بازگشت به پذیرش کرامت ذاتی اولین عمود تحقق عدالت و صلح است

خبرگزاری شبستان:کاردینال ترکسون با بیان این که با بیان این که بازگشت به پذیرش و قبول کرامت ذاتی اولین عمود تحقق عدالت و صلح است، گفت: کرامت ذاتی انسان‌ها نخستین مبنا و سخت‌هسته‌ای است که می‌توان با تکیه بر آن به صلح و عدالت رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کاردینال پیتر ترکسون، رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان عصر امروز (17 بهمن) در همایش «نقش ادیان در تحقق عدالت و صلح از دیدگاه اسلام و مسیحیت» که به همت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد، عنوان کرد: امید است که با طرح دو مفهوم صلح و عدالت به دستاوردهای مشترک برسیم.

 

شهر قم با دربرداشتن معماری اسلامی هر بیننده ای را به یاد نظم الهی و آسمانی می‌اندازد

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان با اشاره به تبیین نقش دو دین آسمانی اسلام و مسیحیت در تثیبت صلح و عدالت در جهان، اظهار داشت: بشارت می‌دهیم که ملاقات روحانی، رئیس جمهور ایران با پاپ در واتیکان، آنچنان اهمیت داشت که تمام خبرگزاری‌ها آن را انتشار دادند و امید به صلح و عدالت در جهان ایجاد شد.

 

کاردینال ترکسون تصریح کرد: امروز خوشحالم که در شهر مقدس قم با شما ملاقات می‌کنم، بازدید از حرم حضرت معصومه (س) و دیگر اماکن مذهبی قم، مرا به یاد معماری اسلامی شیعی انداخت که پیام انتقال زیبایی هنر اسلامی شیعی و دعوت دو دین آسمانی برای تحقق صلح و عدالت است و شهر قم با دربرداشتن معماری اسلامی هر بیننده ای را به یاد نظم الهی و آسمانی می‌اندازد.

 

گام اول صلح به رسمیت شناختن همدیگر در این دنیاست

 

وی یادآور شد: از آنجا که اکثر مردم جهان، معتقد به ادیان آسمانی هستند، ما گردهم آمدیم که با همفکری و رایزنی برای رسیدن به آرمان‌های مختلف در راستای حفاظت از بشریت و محیط زیست با تحقق بخشیدن به صلح و عدالت گام برداریم.

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان بیان کرد: در دهه 60 میلادی که جنگ سرد بر جامعه انسانی مسلط شده بود، پاپ ژان پل دوم معتقد بود که این چالش‌ها زمانی فروکش می‌کند که ما همدیگر را به رسمیت بشناسیم، بنابراین گام اول صلح به رسمیت شناختن همدیگر در این دنیاست، طرف ما باید به رسمیت شناخته شود تا راهی برای گفتمان و رسیدن به صلح باز می‌شود.

 

کاردینال ترکسون افزود: از دهه 60 میلادی، جهان با خطر جنگ اتمی روبرو بود و از صاحبان دین خواسته می‌شد که فکری به حال جنگ اتمی شود، اما امروز جهان با چالش‌هایی روبروست که خطر آن کمتر از جنگ اتمی نیست.

 

وی ادامه داد: امروز گرسنگی، عضو فروشی، فساد جنسی، همجنس گرایی، نابودی منابع طبیعی و سوء استفاده‌های رنگارنگ بین بشری دوباره می‌طلبد که صاحبان عدالت به فکر چاره باشند و نظم الهی را به بشریت عرضه کنند.

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان یادآور شد: ادیان بزرگی که ما پیرو آن هستیم، یعنی اسلام مسیحیت و یهودیت احترام ویژه ای برای حضرت ابراهیم (ع) قائل هستند، زیرا آن حضرت، رساننده و ابلاغ گر پیام جهانی برای بشریت بود و با منابع وحیانی و سخن خدای متعال بشریت را به تن دادن و التزام به نظم جهانی بازخوان و فراخوان می‌کرد.

 

کاردینال ترکسون بیان داشت: امروز وقتی به محتوای کتاب قرآن کریم مراجعه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که خداوند با ربوبیت تکوینی و تشریعی خود جهان را به سمتی هدایت می‌کند که خلیفه الله برپاخیزد و فلسفه آفرینش آدمی، رسیدن به مقام خلافت اللهی است.

 

وی گفت: فرشتگان از همان آغاز آفرینش انسان، اعتراض به فساد و خونریزی انسان بر روی زمین داشتند، در حالی که خداوند اصل آفرینش انسان را خلیفه بودن بر روی زمین قرار داده است و ما باید در تحقق عدالت و صلح در روی کره زمین به اصل آفرینش کره زمین و فلسفه اصل آفرینش انسان‌ها روی بیاوریم.

 

بازگشت به پذیرش و قبول کرامت ذاتی اولین عمود تحقق عدالت و صلح است

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان عنوان کرد: در متون آسمانی مسیحیت و انجیل، بحث آفرینش جهان همراه با عمودهایی که می‌توانند حافظ جهان و ساکنان آن باشند یعنی دو عمود صلح و عدالت صحبت سخن گفته شده است.

 

کاردینال ترکسون تصریح کرد: ما و علمای اسلام باید به تحقق صلح و عدالت فکر کنیم، چند عمود و ابزار آسمانی برای تحقق عدالت و صلح وجود دارد که اولین عمود، کرامت ذاتی انسان هاست.

 

وی با بیان این که بازگشت به پذیرش و قبول کرامت ذاتی اولین عمود تحقق عدالت و صلح است، گفت: اعتقاد به اولویت و برتری صلح از همین کرامت انسانی ناشی می‌شودکه خداوند از آغاز خلقت انسان به انسان‌ها عنایت کرده است.

 

کرامت ذاتی انسان‌ها نخستین مبنا و سخت‌هسته‌ای است که می‌توان با تکیه بر آن به صلح و عدالت رسید

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان تأکید کرد: کرامت ذاتی انسان‌ها نخستین مبنا و سخت هسته ای است که می‌توان با تکیه بر آن به صلح و عدالت رسید، کرامت ذاتی انسان‌ها ابزار تحقق نمی خواهد، خداوند با آفرینش ما انسان‌ها به ما کرامت ذاتی عنایت کرده است و با عقلانیت و فلسفه آفرینش انسان‌ها می‌توانیم به فکر راهکار‌های عملی صلح و عدالت باشیم.

 

کاردینال ترکسون ادامه داد: این نشست، سخنرانی و موعظه نیست، ما گرد هم آمده ایم که در کنار هم برای کشف راه‌های همزیستی و تعامل با همدیگر تلاش کنیم.

 

وی یادآور شد: وقتی خداوند ما را کریم و همراه با کرامت آفریده است، پس از ما می‌خواهد که با هم کریمانه زیست کنیم، یعنی همدیگر را کنار نزنیم، حقوق یکدیگر را به رسمیت بشناسیم و یکدیگر را تکریم کنیم.

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان اظهار داشت: امروز کرامت ما به حقوق گوناگونی است که خدا به ما عنایت کرده است؛ حق زندگی، حق بهره وری از انرژی؛ رشد و شکوفایی احترام به دیگران یعنی احترام به حقوق دیگران و احترام به حقوق دیگران به معنای گشودن راه واقعی تحقق صلح و عدالت است.

 

بازشناسی رابطه انسان با خداوند، انسان‌ها و محیط زیست دومین عمود تحقق عدالت و صلح است

 

کاردینال ترکسون افزود: عمود و ستون دوم برای تحقق صلح و عدالت، بازشناسی سه نوع رابطه بین انسان هاست، از جمله رابطه ما با خداوند، رابطه ما با یکدیگر و رابطه ما با محیط زیست، منابع طبیعی و منابع الهی که اگر این مهندسی انجام شود ما راهی به سمت تحقق صلح و عدالت پیدا می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: احترام به یکدیگر در مهندسی و تنظیم این سه رابطه همان تحقق عدالت و صلح است؛ زندگی بهینه و صلح آمیز آدمیان چیزی جز تنظیم این سه رابطه نیست و ما اگر بتوانیم شبکه ارتباطات سه گانه خود با خدا و مردم و محیط زیست را بر اساس عدالت تنظیم کنیم، مارا به صلح پایدار می‌رساند.

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان با بیان این که تنظیم مهندسی روابط ما به پیش نیاز عدالت محوری  احتیاج دارد، گفت: همه اعضای کره زمین یک خانواده هستیم، یک خانواده زمانی در صلح زیست می‌کند که در تکاپوی رسیدن به مصلحت عمومی و همگانی باشد، که به معنای حق دیگران را به رسمیت شناختن و عادلانه برخورد کردن است.

 

به رسمیت شناختن مصلحت عمومی راه رسیدن به تحقق عدالت و صلح در جهان

 

کاردینال ترکسون تصریح کرد: اگر خانواه بشری بخواهد به عدالت برسد باید به موضوع مصلحت عمومی بیاندیشد و مصلحت عمومی چیزی جز به رسمیت شناختن نیست، مصلحت عمومی چیزی جز برآیند تأمین مصالح فردی نیست.

 

وی تأکید کرد: خداوند از روز نخست آفرینش، ما را به عنوان یک خانواده آفرید، تلاش برای استحکام شبکه برادری و همگرایی چیزی جز تأمین مصالح عمومی بشر نیست و اگر به دنبال عدالت و صلح هستیم باید به دنبال شبکه برادری و استحکام همگرایی باشیم.

 

اصول پنج گانه تحقق عدالت و صلح در جهان

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان بیان کرد: تمام آنچه که خداوند به عنوان مواهب خلق کرده است، ملک همه ماست و همه حق بهره وری داریم؛ پایان جهانی سرنوشت آدمیان، زمانی به خیر می‌انجامد که حق بهره برداری از زمین به رسمیت شناخته شود و برخورد عادلانه از این نعمت‌ها چیزی جز تأمین مصلحت عامه نیست.

 

کاردینال ترکسون عنوان کرد: دفتر ما در واتیکان همانند علمای اسلام به دنبال پنج اصل حاظت کرامت انسانی، مصلحت عامه، درنظرگرفتن حق افراد، مواهب الهی برای همه و دیدن خانواده‌ها به عنوان یک خانواده انسانی است.

 

وی تأکید کرد: چیزی که زندگی بشریت را به چالش کشیده است، تفاوت‌ها و تبعیض‌هایی است که بشریت بین خود ایجاد کرده است، یکی از آنها تفاوت ماهوی بین زن و مردم است، در حالی که از نظر آفرینش، زن و مرد با هم تفاوتی ندارند و در کرامت ذاتی انسان‌ها با جنسیت آنها تفاوتی دیده نمی شود

 

رئیس شورای پاپی عدالت و صلح واتیکان اظهار داشت: چالش‌های فراوان بشریت ناشی از نادیده انگاری این اصول پنج گانه است و به نظر من راه تحقق صلح و عدالت یادآوری پنج اصل به انسان هاست.

کد خبر 521349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha