خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سنگاپور توسعهيافتهترين کشور عضو آسهآن است. اولین موافقتنامه همکارىهاى تجارى بين ايران و سنگاپور توسط اتاق بازرگانى و صنايع و معادن تهران و اتحاديه توليدکنندگان سنگاپور در سال ۱۳۷۴ به امضاء رسيد. که بر اساس آن مبادله اطلاعات تجارى با يکديگر، همکارى و مساعدت با يکديگر در امور تجارى و سرمايهگذارى و تشويق اقدامات مشترک بين شرکتهاى دو کشور بهمنظور دستيابى به فرصتهاى تجارى در کشورهاى ثالث آسيايى بودند، در چين، ويتنام و اندونزى مورد توجه قرار گرفت.
بنابراین گزارش، کشور سنگاپور در سال ۱۳۵۶ مهمترين کشور واردکننده کالاهاى غيرنفتى ايران در منطقه بوده و عمدتاً از ايران زيره سبز و انواع فرش و گليم وارد مىکرده که در سال ۱۳۶۵ انواع بذر (از قبيل تخم رازيانه) و بعضى از انواع دانههاى گياهى نيز به اين فهرست اضافه شد. زعفران، کشمش، انواع سنگهاى ساختماني، انواع سنگهاى قيمتي، تخته، ورق آهني، صفحه و نوار مسى و آلومينيومي، ميله مسي، پسته، خرما و انواع ميگو نيز در سال ۱۳۷۲ به ليست اقلام صادراتى ايران به سنگاپور اضافه شد. طى سال ۱۹۹۴ سنگاپور بزرگترين خريدار مشتقات نفتى ايران بوده و همچنين طى سالهاى (۷۱ - ۱۳۶۶) (بهجز سال ۱۳۷۰) اين کشور در ميان اعضاى اتحاديه کشورهاى جنوب شرقى آسيا (آسهآن) بيشترين سهم را از صادرات کالاهاى غيرنفتى ايران داشته بهطورى که طى اين سالها همواره بيش از نيمى از صادرات غيرنفتى ايران به کشورهاى عضو آسهآن، به سنگاپور اختصاص داشته است. از نظر صادرات به ايران نيز، اين کشور همواره رقابت تنگاتنگى با تايلند داشته و پس از آن رتبهٔ دوم را در صادرات ۵ کشور عضو آسهآن به ايران داشته است.
این گزارش می افزاید: لغو تحریم ها علیه ایران با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، شرکت های سنگاپوری را که قرار است در قالب هیاتی ماه آینده میلادی به تهران سفر کنند، بی صبرانه در انتظار تجارت با ایران کرده است. ایرنا در این رابطه به نقل از تارنمای خبری آسیا وان نوشته است: "شرکت های خصوصی سنگاپور که پیش از این به دلیل اعمال تحریم های یکجانبه غرب علیه ایران، فرصت حضور در بازار کشورمان را از دست داده بودند، پس از لغو تحریم ها بی صبرانه مشتاق حضور در این بازار کرده است. شرکت های خصوصی سنگاپور که خواستار ورود به بازار ایران هستند، لغو تحریم ها را برای خود خوشایند می دانند. جیمی لئونگ، نمایندگان یکی از شرکت های خصوصی که سال گذشته نیز به ایران سفر کرده بود، گفته که بسیار تحسین برانگیز است که ایران برغم تحریم ها، پیشرفت های قابل توجهی داشته است. برخی از فعالان بخش خصوصی سنگاپور قرار است در قالب هیاتی از اتحادیه تجاری سنگاپور ماه آینده میلادی از ایران دیدن کنند. هو منگ کیت، رئیس این اتحادیه، گفت که تاکنون بیش از 65 شرکت مختلف برای سفر به ایران اعلام آمادگی کرده اند. بسیاری از شرکت هایی که پیش از این با بازار ایران در ارتباط بودند، ارتباطات خود را از دست داده اند و اکنون در تلاش برای ایجاد رابطه مجدد هستند. شرکت های سنگاپوری از بخش های مختلف خواستار همکاری با ایران هستند و60 درصد از این شرکت ها از بخش نفت و گاز، پتروشیمی، حمل و نقل دریایی و صنایع لجستیک هستند."
بنابراین گزارش، ایرنا در ادامه این گزارش نوشته است که: "جی. جایاگریشنان، مدیر گروه سنگاپوری آی.ای در بخش خاورمیانه و آفریقا نیز گفته است که از سال گذشته تاکنون در تلاش برای ایجاد شبکه ارتباطات با شرکت های دولتی و خصوصی ایران بوده است. شرکت های مختلف سنگاپوری در بخش های نفت و گاز، مواد مصرفی، گردشگری، محیط زیست و فناوری در تلاش برای ورود به بازار ایران هستند. شرکت های سنگاپوری در بخش خشکی و دریا می توانند فرصت های باارزشی در ایران کسب کنند. شرکت های خارجی از سال گذشته با پیش بینی لغو تحریم ها از ایران دیده کرده و با طرف های ایران وارد گفت وگو شده اند. با توجه به ورود مجدد ایران به بازار جهانی، مسیر فعالیت و سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران به سرعت امکان پذیر می شود. هر چند که در این فرایند، رقابت های جدی وجود دارد."
یادآور می شود: گروهی از بازرگانان و مدیران شرکت ها و موسسات مالی، نفتی و تجاری سنگاپور پس از لغو تحریم ها و اجرای برجام برای توسعه مناسبات با ایران خواستار تشکیل اتاق مشترک بازرگانی، سرمایه گذاری و گردشگری با ایران شدند.
نظر شما