به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در پنجاه و دومین کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان حضور دارد سخنانی در خصوص ارتباط ایران با آمریکا و عربستان بیان کرد.
'محمد جواد ظریف' صبح روز پنجشنبه در بدو ورود به شهر مونیخ در گفت وگو با خبرنگاران رسانه های ایرانی افزود: کشورهای غربی و منطقه ای باید واقعیات مبارزه مشترک همه جانبه با افراط گرایی و فرقه گرایی را درک کرده و به راه حلی معقول جهت پایان دادن به بحران سوریه برسند.
وزیر خارجه کشورمان در اولین گام در مونیخ در نشست تماس سوریه حضور یافت.
محمدجواد ظریف و سرگئی لاوروف وزیران امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و روسیه روز پنجشنبه پیش از نشست تماس سوریه در مونیخ با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
این دیدار که پیش از نشست تماس سوریه در مونیخ انجام شد، حدود 45 دقیقه به طول انجامید و دو طرف در رابطه با مسایل مورد علاقه دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با «وانگ یی» همتای چینی خود، «استفان دی میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای سوریه، «یوسف بن علوی» وزیر امور خارجه عمان و «ایاد بن امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان و یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه در مونیخ دیدار و گفت وگو کردند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «یان الیاسون» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد طی دیداری در مونیخ، درباره آخرین تحولات خاورمیانه گفت وگو کردند.
طرفین در دیدار روز جمعه که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ انجام شد، آخرین تحولات منطقه خاورمیانه به ویژه بحران های سوریه و یمن را مورد بررسی قرار دادند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جمع صاحبان و روسای ارشد مهم ترین بنگاه های صنعتی، تجاری، بانکی و اقتصادی آلمان و اروپا، با اشاره به لغو تحریم های اروپا و برداشته شدن تحریم های تجاری، اقتصادی و پولی، آمادگی ایران را برای گسترش هرچه بیشتر روابط با کشورهای اروپایی اعلام کرد.
همچنین ظریف در عصرجمعه درحاشیه پنجاه و دومین کنفرانس امنیتی مونیخ سخن گفت که جزئیات این سخنان را خبرگزاری ایرنا به شرح زیر منتشر کرده است:
محمدجواد ظریف با اشاره به موفق بودن توافق هسته ای بین ایران و غرب از طریق مذاکره، اعلام کرد: این موفقیت می تواند الگویی برای حل تمام مسائل منطقه باشد.
وی افزود: ما معتقدیم که هیچ چیز نمی تواند درمنطقه وجود داشته باشد که نتوان آن را حل و فصل کرد. ظریف به این گفته فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرد که نمی توان بدون حفظ امنیت دیگران از امنیت برخوردار شد.
ظریف همچنین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات اخیر در مونیخ بین بازیگران اصلی جهانی در بحران سوریه به درد و رنج ملت این کشورعرب پایان دهد.
وی گفت : من امیدوارم مذاکرات مونیخ به یک راه حل منطقی درمورد بحران سوریه منجر و برای پایان این فاجعه انسانی راه حلی نیز پیدا شود.
ظریف خاطرنشان کرد:کسانی که توهماتشان مردم سوریه را سالها با درد و رنج ، خونریزی و جابجایی روبرو کرده است اکنون باید با واقعیت ها روبرو شده و این راه حل منطقی را بپذیرند.
وزیر امور خارجه ایران از فرقه گرایی به عنوان یک چالش مهم در کنار بحران پناهندگی یاد کرد و افزود : با همکاری برادران مان درعربستان سعودی و ترکیه ما خواهیم توانست مسائل و مشکلات منطقه را حل کنیم.
ظریف وزیرامورخارجه ایران در سخنان خود همچنین خواستار همکاری عربستان برای برقراری صلح در منطقه شده است.
وی گفت: ایران وعربستان سعودی از منافع مشترکی در سوریه برخوردارند و لازم است که تهران و ریاض با هم همکاری کنند.
ظریف گفت:'ما آماده همکاری با عربستان سعودی هستیم.'
وزیرامورخارجه ایران گفت: ایران و عربستان سعودی نمی توانند یکدیگر را از منطقه کنار بزنند و متاسفانه عربستان سعودی شیوه کنار گذاشتن را در پیش گرفته است.
وی درادامه گفت:'دردنیای امروز بازی برد و باخت وجود ندارد'و'لازم است که ما مشکلات خاورمیانه را از نو تبیین کنیم. مشکلات را می توان از راهی تعریف و تبیین کرد که بتواند حل شود.'
ظریف خواستار از بین رفتن فرقه گرایی شد و آن را چالشی برای جهان و منطقه خواند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان گفت: همواره اعتقاد داشته ایم که برنامه هسته ای ایران مسالمت آمیز بوده است و اکنون همه در زمینه صلح آمیز بودن این برنامه قانع شدند.
وی افزود: اکنون می توانیم این دستاورد مهم را جشن بگیریم، دستاوردی که همه با هم به آن رسیدیم و باید دید آیا می توان این موفقیت را به سایر مشکلات منطقه تطبیق داد و آیا نیاز داریم که بایستی مشکلات را بشناسیم تا از تحقق یک زیان بزرگ جلوگیری کنیم.
او گفت: همان طور که خانم موگرینی اشاره کرد، امنیت در منطقه با هزینه سایر کشورها محقق نمی شود؛ جبهه النصره و داعش و تروریست های دیگر، برادران ما را درعربستان و سایر کشورها تهدید می کنند.
وزیر خارجه همچنین تاکید کرد: سرنوشت ما در منطقه یک سرنوشت مشترک است که با تهدید مواجه شده است و ممکن است این تهدید برای برادرانمان درترکیه، عربستان سعودی، پاکستان و حتی افغانستان و کشورهای مرکز آسیا ایجاد مشکل کند.
ظریف با بیان اینکه این مشکلی است که همه ما با آن مواجه هستیم، ادامه داد : کشورهای غربی هم با این مشکل مواجه هستند نه تنها به خاطر هجوم آوارگان و پناهجویان بلکه به خاطر دیگر مسایل دیگر از جمله اینکه تروریست ها ممکن است به غرب باز گردند و این یک تهدید به شمار می آید و برای سایر کشورها نیز مشکل ساز خواهد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه ما به دنبال طایفه گری در کشورهای اسلامی نیستیم، تصریح کرد : ما نمی خواهیم این مشکل را به کشورهای غربی منتقل کنیم؛ همه ما اهداف مشترکی داریم و می خواهیم که یک خلیج فارس آرام و دارای امنیت داشته باشیم به طوری که همه کشورها با اطمینان درخلیج فارس زندگی کنند.
وی افزود: همه ما مشکلات و چالش های و تهدیدهای مشترک داریم و به خاطر همین بایستی به راه حل خوبی برسیم و بدانیم مشکل چیست؛ نباید از گذشته غافل شد و هر کدام یک دیدگاه خاصی داشته باشیم و مواضعی مختلف با یکدیگر در مبارزه با تروریسم اتخاذ کنیم.
ظریف اظهارکرد: کشورهای غربی اعتقاد داشتند ایران در برنامه هسته ای شفافیت نداشت و ما دیدگاه دیگری داشتیم؛ هم اکنون نیز برادران ما درعربستان دیدگاه متفاوتی با ما در کشور جمهوری اسلامی دارند اما همه ما بایستی تلاش مشترکی داشته باشیم تا همه برنده شویم؛ دیدگاه 'برد و باخت' دیگر درجهان ما جایگاهی ندارد و همه ما بایستی تلاش کنیم و از یک نقطه شروع کنیم.
ظریف درادامه گفت: باید به این هدف مبتنی برمجموعه ای از ارزش ها که همه ما به آن احترام می گذاریم و آن را قبول داریم، برسیم و به حاکمیت کشورها احترام بگذاریم و از مداخله در کشورهای دیگر بپرهیزیم.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: اگر سر این مساله به توافق برسیم، می توانیم به یک گفت و گو دست یابیم و پس از آن می توان با اتخاذ تدابیر و اعتماد به همدیگر به راه حل دست یافت.
وی گفت: انتقال نفت و تامین امنیت برای انتقال آن یکی از اهداف مشترک ما در سواحل خلیج فارس است؛ ما یک دین واحد داریم و می توانیم با همدیگر به این همکاری برسیم و با همکاری اقتصادی و گفت و گو به یک شرایط جدید دست یابیم.
نظر شما