اگر کسی مفهوم سینما را نداند با شعار دینی ادعای هنر می کند

خبرگزاری شبستان:یک کارشناس و منتقد سینما در نشستی تخصصی با عنوان فرم سینما در مرکز ملی پاسخگویی شهید هاشمی نژاد مشهد گفت:اگر کسی مفهوم سینما را نداند با شعار دینی ادعای هنر می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،مسعود فراستی کارشناس و منتقد سینما در نشستی تخصصی با عنوان فرم سینما در مرکز ملی پاسخگوی شهید هاشمی نژاد گفت:در یک اثر سینمایی موضوع یا تم اثر نیست که ارزش آن را تعیین می کند بلکه نوع نسبیتی که با موضوع برقرار می شود تعیین کننده می باشد یعنی چگونه تبدیل به اثر می شود.

 

وی افزود:اگر کسی به سینما تسلط نداشته باشد نمی تواند یک اثری را که متن جدی دینی دارد تبدیل به متن سینمایی کند و اگر مفهوم سینما را نداند با شعار دینی ادعای هنر می کند که در این مسئله می شود یک متن دینی را ضد دینی و یک متن ضد دینی را دینی ساخت،پس می توان گفت موضوع تعیین کننده نیست بلکه پرداخت تعیین کننده است و پرداخت یعنی نوع نسبیتی که مخاطب با موضوع برقرار می کند.

 

فراستی تصریح کرد:از آنجایی که ما در جهان ظاهر و کثرت زندگی می کنیم نه در جهان وحدت،هر چیزی را باید از جهان کثرت بگذرانیم تا به معنا برسیم اما در جهان وحدت معنا بدون هیچ صورتی می آید چون در این بین جسمی در کار نیست.

 

وی با بیان اینکه در هنر هر چیزی را با فرم می توان درک کرد ادامه داد:در فلسفه از طریق منطق و عقل مسئله ای را متوجه می شویم اما در هنر با دل می فهمیم و می اندیشیم و بعد از اندیشه به دل خواهیم رسید و در تمام مدیوم های هنری عقل بعد از دل است و اگر جای این دو را عوض نماییم دیگر جایی برای هنر نیست چرا که اساسا هنر با دل کار می کند.

 

این منتقد سینما با اشاره به اینکه در سینما همه چیز عینی است خاطرنشان کرد:حرف سریع و روشن هنر نیست بلکه کلامی است که می تواند اخلاقی،سیاسی،عرفان یا حرف روشن دینی باشد.

 

فراستی بیان کرد:حرفی که با هنر می توان گفت را با فلسفه و اخلاق و یا مدیوم های دیگر نمی شود ابراز نمود و آنگاه که با اخلاق طرف هستیم متوجه می شویم در مدیوم های اخلاقی استدلال اخلاقی می کنیم که عقل سالم و متعادل آن را می پذیرد چرا که اخلاق باید به دل برسد تا به عمل تبدیل شود.

 

وی اشاره کرد:اگر مدیوم و تکنیک را ندانید به فرم نحواهید رسید و هر گاه به فرم نرسید حرفی را که خواهان بیان آن هستید نمی توانید بازگو نمایید اما اگر سینما را بدانید و به آن تسلط داشته باشید به راحتی می توانید حرف خود را بیان کنید.

 

فراستی با بیان اینکه شعار هیچ گاه خارج از مدیوم محتوا نیست و محتوا خود فرم است افزود:دو روش برای رسیدن به فرم وجود دارد،ابتدا باید تکنیک را فرا بگیریم یعنی دوربین،نور،صدا و تدوین را بفهمیم و دوم اینکه باید تجربه زیستی داشته باشیم و آنان که اهل هنر هستند باید خویش را تصفیه و با واقعیت منطبق نمایند.

 

وی مستندهای روایت فتح را پر افتخارترین فیلمهای سینمای مستند عنوان کرد و افزود:متاسفانه هنوز فیلم جنگی در سطح ملی نداریم و باید در ساختن فیلمهای جنگی ملی عزم راسخ داشته باشیم چرا که این ژانر اصلی ترین ژانری است که باید به آن بپردازیم.

کد خبر 523400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha