توانایی های فکری کانون های مساجد در فرهنگ سازی استفاده شود/ کانون خاکریز تهاجم فرهنگی

خبرگزاری شبستان: مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری پیروان حضرت زینب (سلام الله علیها) معتقد است که باید از توانایی های کانون های فرهنگی هنری مساجد در فرهنگ سازی هنجارهای جامعه استفاده و با برنامه ریزی پتانسیل های کانون شکوفا شود.

خبرگزاری شبستان – اردبیل:

امروزه مراکز فرهنگی و هنری بسیاری در سطح جامعه مشغول فعالیت هستند مراکزی که رسالت مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن را بر عهده گرفته و خود را باید برای این نبرد فرهنگی مسلح کنند و اینکه این مراکز تا چه حد آماده تاثیرگذاری بر روی اذهان جوان جامعه هستند جای بسی تامل دارد.

 

یکی از این مراکز فرهنگی کانون فرهنگی هنری مساجد است که اغلب در بسیاری از مساجد سطح استان وجود دارد و گستردگی فعالیت های این کانون ها اگر اغراق نباشد در سطح بسیار مطلوبی ارزیابی شده به طوری مقام معظم رهبری در توصیه ای به ائمه جماعات و مسئولان فرهنگی خواستار توجه به کانون های فرهنگی هنری به خاطر همه گیر بودن آن شده است.

 

برای آشنایی با فعالیت ها و رسالت کانون ها در پای صحبت های معصومه محسن زاده مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری پیروان حضرت زینب (سلام الله علیها) نشسته ایم که در زیر به آن اشاره می کنیم:

 

با عرض سلام و خسته نباشید؛ خانم محسن زاده در صورت امکان شمه ای کوتاه از فعالیت های کانون فرهنگی هنری و سال تاسیس آن ارائه بفرمایید؟

سلام؛ کانون فرهنگی هنری پیروان حضرت زینب (سلام الله علیها) در سال 1383 فعالیت خود را با حضور جمع کثیری از بانوان شروع کرده و در این سال ها نیز علاوه بر اینکه از تعداد فعالیت های فرهنگی خود نکاسته بلکه فعالیت های بروزتری را متناسب با نیاز جوانان آغاز کرده است.

 

گرچه حق واقعی فعالیت ها و برنامه های کانون با گفتن ادا نمی شود ولی در اشاره به فعالیت های انجام یافته باید بگویم که جلسه فصیحان حضرت زینب (سلام الله علیها)، انتشار نشریه سرو شکیب، برنامه های مناسبتی اعیاد و وفات، جلسه های پرسش و پاسخ متناسب با نیاز جوانان، دیدار با خانواده های شهدا و جانبازان، برگزاری اردوهای استانی و کشوری، برگزاری نماز جماعت در اوقات شرعی نماز و شرکت دسته جمعی در نماز جمعه از جمله فعالیت های این کانون است.

 

همچنین قرائت ادعیه های ندبه، کمیل و توسل هر کدام در ایام خود، صدور بیانیه در مناسبت های خاص، اجرای طرح های پیشنهادی دبیرخانه کانون های مساجد، برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوع عفاف، حجاب و عرفان های نوظهور و تجلیل از چهره های فرهنگی محله و کانون از دیگر فعالیت های جنبی این کانون در ایام سال می باشد.

نظر شما در خصوص رسالت فرهنگی کانون ها در این اوضاع تهاجم فرهنگی چیست؟

کانون ها رسالت مهمی بر عهده دارند چرا که به عنوان خاکریز جبهه تهاجم فرهنگی ایفای نقش می کنند؛ حوزه فرهنگ حوزه ای گسترده و آسیب پذیر است به طوری که معتقدم در درجه بندی اهمیت شاید از اقتصاد هم مهم تر باشد و درست به همین خاطر است که دشمن سرمایه گذاری بر روی تغییر فرهنگ جوامع انچام داده است چراکه تغییر فرهنگ یک کشور برابر با تغییر حکومت جاری آن کشور است.

 

فرهنگ در مفهوم ارزش ها و هنجارها دارای ویِژگی های خاصی در جوامع انسانی است؛ همه ما با فرهنگ خاص خود به دنیا نمی آییم بلکه دنیای اجتماعی ای که در آن بدنیا آمده ایم فرهنگ خود را به ما می آموزد در واقع ما فرهنگ را از افراد دیگری که در محیط ما هستند یاد می گیریم.

 

این فرهنگ اکتسابی به وجوه مشترک زیادی در جامعه دلالت می کند که شامل نحوه تغذیه فکری و جسمی، پوشش اجتماعی، هنجارهای اجتماعی، احترام به یکدیگر و تربیت فرزند می شود و در همه این موارد تحت تاثیر محیط فرهنگی اطراف خود هستیم.

 

خانم محسن زاده در خصوص عوامل موثر در موفقیت کانون ها و چرایی انتخاب نام کانون پیروان حضرت زینب (سلام الله علیها) توضیح دهید؟

بر کسی پوشیده نیست که نیمی از افراد جامعه را زنان تشکیل داده و هر زنی الگویی برای خود دارد و گفتنی است که الگویی بهتر از حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و حضرت زینب (سلام الله علیها) برای زنان جامعه ما وجود ندارد به همین خاطر باید فعالیت هایی را که انجام می دهیم در جهت معرفی این دو شخصیت بزرگ اسلام بوده و هر روز بیشتر از دیروز بانوان جامعه را با این شخصیت ها آشنا سازیم.

 

زمانی که به زندگینامه حضرت زینب (سلام الله علیها) نگاهی می کنیم در می یابیم که حضور آن حضرت در واقعه عاشورا خود نوعی فرهنگ غنی است که باید بر روی آن مطالعه شده و درس های آن برای جوانان و نوجوانان و در کل نسل آینده کشور بیان شود.

موفقیت هر کانون بستگی به عوامل مختلفی دارد که خود این عوامل نیز در هر کانون دارای شرایط برابری نیست ولی از مهم ترین این عوامل می توان به برخورداری کانون از نیروهای توانمند و کارآمد اشاره کرد چراکه کانون در اجرای فعالیت های فرهنگی فاخر خود نیازمند نیروی انسانی متعهد است.

 

در وهله دیگر نیز باید گفت که برنامه ریزی اساسی ترین اصول مدیریت کانون ها است و این برنامه ریزی تلاش هدف داری است که با استفاده کامل از منابع فیزیکی و نیروی انسانی تحقق می یابد و برنامه ریزی برای کانون فرهنگی هنری عاملی برای تحقق رسالت و رسیدن به هدف است.

 

مدیر مسئول کانون باید به استراتژی های کلان کانون در آینده، تهیه بسته های برنامه ای با کیفیت و تاثیرگذار، برنامه ریزی براساس تخصص کانون و حمایت از نیروی انسانی کانون توجه کافی داشته باشد چراکه کوچک ترین بی توجهی در هر حوزه ای باعث آسیب رساندن به فعالیت های کانون است.

 

به عنوان سوال آخر و در کسوت یک مدیر مسئول در باره جذب نسل جوان به کانون راهکاری ارائه فرمایید؟

مدیر مسئولان کانون ها باید نیاز روز جوان را مدنظر قرار دهند تا یک فعالیت فرهنگی فاخر و تاثیرگذار تولید شود البته در این میان باید به نو و ابتکاری بودن برنامه ها نیز توجه کنند؛ جوان امروز نیاز شدیدی به حضور و فعالیت دارد و اگر ما کانون ها و مراکز فرهنگی خود را آماده جذب جوانان نکنیم دشمن رفته رفته با انواع شبکه های اجتماعی و فیلم های مبتذل ذهن جوانان ما را شست و شو داده و عقاید باطل خود را جایگزین اعتقاد و اندیشه های ناب اسلامی خواهد کرد.

 

در پایان سخنان خود لازم است بگویم که نباید غافل از این شد که در ایامی قرار گرفتیم که فرصت مناسبی برای تبیین آرمان های انقلاب و اندیشه اسلامی است؛ دهه فجر خود نوعی فرهنگ غالب بر همه فرهنگ ها است در این دهه است که جوان یاد می گیرد با عقاید استکباری مقابله کرده و خود را با فرهنگ غنی اسلام مسلح کند.

 

گفتگو: علی صباحی

 

 

 

کد خبر 522284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha