر و قرآنی در عملکرد و رفتار باشد و شخص قرآنی باید بهترین کارها را انجام دهد.
نظر شما