خبرگزاري شبستان- مازندران
مساجد از پايگاه هاي مهم دين مبين اسلام محسوب مي شوند و در دوران پيامبر عظيم الشان اسلام حضرت محمد مصطفي(صلي الله عليه و آله و سلم) و بعد از آن براي صيانت از اين دين، نقش هاي مختلفي ايفا كرده اند.
اهميت مساجد در ايران، بر كسي پوشيده نيست و چه در دوران پيروزي انقلاب و بعد از آن در هشت سال دفاع مقدس و در حال حاضر براي حفظ و انتقال آن حماسه هاي شگرف، سهم مهمي دارند و ادامه دهنده اين روند هستند.
تنکابن یا شهسوار در گذشتههای دور رستمدار، ناميده مي شد و از دوران صفویه، این شهر فیض، نام گرفت و در دوره قاجاری نام آن براي بار ديگر تنکابن، ناميده شد و پس از سقوط قاجاریه و با روی کارآمدن پهلوی اول، نام این شهر شهسوار و با پيروزي انقلاب اسلامی ايران باز هم، تنکابن شد و مسجد اين شهر نيز از ولمرز به مسجد جامع، تغيير نام داد.
شهداي بسياري در دوران انقلاب، جانشان را نثار كردند كه جرعه نوش مكتب اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) بودند و در مساجد، اين پايگاه هاي الهي پرورش يافتند و به مبارزه بر ضد نظام ستمشاهي برخاستند كه در اين گزارش، نگاهي به شهداي انقلاب تنكابن و نقش مسجد، مي اندازيم.
حجت الاسلام صادق خداوردیان، مدير مسئول كانون فرهنگي و هنري جان نثاران ولايت مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف) روستاي توسا كله تنكابن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: مسجد ولمرز تنكابن بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به مسجد جامع، تغيير نام داد.
وي افزود: راهپيمايي ضد نظام ستمشاهي در سال 1357 از اين مسجد، آغاز شد و تا ميدان اين شهر ادامه يافت كه ماموران شاه به مردم حمله كردند كه علاوه بر شهدا، تعدادي از مردم اين شهر، مجروح شدند.
حجت الاسلام خداورديان با اشاره به اينكه شهیدان منصور مسلمی، سید احمد تلاتری و ابراهیم سلطانی از شهداي انقلاب تنكابن هستند، اظهار كرد: مركز فعاليت هاي انقلابي و فرهنگي از مسجد جامع تنكابن بود.
وي بيان كرد: كلاس هاي آموزشي در سال هاي انقلاب در اين مسجد، برگزار مي شد و همچنين آيت الله نوري همداني نيز از اشخاصي بود كه در دوران ستمشاهي به تنكابن، تبعيد شد و در مسجد جامع اين شهر، سخنراني داشت.
حجت الاسلام خداورديان ابراز كرد: مساجد قبل از انقلاب، بعد از انقلاب و دفاع مقدس همانند مساجد زمان پيامبر(صلي الله عليه و آله و سلم)، بسياري از فعاليت ها در اين مكان ها، صورت مي گرفت.
وي گفت: ساماندهي برنامه ها اعم از مسائل اعتقادي، ديني، سياسي و غيره در مساجد، انجام مي شد علي رغم اينكه برخي افراد مخالف كارهاي غير ديني در اين مراكز الهي بودند.
حجت الاسلام خداورديان اظهار كرد: روحانيون در مساجد سرمشق گرفته از اباعبدالله الحسين(عليه السلام) و پيامبر خاتم حضرت محمد(صلي الله عليه و آله و سلم) بودند.
وي تصريح كرد: از روحانيون در مساجد مي توان به عنوان سردمداران انقلاب و پيام هاي آن، ياد كرد كه سخنراني هاي پرشوري داشتند.
حجت الاسلام خداورديان بيان كرد: در پويايي جامعه، مساجد نقش محوري داشته و دارند اما متاسفانه اين اهميت، كمرنگ شده است چرا كه در يك اداره، مراجعان از قشر خاصي هستند اما از هر قشر، سن،جنس، سطح تحصيلات و ... به مساجد، مراجعه مي كنند.
وي ابراز كرد: روحانيون مساجد با توجه به نقش مهم خود بايد بتوانند پاسخگوي خيل عظيمي از مردم و گروه هاي مختلف باشند و آنها را به سمت اين پايگاه هاي الهي بيشتر سوق دهند.
حجت الاسلام سید مهدی هدایتی، امام جماعت مسجد جامع تنکابن، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري، گفت: مراجع عاليقدر همچون آيت الله نوري همداني، آيت الله گرامي، آيت الله يزدي از فقهاي شوراي نگهبان از سخنرانان مسجد جامع تنكابن بودند و حجت الاسلام عبدوست امام جمعه سبزوار و كرج در سال 57 در مسجد بازار تنكابن به روشنگري، مي پرداخت.
وي افزود: از 23 مرداد 1357، برنامه ها از مسجد جامع تنكابن، آغاز شد و اين روند همچنان ادامه دارد.
حجت الاسلام هدايتي اظهار كرد: هنگامي كه حجت الاسلام سيد عبدالوهاب مومني، سخنراني اي را در اين مسجد، آغاز كرد در پي آن مردم به راهپيمايي بر ضد نظام ستمشاهي اقدام كردند و به خيابان ها ريختند و آتش نشاني براي پراكنده كردن مردم بر روي آنها، آب مي ريخت.
وي با اشاره به شهادت همزمان مسلمي، تلاتري و بابايي در 23 مرداد 1357 از فعالان مسجد جامع تنكابن، بيان كرد: از آن زمان، تنكابني ها ديگر آرام و قرار نداشتند و مسجد جامع اين شهر، مركز ثقل انقلاب و پايگاه مهم بود كه انقلابي ها از اين مكان، هماهنگي مي شدند و از مهرماه، راهپمايي ها از اين مسجد آغاز شد و هنوز ادامه دارد.
حجت الاسلام هدايتي ابراز كرد: راهپمايي 22 بهمن، روز قدس، ... از مسجد جامع تنكابن، آغاز و همچنين هنگام انتخابات نيز در اين مسجد، صندوق هاي راي قرار مي گيرد.
وي گفت: دعاي ندبه به مدت 24 سال در اين مسجد، خوانده مي شود و همچنين اولين سفره افطاري از اين مسجد، شروع شد و به مساجد ديگر شهر، گسترش يافت.
حجت الاسلام هدايتي اظهار كرد: مسجد جامع تنكابن در دوران انقلاب و بعد از آن، گوش به رهنمودهاي پير جماران حضرت امام خميني(رحمت الله عليه)، منويات مقام معظم رهبري(دامت بركاته)، محل گردهمايي رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به ايفاي نقش مهم خود، عمل كرد و مي كند.
گزارش: معصومه عليزاده
نظر شما