خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ در استان لرستان کم نیست زمین های شیبداری که استعداد تبدیل شدن به باغ را دارند و برای استفاده بهینه از این ظرفیت و تولید باغ در زمینهای شیبدارنیاز به حمایت ویژه مسئولان و برنامه ریزی جامع توسط امور باغبانی جهاد کشاورزی است.
جهت رونق باغات در اراضی شیب دار می توان با ارائه تسهیلات خاص به مردم علاقمند استان، از تلاش های مردمان سخت کوش برای تولید محصولات باغی و توسعه باغات بهره گرفت.
توسعه باغات در مناطق شیب دار استان می تواند در توسعه فضای سبز استان و همچنین ایجاد ظرفیت های گسترده در حوزه گردشگران نیز موثر باشد.
بهره گیری مناسب از ظرفیت سطوح شیبدار و تبدیل آنها به باغات،ظرفیتی است که می تواند ضمادی باشد بر درد بیکاری استان لرستان است.
در این طرح با توجه به شرایط آب وهوایی مطلوب و وجود منابع آب وخاک برای توسعه باغ ها، جوانان در کنار افراد کهنسال با تجربه می توانند از دل خاک، باغستان های را بوجود آورده اند که نمایشی از جلوه های هزار رنگ طبیعت باشد.
استفاده بهینه از منابع آب وخاک، ایجاد اشتغال پایدار، جلوگیری از فرسایش خاک، پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و توسعه باغ های مثمر از دیگر آثار ارزشمند توسعه باغات در اراضی شیب دار است.
با توجه به اینکه کشاورزی یکی از مهم ترین بسترهای رشد و توسعه استان استان است، به نظر می رسد پیگیری طرح توسعه باغات در زمین های شیبدار و کم بازده منطقه، تشویق و ترغیب باغداران به اجرای آبیاری تحت فشار و قطره ای، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی ترویجی، پیگیری جذب اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی، پیگیری تخصیص اعتبارات طرح ها و پروژه های بخش کشاورزی ازجمله اقداماتی که در توسعه بخش کشاورزی می تواند مورد توجه قرار گیرد.
دو هزار هکتار از اراضی شیب دار لرستان به باغات تبدیل می شود
بهروز بهاروند، مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: توسعه باغات در سطوح شیب دار از برنامه های جهاد کشاورزی استان است.
وی، افزود: یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان در این راستا طی سال جاری تبدیل دو هزار هکتار از اراضی شیبدار استان لرستان به باغ است.
بهاروند، بیان کرد: از ابتدای شروع طرح توسعه باغات در سطوح شیبدار از سال 1377 تاکنون 52 هزار هکتار باغ در سطح شیبدار استان لرستان ایجاد شده است.
وی بیان کرد: از مجموع باغات سطوح شیبدار استان لرستان33 هزار 422 هکتار آن، جزو باغات بارور بوده ومابقی، باغ جوان یا نهال است.
بهاروند با بیان اینکه تاکنون 95 درصد از کار ایجاد باغات در سطوح شیبدار توسط بخش خصوصی انجام می شود، اظهار داشت: تا پایان امسال دو هزار هکتار باغ در سطوح شیبدار استان لرستان احداث می شود.
مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان لرستان، گفت: این میزان از باغات تاکنون به فراخور استعداد هر شهرستان هدف گذاری شده است.
بهاروند، اذعان داشت: برای ایجاد این باغات اقدامات لازم جهت توزیع نهال مرغوب اصلاح شده و شناسنامه دار انجام شده است.
وی با بیان اینکه امسال تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی در این راستا به کشاورزان پرداخت نشده است، ابراز کرد: این در حالی است که برای احداث باغات به ازای هر هکتار در سطوح شیبدار می بایست بین 5 تا 10 میلیون تومان تسهیلات بانکی ارائه شود.
بهاروند، با بیان اینکه احداث باغات در اراضی شیبدار مهم ترین راه مقابه با معضل خاکشویی است، اظهار داشت: ایجاد پوشش دائمی گیاهی از طریق احداث باغ در این اراضی راه حل اساسی رفع این معضل است.
وی خاطرنشان کرد: حفظ خاک و حاصلخیزی اراضی شیب دار و ایجاد اشتغال مولد( به ازای هر 4 هکتار باغ یک فرصت شغلی ایجاد و به ازای هر 1000 هکتار باغ زیتون یک کارخانه روغن کشی احداث می شود ) از جمله دیگز مزیت های احداث باغات در اراضی شیبدار است.
این مقام مسئول عنوان کرد: با افزایش میزان باغات لرستان معیشت روستائیان نیزبا افزایش درآمد پایدارخواهد شد.
وی با اشاره به برنامه های تدوین شدن در باغبانی جهاد کشاورزی برای توسعه باغات در سطوح شیبدار افزود: با توجه به برنامه های به عمل در صورت تامین اعتبار مورد نیاز برای تامین آب باغات، بین دو تا سه هزار باغات در سطح شیبدار استان ایجاد خواهد شد.
بهاروند با بیان اینکه تامین آب و تامین هزینه دستگاه های پمپاژ برای توسعه باغات در اراضی شیبدار ضروری است، اظهار کرد: توسعه باغات در سطوح شیبدار در ایجاد اشتغال و تقویت اقتصاد استان نقش بسزایی دارد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه 225 هزار و 468 تن محصول باغی در لرستان تولیدشده است، عنوان کرد: بروجرد با 29.1 درصد، بیشترین سهم را در تولیدات باغی استان داشته است و پس از آن به ترتیب، خرمآباد، دورود و سلسله، کوهدشت، الیگودرز، پلدختر، ازنا، چگنی و رومشکان در رتبههای بعدی قرار دارند.
بهاروند عنوان کرد: برخی از محصولات باغی تولیدشده در استان لرستان، از بهترین ارقام موجود در دنیا هستند که از نظر کیفیت در بازارهای بینالمللی نیز قابلرقابت هستند که امید است با از میان برداشته شدن تحریمها، زمینه صادرات این محصولات به بازارهای خارجی فراهم شود.
نظر شما