بالاترین ضریب مثبت‌اندیشی در حوزه اجتماعی و مذهبی متعلق به خراسان جنوبی است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی کشور با بیان اینکه استان خراسان جنوبی از بالاترین ضریب مثبت‌اندیشی در حوزه اجتماعی و پشتوانه مذهبی برخوردار است، گفت: در این استان ضریب‌ نفوذ مناسبتهای مذهبی در عالی ترین حد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، رضا معممی مقدم امروز (25 بهمن) در همایش استانی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی خراسان جنوبی اظهارکرد: این ستاد در سال 86 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده تا با ارتقای معرفت دینی در هیئت های عزاداری و مذهبی زمینه تظاهرات مناسکی و دینی شرعی را بر اساس الگوهای دینی ساماندهی کند.

 

وی با اشاره به اینکه باید مجالس مذهبی دارای ویژگی‌های طراز اسلامی باشد، افزود: وظیفه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی بازمهندسی مناسبت‌های مذهبی مبتنی ‌بر محکمات دین مبین اسلام است.

 

مدیرکل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی کشور با بیان اینکه امروز استان خراسان جنوبی از بالاترین مثبت‌اندیشی در حوزه اجتماعی و پشتوانه مذهبی برخوردار است، گفت: در این استان ضریب‌ نفوذ مناسبتهای مذهبی در عالی ترین حد است و هر میزان مجالس مذهبی افزایش یابد ولایت‌پذیری و اخلاق مردم بیشتر خواهد شد.

 

معممی مقدم بیان داشت: کارکرد مجالس و هیئت های مذهبی و تقوا سبب مثبت اندیشی دینی و مردمی می‌شود و این عملکرد نتایج و تاثیرات خیلی خوبی را در جامعه ایفا می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه با کار فرهنگی می‌توان جلوی آسیبهای اجتماعی را گرفت و این مهم به صورت بخشنامه ای پیش نمی رود، ادامه داد: نقش حفظ تعظیم شعائر مذهبی در حفظ امنیت ملی، یک نقش بی بدیل و غیر قابل انکار است.

 

مدیرکل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی کشور تصریح کرد: مدیریت غیر صحیح چالش‌ها و مسائل اجتماعی مشکلات امنیتی را به دنبال دارد.

 

معممی مقدم با بیان اینکه خروجی هیات مذهبی نباید صرفا طول و عرض دسته عزاداری باشد، عنوان کرد: بلکه خروجی مناسب هیات با عامل بودن به احکام و ارزش‌های اسلامی مشخص می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه حق نداریم در جامعه دهه سازی های مختلفی را ایجاد کنیم، گفت: ساختن مناسبتها و دهه‌های مختلف موجب افراط در عزاداری و روی گردانی مردم از مجالس مذهبی خواهد شد.

 

مدیرکل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی کشور افزود: ازدیاد مناسک مذهبی باعث ضربه‌زدن به قله‌های آیینی مانند عاشورا می شود و ما حق نداریم برای عاشورا رقیب‌سازی کنیم.

 

وی با بیان اینکه هیات مذهبی که با قرآن پیوند داشته باشند آسیب نمی‌بینند، ادامه داد: برخی مواقع ما ندانسته در زمین دشمن بازی می‌کنیم و با کوبیدن بر طبل آسیب‌شناسی عزاداری این جریان را به هیئت‌هراسی، شیعه‌هراسی و در نتیجه به اسلام هراسی منجر می‌کنیم که در این زمینه باید با هوشمندی عمل شود.

 

معممی مقدم از ستاد ساماندهی استان و شهرستان‌ها درخواست کرد نسبت به توسعه متوازن مناسبتی اقدام کنند و احیاء روضه‌های خانگی را در دستور کار قرار دهند.

 

مدیرکل تشکل‌های دینی و مراکز فرهنگی کشور از پایش 21 هزار هیات مذهبی بر اساس 30 محور در سال جاری خبر داد.

 

 

 

کد خبر 523422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha