به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، آزاده آریایی مشاور هنری اولین جشنواره مد و لباس اسلامی ایرانی استان کرمانشاه، در آیین افتتاح این جشنواره که شنبه(17 بهمن) در تالار غدیر کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره نخستین دوره استانی و بیست و هشتمین دوره جشنواره مد و لباس در کشور است.
وی ابراز کرد: این جشنواره با همت بنیاد ملی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و موسسه آریایی برگزار می شود.
آریایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته و ارسال فراخوان این جشنواره، اعلام کرد: طی 2 ماه اخیر 150 اثر هنری به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که در نهایت با بررسی های به عمل آمده، 100 اثر انتخاب شده و در معرض دید عموم قرار گرفته است.
به گفته مدیر آموزشگاه آزاد طراحی مد و لباس آریایی، 30 مقاله در خصوص مد و لباس اسلامی ایرانی نیز به دبیرخانه ارسال شده است که با رأی داوران پنج اثر برگزیده شده و در اختتامیه جشنواره معرفی وتجلیل می شوند.
وی از برپایی پنج ورک شاپ تخصصی با موضوع مد و لباس اسلامی ایرانی در این جشنواره خبر داد و بیان کرد: آثار اراده شده در نمایشگاه مد و لباس اسلامی ایرانی هنوز به مرحله تولید نرسیده و به منزله یک اثر هنری است.
آریایی گفت: مراکز تولید پوشاک در استان، با خرید آثار طراحی شده می توانند این آثار هنری را به مرحله تولید و بهره برداری برسانند.
وی، ابراز کرد: این جشنواره اولین تلاش آکادمیک و تخصصی در عرصه مد و لباس اسلامی ایرانی است که در آن سعی شده با اولویت به پوشش بومی استان پرداخته شود اما در کنار آن به پوشش بومی سایر استان ها هم توجه شده است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: در ایران اسلامی از دیرباز پوشش به صورت کامل و یک حجاب کامل استفاده می شد و استادان ادبیات و اسطوره شناسان نیز معتقدند که پیشینه آن به عصر طهمورث و جمشید باز می گردد.
وی تصریح کرذ: نقوش به جای مانده از تندیس های مربوط به بانوان ایرانی برخلاف سایر بانوان یونان، روم و مصر نشان می دهد که حجابی کامل و شایسته داشته اند که نشان دهنده شخصیت بانوان ایرانی است.
آریایی، اضافه کرد: در ایران هیچ گاه نقش اجتماعی زنان به فراموشی سپرده نشده و از دیرباز پوشش و حجاب کامل در نزد بانوان مرسوم بوده است.
مدیر موسسه آزاد مد و لباس آریایی، عنوان کرد: بانوان ایرانی علی رغم بهره مندی از انواع پوشش و تنوع نقوش زیبا از حجاب برخوردار بوده اند و با بروز اسلام این مقوله تقویت شده و به کمال رسیده است.
وی گفت: اسلام با تنوع پوشش و رنگ های شاد منافات ندارد بلکه بدحجابی و پوشش نامناسب در آن نکوهش شده است.
آریایی افزود: پوشش بومی کلکسیونی از رنگ هاست که با توجه به اقلیم های بومی هم به لحاظ رنگ و هم جنس ترسیم شده است.
مشاور هنری اولین جشنواره مد و لباس اسلامی ایرانی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: پوشش هر قوم یا سرزمینی تنها وسیله ای برای گرم نگاه داشتن و پوشاندن بدن نیست و از نظر جغرافیایی و فرهنگی یک معرف فرهنگی، قومی و سیاسی است.
وی اذعان کرد: لباس ابزاری برای بروز باورها، اندیشه ها و فرهنگ یک ملت است که به بلندای تاریخ ادامه دارد.
آریایی، با اشاره به بعد مادی و معنوی فرهنگ، ابراز کرد: بعد معنوی فرهنگ آداب و رسومی است که سینه به سینه به نسل های مختلف منتقل شده است اما یک بخش دیگر آن مادی است که به اختراعات یک ملت، وسایل مورد استفاده در زندگی و لباس آنان اختصاص دارد.
وی تأکید کرد: ارائه مدل های غربی در سطح گسترده و متنوع عملاً زمینه نفوذ فرهنگی در این حوزه را فراهم می کند که باید با معرفی مدل های مناسب و مطابق با سلایق افراد مختلف جامعه یک زمینه فعال برای مقابله با این تهاجم را داشته باشیم.
نظر شما