حجت الاسلام محمدرضا کافی، از جمله مفسران و پژوهشگرانی است که سال های سال است در حوزه علوم دینی و تفسیر فعالیت می کند. او پس از گذشت سال ها تدریس و فعالیت های تبلیغی بر این اعتقاد است که انسان باید در هر شرایط و سنی داشته های علمی خود را با دیگران به شراکت بگذارد در نتیجه بر آن شده است تا دوهزار و پانصد جلد کتاب از کتابخانه شخصی اش را به کتابخانه مسجد تاریخی حمزه سیدالشهدا(ع) اهدا کند.
حجت الاسلام کافی که با مرحوم شیخ احمد کافی نسبت خانوادگی دارد و در واقع پسرعموی اوست قبل از آغاز بحث و صحبت در مورد انگیزه خود در مورد اهدای کتاب به کتابخانه مسجد، در پاسخ به سوال ما در مورد خاطرات اش از مرحوم شیخ احمد کافی می گوید: چیزی که من شخصا از شهید کافی دیدم در ار تباط با هزینه هایی بود که برای سخنرانی ها به او می دادند، او هرگز این مبالغ را نمی شمرد و بلکه اگر چند جلسه هم داشت همه این مبالغ را با هم مخلوط می کرد که متوجه نشود که فلان جلسه که از او دعوت کرده اند چه قدر به او داده اند، همه پاکت ها و اجرت هایی که به او می دادند را مخلوط می کرد که نفسا متوجه نشود که چه قدر به او پرداخته اند. اخلاصی که او داشت و صحت و صداقت اش بسیار قابل توجه است، خالصانه صدا می زد یا مهدی(عج) .
او می گوید: شیخ احمد کافی در مورد ساخت مسجد و مهدیه در شرح زندگانی اش مطالبی را بیان داشته است، او تعداد قابل توجهی مهدیه در سراسر کشور ساخت و بسیاری از مساجد را کمک کرد که بازسازی یا ساخته شوند.برخی که می خواستند مسجدی بسازند او را دعوت می کردند که سخنرانی کند چون نفس گرمی داشت و وقتی که او می گفت مردم بسیار کمک می کردند. او همت بسیاری در ساخت مسجد داشت، کارهای عام المنفعه بسیاری داشت، درمانگاه و بیمارستان و خیریه می ساخت.
حجت الاسلام محمدرضا کافی در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به انگیزه خود از اهدای دو هزار و پانصد جلد کتاب به کتابخانه مسجد حمزه سیدالشهدا(ع) گفت: من حدود چند هزار جلد کتاب دارم، این کتاب ها گنجینه ای است که از دوران طلبگی تاکنون در کتابخانه ام داشته ام و اکنون دیگر بیشتر از این برای من منفعت نداشت چون مطالعه ام را داشته ام و استفاده خود را از این کتاب ها داشته ام.
او ادامه می دهد: درست نیست که در خانه ام بیش از این کتاب ها را نگه دارم، همان طور که گفتم استفاده ام را برده ام و حالا با اهدای این کتاب ها می خواهم دیگران از این آثار استفاده کنند، کتاب برای حبس نیست، نباید کتاب را حبس کرد، کتاب را باید مطالعه کرد و بعد از استفاده آن را امانت داد یا خیرات کرد.
وی در ادامه در مورد محتوا و موضوع کتاب های اهدایی اش به مسجد تاریخی حمزه سیدالشهدا (ع) گفت: من دو هزار و پانصد جلد کتاب را به مسجد حمزه سیدالشهدا هدیه کردم، موضوع بیشتر این آثار تاریخی، تفسیری است، البته رشته خودم نیز تفسیر قرآن بود. همچنین مقداری از کتاب ها را نیز به آستانه حضرت عبدالعظیم اهدا کرده ام.
اما در ادامه حجت الاسلام فاطمی مهر، امام جماعت مسجد حمزه سیدالشهدا(ع)، می گوید: این کتابخانه حداکثر ظرف یک هفته آینده طی مراسمی در بازار امین السلطان، مسجد حمزه افتتاح می شود.
نظر شما