دیدگاه نمایندگان درباره جشن های پیروزی انقلاب، پدیده فرزند فروشی

خبرگزاری شبستان:بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در مجلس نهم، بررسی ابعاد فرزند فروشی در کمیسیون اجتماعی، وحدت مبنای کار گروهها و احزاب سیاسی، قرارداد محرمانه با پژو معنا ندارد از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در مجلس نهم، بررسی ابعاد فرزند فروشی در کمیسیون اجتماعی، وحدت مبنای کار گروهها و احزاب سیاسی، قرارداد محرمانه با پژو معنا ندارد از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ابعاد فرزند فروشی در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد/راهکارها را با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار دهیم

محمداسماعیل سعیدی، عضو هیئت رییسه کمیسیون مجلس در مورد برخی مباحث در رابطه با بحث فرزندفروشی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در رابطه با این آسیب اجتماعی گزارشی به کمیسیون از سوی دستگاههای ذیربط که عموماً دستگاههای حمایتی نیز بودند ارایه شد ولی آمار رسمی در این زمینه تاکنون به دست ما نرسیده است.

وی اظهار کرد: برای اولین بار بود که به صورت جدی در کمیسیون به این موضوع پرداخته می شد البته قبلاً جسته و گریخته مطالبی را می شنیدیم ولی با گزارشی که یکی از موسسات حمایتی ارایه کرد متوجه این موضوع شدیم.

سعیدی با بیان اینکه اصولاً فرزندفروشی از سوی گروههای آسیب پذیر که عموماً زنان معتاد خیابانی و یا کارگر جنسی هستند صورت می پذیرد گفت: البته ما در مراکز استانها چنین گزارشاتی را نداریم و گزارشی که ارایه شد مربوط به شهر تهران بود که باید ابعاد آن از همه لحاظ مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: البته باید توجه داشته باشیم که کسانی که اقدام به پذیرش این فرزندان می کنند اصولاً مشروعیت و یا هویت این فرزندان برایشان مهم است و قطعاً بدون در نظر گرفتن قانون دست به چنین اقدامی نمی زنند.

وی اضافه کرد: البته گاهی نیز ممکن است فرزندفروشی در سنین 5 الی 6 سالگی انجام گیرد که این کودکان اصولاً در اختیار گروههای سازمان یافته برای کار و تکدی گری در خیابانها و چهارراه ها قرار می گیرند و از آنها چنین سوءاستفاده ای می شود ولی گزارشی که ما در کمیسیون در رابطه با فرزندفروشی داشتیم در مورد نوزادانی است که تازه به دنیا می آیند.

وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که ابعاد این موضوع را با مشخص شدن امار دقیق مورد بررسی قرار دهیم و راهکارهای کارشناسی را با حضور کارشناسان و نهادهای ذیربط ارایه دهیم.

وی تصریح کرد: البته قانون مشخص کرده است که نگهداری این کودکان و نوزادان در صورتی که خانواده توانایی حمایت و نگهداری انها را نداشته باشد به عهده بهزیستی است ولی باز هم در اینجا بحث این است که کودکانی که مشروعیت نداشته باشد به دلیل قوانینی که وجود دارد از سوی والدین به مراکز بهزیستی تحویل داده نمی شوند زیرا مراکز بهزیستی در این زمینه قواعد و قوانینی دارند و باید پدر و مادر این کودک مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید راهکارهایی برای پیشگیری و همچنین در صورت وجود چنین معضلی و به دنیا آمدن چنین فرزندانی برای نگهداری و مراقبت از آنها بیاندیشیم.

حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن به مشارکت سیاسی در ۷ اسفند می انجامد

اسماعیل جلیلی، نماینده مسجدسلیمان در مجلس با تاکید بر حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اساسا مشارکت بالای مردم در برگزاری راهپیمایی 22 بهمن به حفظ انسجام و استحکام نظام کمک می کند.

وی اظهار کرد: حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن یعنی پشتیبانی از ارزشهای نظام و انقلاب اسلامی است و تجدید بیعت با آرمانهای انقلاب امام و رهبری است.

جلیلی تصریح کرد: از طرف دیگر مشارکت بالای مردم در راهپیمایی 22 بهمن به مشارکت سیاسی آنها در 7 اسفند نیز می انجامد.

جلیلی تاکید کرد: حضور مردم که در راهپیمایی 22 بهمن و چه در 7 اسفند و در پای صندوقهای رای باعث تقویت و انسجام داخلی و حفظ اقتدار نظام و افزایش امنیت چه در حوزه داخلی و چه در حوزه خارجی می شود.

نماینده مسجد سلیمانی تاکید کرد: انتظار ما این است که گروههای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی مشارکت گسترده ای را برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن داشته باشند و مردم را نیز برای این حضور تشویق کنند تا بار دیگر برگ زرینی از تاریخ انقلاب رقم بخورد.

فرزندفروشی در کشور افزایش یافته است/لزوم پیشگیری و درمان از سوی دستگاههای حمایتی

عباس قائد رحمت، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در رابطه با بحث فرزندفروشی که اخیرا در کشور آماری از این پدیده و آسیب اجتماعی ارایه شده است به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این موضوع در جلسه ای که با حضور فعالان اجتماعی، NGO ها، روانشناسان و برخی از مسئولین دستگاههای متولی در کمیسیون اجتماعی حضور داشتند مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

وی اظهار کرد: بحث فرزند فروشی در کنار سایر آسیبهای اجتماعی مطرح شد و در مورد اینکه بسیاری از این نوزادان حامل ویروس HIV بود نیز از نگرانی هایی بود که از سوی فعالان اجتماعی به آن پرداخته شد.

قائد رحمت تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که علت کار را از نظر آسیبشناسی مشخص کنیم و تلاش کنیم نه تنها این آسیب اجتماعی بلکه سایر آسیبهای اجتماعی را به حداقل ممکن برسانیم و قطعا برای مقابله با پیشگیری با چنین پدیده های اجتماعی باید دستگاههای قضایی و نظارتی با جدیت وارد شوند تا این آسیب ها به حداقل ممکن برسد.

وی تاکید کرد: در ابتدای امر ما باید بحث پیشگیری از این موضوع را با کمک وزارت بهداشت و درمان و همچنین سازمان بهزیستی در دستور کار قرار دهیم و در واقع علتهای این اقدامات را جویا و از آنها جلوگیری کنیم وقتی علت را بیابیم قطعا می توانیم به راحتی پیشگیری نیز داشته باشیم.

وی تصریح کرد: البته علاوه بر اقدامات پیشگیرانه ما باید اگر هم کودکی متولد شد که محلی برای نگهداری و سرپرستی وی نباشد این کودک را مورد حمایت قرار دهیم و یا اگر این کودک بیمار است و حامل ویروس اچ ای وی است آن را به مراکز درمانی برای درمان بسپاریم نه اینکه این کودکان بدون هیچ مدیریتی در اختیار خانواده‌ها قرار گیرند.

وی تصریح کرد: این پدیده، پدیده خوبی نیست و اخیراً نیز در کشور بسیار زیاد شده است، حضور و افزایش تعداد زیادی کودک کار چه در چهارراه ها و چه در دیگر مشاغل کاذب نشاندهنده این موضوع است.

وی تاکید کرد: برخی اوقات این کودکان از سوی شبکه های هدایت شده و سودجو خریداری می شوند و در خانه‌هایی نگهداری می شوند و در محل ترددها اقدام به خرید و فروش یک سری کالا و یا سایر اقدامات می کنند.

قائد رحمت با بیان اینکه ما باید به صورت ریشه‌ای به دنبال پیشگیری و حل این مشکل باشیم گفت: اگر خانواده‌ای اشتغال ندارد و یا مسکن برای نگهداری فرزندش ندارد باید از سوی جامعه مورد حمایت قرار گیرد زیرا اغلب این خانواده ها که اقدام به فرزندفروشی می کنند و یا اقشار کم درآمد و آسیب پذیر هستند و یا معتادینی هستند که اعتیاد دارند و از سوی خانواده طرد شده اند و از سوی هیچ نهاد قانونی نیز مورد حمایت قرار نمی گیرند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: متاسفانه بودجه پیشنهادی دولت برای کاهش و مقابله با آسیبهای اجتماعی نیز از نظر ما بسیار کم است زیرا با بودجه 200 میلیارد تومانی نمی توان این معضلات را حل کرد.

وی اضافه کرد: البته دولت در بخش های دیگری نیز به برخی دستگاهها برای پیشگیری و کاهش آسیبهایی اجتماعی بودجه هایی را اختصاص داده است اما ما پیشنهاد داریم که این بودجه ها همگی در یک ردیف مستقل در نظر گرفته شوند تا اعتبارات برای مقابله با آسیبهای اجتماعی متمرکز شوند و متولی مشخصی برای این موضوع وجود داشته باشند تا ان دستگاه و متولی مقابله با آسیبهای اجتماعی را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: قطعا لطمه خوردن سرمایه های انسانی در کشور یعنی لطمه به اقتصاد، سیاست و همچنین فرهنگ کشور و حتی از نظر نظامی و دفاعی نیز وقتی جوانان ما آن جوانان نیرومند و قوی نباشند دچار آسیب می‌شویم.

وی گفت: این زخمها، زخمهایی هستند که بر تن کشور وجود دارند و باید مداوا شوند تا جامعه نیز جامعه ای سالم و سلامت باشند ما معتقدیم وجود حتی یک فرد ناسالم و یا یک اسیب اجتماعی این یعنی درگیر شدن همه جامعه با ان مشکل و معضل که باید برای درمان ان چاره اندیشی شود.

بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در مجلس نهم انجام می شود

اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد امکان ارایه لایحه دو دوازدهمی بودجه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: هنوز دولت در این زمینه نظر قطعی خود را ارایه نکرده است و اگر دولت در این زمینه لایحه ای ارایه ندهد مجلس می تواند طرحی در زمینه دخل و خرجهای دولت در 2 ماه نخست سال 95 یعنی فروردین و اردیبهشت طبق دو ماه نخست سال 94 ارایه دهد.

وی در رابطه با امکان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه نیز گفت: کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه و بودجه سال 95 تشکیل شده است و کار خودش را ادامه می دهد اما قطعاً رسیدگی به این دو لایحه به سال بعد موکول می شود.

جلیلی تصریح کرد: رسیدگی به لایحه برنامه ششم توسعه نیز علی رغم اینکه برخی می گویند به مجلس دهم موکول می شود اما در همین مجلس مورد رسیدگی قرار می گیرد.

حضور مردم در عرصه های مختلف باعث بیمه شدن انقلاب و نظام می شود

قاسم جعفری، نماینده بجنورد در مجلس با تاکید بر حضور در راهپیمایی 22 بهمن به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: امام خمینی (ره) می فرمایند همان عواملی که باعث پیروزی انقلاب شده اند همان عوامل نیز موجب استمرار انقلاب و نظام می شود.

وی اظهار کرد: قطعاً انقلاب با قیام لله و حضور مردم و رهبری به پیروزی رسید و استمرار آن نیز در گرو همین سه عامل است.

جعفری تصریح کرد: مردم همواره در بزنگاه ها توانسته‌اند انقلاب و نظام را نجات دهند و حرف اساسی را زده اند، حضور مردم در راهپیمایی روز قدس، 22 بهمن و سایر ایام الله ها نشان از این دارد که حرف و اخر را مردم می زنند.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: قطعا حضور مردم در هر میدانی باعث بیمه شدن انقلاب و نظام می شود و این حضور هیچ هزینه مادی ندارد.

وی ادامه داد: برگزاری انتخابات در 7 اسفند یعنی تعیین سرنوشت و حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن مقدمه ای برای حضور گسترده در 7 اسفند است و در واقع راهپیمایی 22 بهمن وضو نماز روز 7 اسفند است.

وی تاکید کرد: مردم می توانند با حضور در راهپیمایی این روز یک بار دیگر پشتیبانی خود از نظام انقلاب و ولایت یعنی میراث ماندگار امام را اعلام کنند و در 7 اسفند نیز با حضور در پای صندوقهای رای این حضور را کامل کنند.

تضارب افکار و عقیده ها به نفع کشور است/وحدت مبنای کار گروهها و احزاب سیاسی باشد

غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در رابطه با لزوم وحدت در بین گروهها و احزاب در ماههای منتهی به انتخابات به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: طبیعی است که ما باید فکر کنیم همواره دشمن داریم زیرا ما شعارهای آزادی خواهانه و استقلال طلبانه داریم که دشمن این شعارها را برنمی تابد.

وی با تاکید بر سخنان رهبری در این زمینه اظهار کرد: قطعاً ما برای اینکه بتوانیم مقابل دشمنانمان بایستیم و موفق باشیم باید وحدت را بین خودمان حفظ کنیم و نباید اختلافات را بین خودمان تشدید کنیم بلکه باید سعی کنیم این اختلافات را در داخل جمع کنیم.

جعفرزاده تصریح کرد: اینکه انتظار داشته باشیم فضای انتخابات یک دست باشیم و انتظار به جایی نیز نیست و اگر تضارب افکار و عقیده باشد بسیار خوب است البته باید توجه داشته باشیم که ما در کشور اسلامی زندگی می کنیم و باید اخلاق اسلامی حاکم باشد.

وی تصریح کرد: کسانی که بر طبل اختلاف می کوبند و مسایل جزیی را تبدیل به موضوعی برای مناقشه می کنند افرادی هستند که همواره نان خود را از اختلاف خورده اند و هیچگاه نیز نتوانسته اند اهداف خود را محقق کند و همواره مردم از اینگونه افراد و اینگونه جوسازی ها دوری جسته اند.

قرارداد محرمانه با پژو معنا ندارد/مجلس با اینگونه طرح ها مخالف است

بهروز نعمتی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در رابطه با طراحی که برخی از نمایندگان مبنی بر تحریم پژو در مجلس آماده کرده اند به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اینکه بگوییم قراردادی محرمانه است و به اطلاع عموم نرسیده است و سپس آن را بنشینیم و نقد کنیم که درست نیست زیرا اگر محرمانه بود ما اطلاعی از ان پیدا نمی کردیم که آن را نقد کنیم.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه موضوع مطرح شده است پس محرمانه بودن آن نیز منتفی است.

نعمتی تصریح کرد: برخی ممکن است این تفکر را داشته باشند که بگویند و طرحی نیز در این زمینه ارایه دهند ولی این تفکر قالب مجلس نیست و قطعا اگر چنین طرحی در مجلس ارایه شود رای نمی آورد. زیرا قالب مجلس با این طرح مخالف است.

نعمتی تصریح کرد: البته ایام انتخابات است و ممکن است هر کسی برای تبلیغات از این دست حرفها بزند زیرا آقایان دیدند هر چه در برجام و یا قرارداد هواپیما حرف زده اند به جایی نرسید در حال حاضر به قراردادهای خودرو گیر داده اند.

ادعای سعودیها مبنی بر فرستادن نیروی نظامی به سوریه یک رجزخوانی و بلوف نظامی است

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سخنان عربستانی ها مبنی بر فرستادن نیروی نظامی زمینی به سوریه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: کار عربستان ایجاد ناامنی و تخطئه در منطقه است و آشوب به پا کردن برای این کشور جزو تفریحات شده است.

وی اظهار کرد: این اقدامات عربستان فقط در راستای ایجاد ناامنی است و آشوب است و بهتر است به جای این کارها و اعزام نیرو به سوریه مشکلات داخلی و بحرانهای اقتصادی و کمبود بودجه خودش را حل کند.

وی تاکید کرد: سعودی ها منافع رژیم صهیونیستی در منطقه را پیگیری و دنبال می کنند و این رژیم نیز هدفی جز ناامنی در منطقه ندارد.

وی با بیان اینکه اقدامات عربستان به جز ایجاد اختلاف در منطقه باعث چیز دیگری نخواهد شد گفت: مردم سوریه به خوبی می توانند جواب عربستان را بدهند و از نظر ما این سخنان سعودیها یک بلوف و رجزخوانی نظامی بیش نیست.

آصفری تاکید کرد: این حرکات نمی تواند در راستای کمک به سوریه باشد بلکه در راستای آشوب در این کشور است.

حل بحران در سوریه با عدم حمایت غربی ها و امریکا از تروریستها میسر می شود

محمدصالح جوکار، عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند مذاکرات سوریه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: کسانی که بحران را که در سوریه ایجاد کرده اند افرادی هستند که در این نشست حضور دارند کسی که دنبال ایجاد بحران باشد نمی تواند راه حلی به جز منافع خودش برای حل بحران بدهد و قطعاً در این مذاکرات منافع مردم سوریه در نظر گرفته نخواهد شد.

وی اظهار کرد: در واقع انها به دنبال ان هستند که حرف ناحق به خودشان به یک توافق نامه تبدیل کنند و قطعاً دولت سوریه امروز از مواضع بسیار محکمی برخوردار است و زیربار این موضوع نخواهد رفت.

جوکار تصریح کرد:‌ بعید می دانم از این سلسله نشستها نیز نتیجه ای عاید مردم سوریه شود و قطعاً با توجه به اینکه تاکنون در مذاکرات به نتیجه نرسیده اند به فکر چانه زنی برای حفظ منافع خود در سوریه هستند.

وی تاکید کرد: قطعا بخشی از امتیازات که غربی ها می خواهند بگیرند نامشروع است و مربوط به مردم سوریه است و هیچ کس نمی تواند حق مردم سوریه با تروریست ها و استکبار معامله کنند.

جوکار تاکید کرد: عدم حمایت کشورهای غربیها و امریکاییها از تروریست در موضوع سوریه،‌عدم حمایت مالی از تروریست ها و عدم تامین سلاح و جنگ افزار برای تروریست می تواند راه حلی برای حل بحران سوریه باشد.

فضولی موقوف! اجازه سفر به نمایندگان کنگره نمی دهیم

منصور حقیقت پور نایب رییس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به تقاضای سه نماینده کنگره امریکا برای سفر به ایران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این اقدام امریکاییها فضولی است و ما اجازه فضولی و پررویی به امریکایی ها نمی دهیم.

وی اظهار کرد: مگر امریکاییها اجازه می دهند که ما از زندان گوانتانامو بازدید کنیم و یا اجازه انتقاد به سیاستهای زشت کنگره و جنایتهای انها در کشتار مردم بی گناه سوریه و عراق را به افکار عمومی دنیا داده اند که می خواهند چنین فضولی هایی را در ایران انجام دهند.

حقیقت پور خطاب به امریکایی ها گفت: فضولی موقوف و اجازه سفر نمی دهیم و بنده به عنوان نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مخالفت جدی خود را با این موضوع اعلام می کنم.

وی تصریح کرد:‌بعید می دانم دستگاه دیپلماسی نیز اجازه این اقدام به این اراذل و اوباش برای سفر به ایران بدهند.

 

کد خبر 523016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha