خبرگزاری شبستان – سنندج: 46 بقعه متبرکه در استان کردستان وجود دارد که امامزاده بی بی هاجره خاتون خواهر امام رضا(علیه السلام) و فرزند امام موسی کاظم(علیه السلام) یکی از جاذبههای مذهبی و از اماکن متبرکه در خیابان صلاح الدین ایوبی در محله قدیمی سرتپوله شهر سنندج است.
این امامزاده به صورت مجموعه شامل سه حیاط با فضاهای مجاور، مقبره، مسجد و آرامگاه مشایخ و بزرگان همواره میعادگاه دل عاشقان و دوستداران اهل بیت(ع) بوده است.
مسجد و زیارتگاه هاجر خاتون یکی از مهمترین مسجدهای شهر سنندج محسوب می شود که توسط «عارف حاج شیخ شکر الله» مشهور به «شهباز سنه»، بازسازی و توسعه یافت و موقوفات زیادی را برای این مجموعه در نظر گرفت.
استفاده از معماری سبک کردستانی در ایجاد ایوان ستوندار در سمت جنوب و بهرهگیری از گچبریهای زیبا و نقوش پیدرپی گل و گیاه که به وسیله استادان و هنرمندان بزرگ تزیین شده از دیگر ویژگیهای این بنای تاریخی است.
گردشگری مذهبی این امامزاده و ارادات و آرامشی که مردم این دیار در کنار بی بی هاجره خاتون به دست می آورند باعث شد طرح توسعه این امامزاده و پروژه دارالقرآن هاجر خاتون از مصوبات سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری در سال 88 به کردستان مصوب شود.
سالها از زده شدن کلنگ این پروژه میگذرد، و وضعیت فعلی این امامزاده موجب کاهش آمار زائران و به ویژه مسافرانی که از شهرهای مختلف کشور برای زیارت میآمدند شده است.
البته نباید منکرعزم جدی مسئولان برای افتتاح پروژهای با این اهمیت و تاثیرگذاری شد اما تا کنون که هفت سال از اهتمام برای افتتاح این طرح می گذرد همچنان با وجود اقدامات انجام شده، فضای فرهنگی مذهبی در خور توجه مردم آماده نشده است.
خبرنگار خبرگزاری شبستان با توجه به اهمیت موضوع و پیگیری های مردم در خصوص افتتاح این پروژه بر آن شد تا وضعیت کنونی و آینده این امامزاده تاریخی را از مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان پیگیری کند.
آغاز ساخت و ساز ورودی جدید امامزاده هاجره خاتون (س) در چند هفته آتی
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج گفت: پروژه احداث دارالقرآن بین المللی سنندج در جوار امامزاده هاجره خاتون بعد از سفر مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال 88 به این استان مصوب و اعتباری برای آن در نظر گرفته شد.
سلمان روحی ادامه داد: با صورتجلسه امضا شده توسط مسئولان استانی قرار شد این دارالقرآن در حیاط امامزاده ساخته شود و عملیات پیمانکار شروع شد و کار تا سال 91 به مرحله فنداسیون و نصب ستون ها پیش رفت.
وی به عوض شدن پیمانکار و تعیین هیئت امنای جدید برای پیشبرد پروژه اشاره کرد و افزود: مسئولان ارشد استان به عنوان اعضای هیئت امنا در راستای اهتمام و پیگیری امورات منصوب شدند و کار احداث این پروزه با قوت بیشتری ادامه یافت.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان همچنین بیان کرد: با همکاری استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی از اعتبار اختصاص یافته برای پروژه تعدادی از مغازه ها و ساختمان های مسکونی اطراف امامزاده تملک شد و در حال حاضر این پروژه 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
روحی اذعان کرد: در همین راستا چهار مغازه ضلع شمالی بقعه واقع در خیابان صلاح الدین ایوبی خریداری شده و تتمه ای از مغازه های اطراف امامزاده باقی مانده است که ظرف چند هفته آینده پرداخت و به محض کسب مجوز تخریب و تخصیص باقی مانده اعتبار ورودی جدید بقعه متبرکه امامزاده هاجره خاتون(س) طراحی و ساخته خواهد شد.
وی افزود: در راستای حفظ بافت تاریخی این بقعه متبرکه هم اکنون چندین مهندس باستان شناس از جمله فرماندار محترم سنندج که از اساتید این رشته می باشند در حال مطالعه طرح نحوه اتصال قسمت تاریخی بقعه به قسمت جدید آن می باشند.
وی افزود: اوقاف استان کردستان خود را موظف به حفظ بخش تاریخی بقعه متبرکه هاجره خاتون میداند و امید است با ارائه طرح مناسب پروژه با تلفیقی از معماری تاریخی، مدرن و مذهبی ادامه پیدا کند.
تغییر کاربری دارالقرآن امامزاده هاجره خاتون سنندج به مرکز فرهنگی قرآنی
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان در ادامه از تغییر کاربری دارالقرآن امامزاده هاجره خاتون سنندج به مرکز فرهنگی قرآنی خبر داد و افزود: با موافقتنامه جدیدی که با بنیاد مسکن و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام شده است قرار شد وضعیت دارالقران در همین حد انجام شده اکتفا شود و ساختمان فعلی با تغییر کاربری و معماری به امامزاده الحاق می شود.
روحی همچنین گفت: پروژه بین المللی دارالقرآن سنندج، پروژه عظیمی است که در فضای کنونی امامزاده هاجره خاتون امکان اجرای این طرح وجود ندارد و با توجه به طولانی شدن پروژه و کمبود اعتبار و فضای فیزیکی بنا شد این پروژه در همین حد باقی بماند و با انجام اصلاحات کوچکی این فضا به عنوان شبستان و مرکز فرهنگی قرآنی به امامزاده اضافه می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون بیش از یکمیلیارد تومان در بحث اجرا و 3 میلیارد تومان نیز صرف تملک ساختمانهای اطراف امامزاده شده است عنوان کرد: برای تکمیل این پروژه 400 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه احداث دارالقرآن به مکان دیگری منتقل شده است بیان کرد: مرکز فرهنگی قرآنی که جایگزین دارالقران شده است در راستای برگزاری کلاس های قرآنی و اجرای برنامه های فرهنگی مذهبی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
توسعه فضای فیزیکی امامزاده هاجره خاتون در فاز دوم
روحی به انجام مطالعات طرح توسعه فضای فیزیکی امامزاده هاجره خاتون در فاز دوم طرح اشاره کرد و اظهار داشت: این امامزاده زائرپذیر و از اماکن مذهبی مهم شهر سنندج محسوب می شود که اجرای طرح توسعه فضای فیزیکی امامزاده هاجره خاتون مدنظر قرار گرفته و کار مطالعاتی آن توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام شده است.
سنندج همچنان بدون دارالقران می ماند؟
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در خصوص احداث دارالقرآن بین المللی سنندج گفت: سه هزار متر زمین در مکانی مناسب در شهر سنندج برای احداث دارالقران تملک شده است.
بهرام نصراللهی زاده اذعان کرد: به دنبال تامین اعتبار برای اجرای این پروژه هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد کلنگ زنی آن باشیم.
استان کردستان از ظرفیت و استعداد قرآنی فراوانی به اذعان مسئولان فرهنگی استان برخوردار است و بدون شک ایجاد ساز و کاری برای تامین اعتبار و اتمام هرچه سریعتر پروژه دارالقرآن هاجر خاتون به عنوان یکی از دغدغههای اصلی مسئولان و مطالبات مردم امری ضروری است.
گزارش از شنو نوری
نظر شما