به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در روز دهم و پایانی جشنواره فیلم فجر در برج میلاد با برگزاری نشست خبری فیلم های سینمایی «لاک قرمز»، «خانه ای در خیابان چهل و یکم» و «خشم و هیاهو» آغاز شد.
در ساعات پایانی این روز همچنین نشست خبری دو فیلم سینمایی «سیانور» و «به دنیا آمدن» نیز از ساعت ۲۳ برگزار شد. این برنامه ریزی به دلیل اینکه نشست خبری این فیلمها مصادف با برگزاری راهپیمایی روز ۲۲ بهمن می شد، در همان شب اکران، برگزار شد.
در این شب همچنین، انیمیشن سینمایی «فهرست مقدس» به کارگردانی محمدامین همدانی در آخرین سانس از اکران فیلم در کاخ جشنواره ساعت ۲۲:۳۰ در سالنهای ۴ و ۵ برج میلاد برای اهالی رسانه و منتقدان به نمایش درآمد. «فهرست مقدس» در ۸۰ دقیقه روایتگر یک داستان تاریخی است که ماجرای آن در شهر نجران کشور یمن میگذرد و زمان آن به صد سال قبل از ظهور دین اسلام بازمیگردد. این انیمیشن سینمایی روایتی دراماتیک، رمانتیک و تراژیک دارد و داستان آن براساس سفر قهرمان فیلم با نام «هاران» شکل گرفته است.
انتقاد فیلمبردار «لاک قرمز» از بیان برنامه «هفت» در مورد حرکات دوربین
«محمدرضا سکوت» فیلمبردار «لاک قرمز» در نشست خبری این فیلم با انتقاد از برنامه «هفت» توضیح داد: همیشه دنبال فرصتی بودم تا تذکر جدی به دوستانی که فیلم نقد می کنند، بدهم. بسیاری از فیلمسازان صحبت هایی را که از نظر من صحبت تخریبی در مورد یک فیلم است، می پذیرند و سکوت میکنند اما نباید فراموش کرد که وظیفه ما به عنوان هنرمند این است که ذهن بیننده را متعهد کنیم. من برای فیلم سینمایی «لاک قرمز» زحمت بسیاری کشیدم و برای من خیلی سخت است که در یک برنامه مورد تایید صدا و سیما به من و فیلمساز من برای ساخت این فیلم توهین شود و حرکات دوربین من در این فیلم احماقه و حال بهم زن خوانده شود. ادب، متانت و شخصیت انسانی حکم می کند که اگر کسی می خواهم فیلمی را نقد کند، آن را محترمانه بیان کند. اگر حرکات دوربین من در این فیلم احمقانه و حال بهم زن بود، چرا باید ۲ هزار نفر آدم دیروز در برج میلاد این فیلم را ببینند و سالن را ترک نکنند؟ من منکر مشکلات کار خود نیستم و نقد مصفانه را می پذیرم اما نقد باید دوستانه و باشرافت باشد. روز گذشته در برنامه «هفت» ۳ فیلم نقد شد و هر ۳ فیلم از نگاه منتقدان این برنامه نابود بودند. چطور ممکن است که این ۳ فیلم یک نقطه مثبت نداشته باشد؟
وی در ادامه گفت: هنرمندان، بیمه بیکاری ندارند و اگر مشکلی برای آنها پیش بیاید کسی به داد آنها نمی رسد. به عنوان مثال اصغر شاهوردی صدابردار، سال ها است که در خانه افتاده است و کسی سراغ او را نمی گیرد. من نیز در این فیلم مصدوم شدم و بی شک اگر برای هر کدام از ما سینماگران اتفاقاتی از این دست رخ دهد که خانه نشین شویم، کسی سراغی از ما نمی گیرد.
علی مصفا و سخت بودن بازی در نقش قاتل/ ترانه علیدوستی ۷ ساله
«علی مصفا» بازیگر نقش محسن در فیلم سینمایی «خانه ای در خیابان چهل و یکم» در نشست خبری فیلم گفت: برای من سخت بود نقش قاتل را بازی کنم؛ قاتلی که برادرش را کشته و من همیشه نگران عکسالعملهایی بودم که به این شخصیت وارد میشد و میترسیدم که نتوانم به خوبی از عهده نقش بربیایم اما حمیدرضا قربانی به من کمک کرد و جرأت داد تا خودم را پیدا کنم.
هومن بهمنش، فیلمبردار این فیلم سینمایی نیز دراین نشست درباره بازیگر ۷ ساله، مانیا علیجانی گفت: این بازیگر خردسال از نابغههای گروه بود و زمانی که سکانسهای مانیا را فیلمبرداری میکردم، این احساس را داشتم که ترانه علیدوستی جلوی دوربینم قرار گرفته و نقش خود را بازی میکند.
دفاع هومن سیدی از فلیم جدیدش/ «خشم و هیاهو» شبیه هیچ اثری نیست!
هومن سیدی نیز در نشست خبری فیلم جدیدش در پاسخ به سوالی که درباره شباهت «خشم و هیاهو» به یکی از سریالهای آمریکایی پرسید، گفت: پگاه آهنگرانی نیز بعد از دیدن «خشم و هیاهو» به من گفت که ساختار این فیلم شبیه یک سریال خارجی است اما این را باید بگویم که نوع روایت «خشم و هیاهو» چندین سال پیش و درست در زمانی رخ داد که من یک فیلم خارجی به اسم «آواز در باران» را دیدم؛ روایتی که کاراکتر اصلی در مورد خود بیان میکند و بیننده برعکس آن روایت را در فیلم میبیند. این نوع روایت برای من بسیار جذاب بود و آن را گسترش دادم. این را میدانم که اگر فکر میکردم که ساختار این فیلم شبیه یک سریالی است که ساخته شده است، هیچ وقت این کار را نمیکردم. من به رسانهها احترام میگذارم و حضور من و عوامل این فیلم در این جلسه نشاندهنده این احترام است. من در این جشنواره هیچ مصاحبهای نکردهام اما شاهد نشر مطالبی از جانب خود در برخی از رسانهها بودم. برخی از رسانهها، حاشیهپردازهای خوب و تاثیرگذاری هستند و زمانی که یک بازیگر یا کارگردان هستیم، با چنین رسانههایی بیشتر مواجه میشویم.
در این روز همچنین فیلم سینمایی «گاهی» به کارگردانی محمدرضا رحمانی به روی پرده رفت. این فیلم سینمایی تنها فیلم سلفی است که فیلمبردار ندارد و دربخش هنر و تجربه جشنواره اکران شد.
حضور خانوادههای شهید شریف واقفی و صمدی لباف در اکران «سیانور»
بر این اساس، فیلم سینمایی «سیانور» به کارگردانی بهروز شعیبی در آخرین روز از برگزاری سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با حضور خانواده شهیدان مجید شریف واقفی و مرتضی صمدی لباف در کاخ جشنواره نمایش داده شد. همچنین در اکران این فیلم محمدصادق آهنگران و داود میرباقری نیز حضور داشتند.
در مراسم فرش قرمز این فیلم، بهروز شعیبی،سید محمود رضوی، هانیه توسلی، بهنوش طباطبایی، آتیلا پسیانی، حامد کمیلی و دیگر عوامل این اثر سینمایی حضور داشتند.
«سیانور» تنها فیلم جشنواره فجر است که به صورت نگاتیو فیلمبرداری شده و مدیریت فیلمبرداری آن برعهده علیرضا برازنده است.
به گزارش شبستان، در این شب همچنین مطابق روال هر ساله، مراسم نورافشانی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در برج میلاد برگزار شد.
در ساعات پایانی روز آخر جشنواره نیز نشست خبری فیلم های «سیانور» و «به دنیا آمدن» برگزار شد.
نظر شما