به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید محمد صحفی از مبارزان سیاسی دوران انقلاب اسلامی و از شاگردان امام موسی صدر، امام خمینی (ره)، آیت الله بروجردی در قم دار فانی را وداع گفت و مراسم تشییع و تدفین این عالم بزرگوار در روز چهارشنبه (21 بهمن) باحضور علما، طلاب و اقشار مختلف مردم قم از مسجد فاطمیه به سمت حرم مطهر بر گزار شد.
آیت الله صحفی از شاگردان امام موسی صدر، امام خمینی (ره)، آیت الله گلپایگانی و مرحوم آیت الله بروجردی بود، ایشان از مبارزان سیاسی دوران انقلاب بود؛ همچنین در عرصه تبلیغ، آثار و فعالیتهای ماندگاری از خود به یادگار گذاشته است، آیت الله صحفی به همراه آیت الله مکارم شیرازی در سالهای گذشته از سوی شورای فرهنگ عمومی استان قم به عنوان شخصیتهای ماندگار معرفی شدند.
فعالیتهای آیتالله صحفی در شهر دورود
سید ابراهیم صحفی، فرزند آیت الله صحفی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به شخصیت آیت الله صحفی، عنوان کرد: ایشان از سال 40 تا سال 59 در شهر دورود استان لرستان به فعالیتهای مذهبی و فرهنگی پرداختند، به طوری که در این شهر اقدام به ساخت چندین مسجد کردند.
صحفی اظهار داشت: آیت الله صحفی در دوران اقامت خود در دورود، دائره انتشارات و دفتر مذهبی کارخانه سیمان دورود را تأسیس کردند و هر ماه، یک نشریه اسلامی با موضوعات مختلف اجتماعی و مذهبی در تیراژ 20 هزار نسخه چاپ میکردند که از استقبال خوبی برخوردار بود، حتی برخی از این نشریات به زبان انگلیسی ترجمه و به کشورهای دیگر ارسال میشد.
وی افزود: بازسازی مدرسه علمیه دورود، نهضت مسجدسازی در شهر دورود، تأسیس تالار در کارخانه سیمان دورود با ظرفیت حدود 700 نفر، ایجاد صندوق کمک به مستمندان و همچنین برگزاری کلاسهای تابستانی برای کودکان از جمله فعالیتهای آیت الله صحفی در شهرستان دورود بود.
آیت الله صحفی همواره در متن مردم بود
صحفی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای آیتالله صحفی، مردمی بودن ایشان بود، به طوری که همیشه در متن مردم بود و همواره با جوانان ارتباط داشتند، ایشان فردی خوش فکر، طراح و روحانی به روز بودند، به زبان عربی مسلط بودند وبا زبان انگلیسی آشنایی داشتند و از نظر فقهی، تاریخی، ادبی و علمی یک عالم شایسته بودند.
وی ادامه داد: آیت الله صحفی از سال 59 در قم ساکن شدند و از آن زمان تا پایان عمر خویش به مدت 36 سال، امام جماعت مسجد فاطمیه واقع در خیابان 19 دی بودند، یکی از سنتهای حسنه ای که آیت الله صحفی در مسجد فاطمیه پایه گذاری کردند، بیان حدیث و روایت کوتاه و یک دقیقه ای بین دو نماز بود که به صورت مختصر و مفید برای مردم بیان میکردند.
صحفی با بیان این که مراسم تشییع این عالم ربانی با استقبال زیادی روبرو بود، گفت: برخی از افراد و همسایگان معتقدند که با وفات آیتالله صحفی، محله یتیم شده است، مراسم تشییع این عالم دینی همراه با اقامه نماز توسط آیت الله نوری همدانی به صورت باشکوه برگزار شد.
بیش از 30 اثر از آیتالله صحفی به یادگار مانده است
محمد خامه یار، رئیس ستاد اقامه نماز استان قم نیز عنوان کرد: آیت الله صحفی عضو شورای فرهنگ عمومی، عضو شورای سیاستگذاری ائمه جماعات، عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی ناصحین قم و از کارشناسان فرهیخته رادیو معارف بود.
خامه یار افزود: آیت الله صحفی از خطبا و محققین معروف قم بود که بیش از 30 اثر کتاب از ایشان به یادگار مانده است؛ اولین اثر آیت الله صحفی، ترجمه لهوف سیدبن طاووس بود که به نام «زندگانی امام حسین(ع) » به چاپ رسید، سیری در شرح نهج البلاغه ابن ابیالحدید در 3 جلد و قصص قرآن از جمله کتابهای تألیفی ایشان است که بارها به چاپ رسیده است؛ همچنین برخی از کتابهای ایشان از جمله قصص قرآن، امام علی در اسلام، درسهایی از اسلام و ... به چند زبان رایج دنیا ترجمه شده است.
وی اضافه کرد: آیین معاشرت و برادری در اسلام، در پیشگاه امام صادق (ع)، داستانهای تاریخی، زندگانی چهارده معصوم، قصههای قرآن، تعالیم آسمانی اسلام، امام علی (ع)، امام علی در اسلام، درسهایی از اسلام، داستانهایی از قرآن و مهدی قائم آل محمد از دیگر آثار این عالم بزرگوار است.
رئیس ستاد اقامه نماز استان قم گفت: مراسم هفتمین روز درگذشت آیت الله سیدمحمد صحفی به همت معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم، معاونت روحانیت و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای فرهنگ عمومی استان قم، مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، سپاه علی بن ابی طالب (ع)، ستاد اقامه نماز استان قم، تعاونی ناشران و اتحادیه ناشران استان قم و دانشگاه قم برگزار میشود.
خامه یار در پایان یادآور شد: مراسم هفتمین روز درگذشت آیت الله سیدمحمد صحفی در شامگاه دوشنبه (26 بهمن) در مسجد فاطمیه قم واقع در خیابان 19 دی برگزار میشود.
نظر شما