کانادا تحریم‌های تجاری ایران را رفع کرد/ احتمال مشارکت ایران و عربستان در مذاکراتی با محور سوریه

خبرگزاری شبستان:کانادا تحریم‌های تجاری ایران را رفع کرد،اولین محموله فرش ایرانی به لس‌آنجلس،۳نماینده کنگره آمریکا خواستار سفر به ایران شدند،احتمال مشارکت ایران و عربستان درمذاکراتی با محور سوریه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان درخبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کانادا تحریم‌های تجاری ایران را رفع کرد، اولین محموله فرش ایرانی وارد لس‌آنجلس شد، سه نماینده کنگره آمریکا خواستار سفر به ایران شدند، احتمال مشارکت ایران و عربستان در مذاکراتی با محور سوریه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

کانادا تحریم‌های تجاری ایران را رفع کرد

«استفان دیون» وزیر خارجه کانادا می‌گوید این کشور بخشی از تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران را رفع کرده است.

بنا بر اعلام اتاوا، این کشور ممنوعیت کلی ارائه خدمات مالی و همچنین صادرات به و واردات از ایران را رفع کرده است تا شرکت‌های این کشور برای رقابت با رقبای بین‌المللی خود، در موقعیت بهتری قرار گیرند.

اتاوا با بیان اینکه کانادا همچنان نسبت به «بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران» نگرانی دارد، اعلام کرده است که این کشور همچنان «محدودیت‌های شدید» بر صادرات اقلام حساس از جمله کالاهای مورد استفاده در صنعت هسته‌ای و برنامه موشکی را حفظ می‌کند.

کانادا همزمان  6 فرد و یک مجموعه را هم در ارتباط با برنامه موشکی در فهرست تحریم قرار داده است.

دیون در این باره گفت: «رویکرد کانادا برای تعامل دوباره با ایران، مانند هر کشوری دیگری که در مورد آن نگرانی وجود دارد، بر اساس تقویت گفت‌وگو بنا شده، و نه خارج شدن و انزوا.»

وی افزود: «کانادا استانداردهای خود را برای پاسخگو نگه داشتن ایران، از جمله در زمینه سابقه حقوق بشری و رویکرد تهاجمی در قبال اسرائیل، کاهش نمی‌دهد. ما از هرگونه تجدید تعامل با ایران، به عنوان ابزاری برای حمایت از تلاش‌ها جهت پیشبرد حقوق بشر و امنیت منطقه‌ای، استفاده خواهیم کرد.»

وزیر خارجه کانادا ادامه داد: «تحریم‌های فراگیر، ایران را پای میز مذاکره آورد و به توافقنامه‌ای منجر شد که برنامه هسته‌ای ایران را به عقب راند؛‌ توافقنامه‌ای که ایران به آن پایبند بوده است. ما باید این پیشرفت را درک کرده و به تشویق ایران برای پایبندی کامل به برنامه جامع اقدام مشترک، ادامه دهیم.»

دولت کانادا در سپتامبر سال 2012 بدون بیان دلیل خاصی تهران را برای دیپلمات‌های خود ناامن خواند و روابط دیپلماتیکش با ایران را قطع کرد.

با روی کار آمدن دولت جدید کانادا در سال 2015، که می‌گوید سیاست خارجی‌ای متفاوت از دولت قبل یعنی دولت محافظه کار «استفان هارپر» دارد، اتاوا به سمت از سر گیری روابط دیپلماتیک با ایران حرکت کرده است.

همزمان با اجرایی شدن توافق هسته‌ای،‌ برخی از شرکت‌های کانادایی از تداوم تحریم‌های ضد ایرانی که آن‌ها را از تعامل با ایران منع می‌کند، گلایه کردند. همین امر اتاوا را به تسریع روند رفع تحریم‌ها واداشته است.

در بیانیه دولت کانادا آمده است: «حالا شرکت‌های کانادایی در موقعیت بهتری برای رقابت با دیگر کشورها در جهان قرار دارند.»

این بیانیه می‌افزاید: «کانادا آماده بحث با مقامات ایرانی، از جمله گفت‌وگو در مورد امکان از سرگیری تماس‌های دیپلماتیک، است. ما به تعهد قدرتمند به حقوق بشر در ایران ادامه می‌دهیم. کانادا همچنان به شدت با هرگونه پشتیبانی ایران از سازمان‌های تروریستی، تهدیداتش علیه اسرائیل، برنامه موشک‌های بالستیکش ادامه داده و همزمان بر پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام نظارت خواهد کرد.»

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در آمستردام درباره انتخابات آتی ایران رایزنی کردند

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در اولین روز نشست غیررسمی خود در «آمستردام»، پایتخت هلند درباره روابط با ایران گفت‌وگو کردند.

«برت کوئندرس»، وزیر خارجه هلند، عصر جمعه بعد از پایان اولین روز از این نشست دو روزه گفت موضوع سوریه، نقش ایران در منطقه، انتخابات آتی ایران، گشایش اقتصادی پس از «برجام» و راستی‌آزمایی این توافق هسته‌ای دیگر موضوعاتی بوده‌اند که وزیران خارجه کشورهای اروپایی درباره آن گفت‌وگو کرده‌اند.

این دیپلمات بلندپایه هلندی خاطرنشان کرد شرکت‌کنندگان در نشست فردا درباره بحران مهاجرت به اروپا بحث خواهند کرد.

اولین محموله فرش ایرانی وارد لس‌آنجلس شد

اولین محموله فرش دست‌بافت ایرانی، وارد شهر لس‌آنجلس در آمریکا شد. روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز، روز جمعه با اعلام این خبر افزود «الکس حلمی»، صاحب یکی از مغازه‌های فرش‌فروشی در  شهر لس‌آنجلس به تازگی 40 تخته فرش به ارزش 500 هزار دلار از ایران خریداری کرده است.

روزنامه آمریکایی می‌افزاید تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران در سال 2010 برای فروشندگانی مانند «حلمی» که کسب و کارش را در کشاکش درگیری‌های ژئوپولتیکی و زورآزمایی هسته‌ای از دست رفته می‌دیدند، شرایط سختی ایجاد کرده بود.

توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 بار دیگر مسیر را برای از سر گرفتن واردات فرش، که زمانی بزرگترین بازار خارجی ایران را تشکیل می‌داد، هموار کرده است.

حلمی، در حالی که به نوشته لس‌آنجلس‌تایمز چشم به فرش‌های رنگارنگ دوخته بود گفت: «امروز روز خاصی است. مایه شرمساری است که جلوی ورود این هنر به آمریکا گرفته شود. هنر هرگز مرز نمی‌شناسد.»

فرش ایران، یکی از محصولاتی بود که بر اثر تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا آسیب دید. کارشناسان می‌گویند قبل از تحریم‌ها یک پنجم صادرات فرش ایران به آمریکا صورت می‌گرفت.

رویترز: ایران خواستار تسویه بهای نفت به «یورو» است

رسانه انگلیسی رویترز روز جمعه گزارش داده ایران به دنبال آن است تا پول ناشی از فروش‌های جدید نفتی و همچنین دیون معوق هند با یورو تسویه شود.

به گزارش رویترز، تهران این اقدام را به منظور کاهش وابستگی‌اش به دلار آمریکا انجام می‌دهد.

یک منبع در شرکت ملی نفت ایران به رویترز گفت که ایران بهای مربوط به قراردهای نفتی خود با شرکت‌های نفتی از جمله «توتال» فرانسه را به «یورو» مطالبه خواهد کرد.

این منبع به رویترز گفت: «ما در صورت‌حساب‌هایمان قیدی داریم که بر اساس آن خریداران نفت ما با در نظر گرفتن نرخ ارز در برابر دلار در زمان تحویل بهای نفت را به یورو پرداخت کنند.»

این مقام خاطرنشان کرد که ایران به شریکان تجاری‌اش مانند هند که بدهی‌های پرداخت‌نشده نفتی دارند هم خاطرنشان کرده که از این پس خواستار تسویه بدهی‌ها به یورو است.

ایران با بازگشت برخی از دارایی‌های بلوکه‌ شده‌اش به موجب تحریم‌ها بر حسب ارزهایی غیر از دلار، مانند ریال عمان و درهم امارات موافقت کرده است.

رویترز نوشته برگرداندن بهای فروش نفت به یورو، با توجه به اینکه اروپا اکنون یکی از بزرگترین شریکان تجاری یران است، اقدامی منطقی است.

ایران، از سال‌های پیش به دنبال جایگزینی «یورو» با دلار به عنوان ارز اصلی برای مبادلات نفتی بوده است.

هاموند خبر داد: شروع صدور ویزا در سفارت انگلیس در تهران در کم‌تر از یک ماه

چند ماه پس از بازگشایی سفارت انگلیس در تهران و اعزام کاردار به ساختمان پلاک 198 خیابان فردوسی، وزیر خارجه این کشور از شروع قریب الوقوع کار اداره کنسولی سفارتخانه و بررسی درخواست صدور ویزای ایرانیان در داخل خاک کشور خودشان خبر داد.

بر اساس گزارش بی‌بی‌سی، «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس در دیدار با «محمدجواد ظریف» همتای ایرانی خود که در میانه سفری چند روزه به انگلیس، در لندن به سر می‌برد، این مطلب را با خبرنگاران در میان گذاشته و گفته که کار بررسی مدارک برای صدور ویزا در بخش کنسولی سفارت انگلیس در تهران، «در کم‌تر از یک ماه دیگر» آغاز خواهد شد.

در حال حاضر ایرانیان متقاضی سفر به جزیره، پس از پرداخت الکترونیکی مبلغ مربوطه، وقت مصاحبه در سفارت انگلیس در یکی از کشورهای همسایه دریافت می‌کنند و باید در صورت عدم نقص در مدارک، تا یک ماه در کشور مزبور منتظر دریافت پیامک سفارت بمانند تا جواب مثبت یا منفی را از مسئولان بخش کنسولی بشنوند.

در صورت نقص مدارک، همه مبالغ پرداختی به نفع دولت انگلیس ضبط می‌شود و ایرانی متقاضی سفر باید مجدداً در سامانه آژانس مرزی انگلیس ثبت‌نام و هزینه ثبت نام را مجدداً پرداخت کنند؛ هزینه‌ای که بسته به نوع ویزا از 128 تا 1106 دلار متغیر است.

مهر:

سه نماینده کنگره آمریکا خواستار سفر به ایران شدند

گزارش‌ها حاکی است که سه نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا گفته اند که با حضور در دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن برای سفر به تهران تقاضای روادید کرده‌اند.

روزنامه «هیل» نیز در این رابطه می نویسد: این سه عضو جمهوریخواه کنگره همزمان با تقاضای رویداد در روز پنجشنبه ۱۵ بهمن ماه در نامه‌ای به مقامات عالی جمهوری اسلامی از آنها خواسته اند به درخواست روادیدشان توجه کنند.

بر اساس این گزارش، «مایکل پمپئو» از ایالت کانزاس، «لی زلدین» از ایالت نیویورک و «فرانک لوبی‌یاندو» از ایالت نیوجرسی گفته اند، هدف اصلی آنها از این سفر مشاهده انتخابات ایران از نزدیک است.

آنها در این نامه گفته اند: هدف اصلی ما از این سفر مشاهده انتخابات شما درهفتم اسفندماه است. این یک رویداد تاریخی است. ما مایلیم چگونگی دموکراسی ایرانی را از نزدیک مشاهده کنیم. مایه شرمساری خواهد بود که هیچ آمریکایی این فرصت را نداشته باشد که برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی بر آزاد و عادلانه بودن انتخابات صحه بگذارد.

این سه نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا همچنین گفته اند می خواهند با سفر به تهران بر نحوه اجرای توافق هسته‌ای توسط ایران نظارت کنند.

این در حالی است که این سه نماینده کنگره از مخالفان توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 هستند.

لی زلدین در بیانیه‌ای گفته است: مردم آمریکا حق دارند که به اطلاعات دست اول و معتبری از واقعیت‌های امروز ایران، چگونگی اجرای توافق هسته ای، وضعیت گروگان‌های آمریکایی و اهداف سیاست خارجی ایران دست یابند.

مایکل پمپئو نیز گفته است:اگر آن گونه که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا و جان کری وزیر امور خارجه مدعی اند ایران یک شریک واقعی برای صلح است، در این صورت رهبران ایران برای صدور روادید برای ما مشکلی نخواهند داشت.»

به گزارش «هیل» این در خواست نمایندگان جمهوریخواه در نظر طرفداران توافق هسته‌ای با ایران بیشتر جنبه نمایشی دارد. چرا که سال گذشته جمهوریخواهان در کنگره تلاش کردند تا مانع انجام این توافق بشوند، اما تلاش‌های آنها نتیجه‌ای در بر نداشت.

احتمال مشارکت ایران و عربستان در مذاکراتی با محور سوریه در مونیخ

اشتاین مایر در حاشیه نشست های مشترک وزیران  دفاع و امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در آمستردام گفت: نشانه هایی در این مورد از پایتخت دو کشور وجود دارد، ولی هنوز هیچ ردپایی از آرامش دیده نمی شود، شاید تنها نشانه ای که وجود دارد این باشد که تشدید تنش ها متوقف می شود.

گفتنی است عربستان بعد از اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعی و به بهانه حمله به سفارت و کنسولگری این کشور در تهران و مشهد روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.

اختلاف نظر کلینتون و ساندرز در مورد از سرگیری رابطه با ایران

«هیلاری کلینتون» و «برنی ساندرز» نامزدهای دموکرات آمریکا در آستانه انتخابات درون حزبی در ایالت نیوهمپشایر، در یک مناظره تلویزیونی شرکت کردند. رابطه با ایران یکی از موضوعات مهم این مناظره بود.

در مناظره شب گذشته هر دو نامزد بار دیگر از توافق هسته ای غرب با ایران استقبال کردند. اما در حالی که کلینتون معتقد به از سرگیری مرحله به مرحله و بطئی روابط با ایران بود، ساندرز گفت که روابط با این کشور باید هر چه سریع تر برقرار شود.

در مناظره‌ داغ تلویزیونی دو نامزد پیشتاز حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، هیلاری کلینتون از رقیب خود برنی ساندرز انتقاد کرد و گفت که برنامه‌های او در مورد رایگان کردن تحصیلات عملی نیست.

بنا بر گزارش خبرگزاری‌های آمریکایی بحث‌‌های مناقشه‌برانگیز تلویزیونی هیلاری کلینتون و برنی ساندرز که این بار در نیوهمشایر برگزار شد، به افزایش محبوبیت ساندرز، سناتور ایالت ورمونت انجامید. در این مناظره که در دانشگاه نیوهمشایر صورت گرفت، هرچند هیلاری کلینتون به سندرز حمله کرد، ولی در نهایت نتوانست آرای بیشتری به سود خود کسب کند.

در این بحث جنجال‌برانگیز، موضوع‌هایی چون تحصیلات آکادمیک رایگان، چگونگی تامین هزینه‌های انتخاباتی نامزدهای دموکرات و دریافت پول از شرکت‌های بزرگ مالی و صنعتی، اصلاح نظام بهداشت و سلامت و مسایل اجتماعی دیگر مطرح بود.

کلینتون، ساندرز را متهم کرد که قول مجانی‌کردن دانشگاه‌ها را می‌دهد، ولی هنوز منبع تامین هزینه این برنامه را در نظر نگرفته است. ساندرز در پاسخ گفت که قصد دارد بودجه‌ اجرای این طرح را با بستن مالیات به درآمدهای ناشی از سوداگری و سفته‌بازی در وال استریت تامین کند.

ساندرز که خود را سوسیالیست می‌نامد در این رابطه گفت: «طبقه‌ی متوسط وال استریت را وقتی به کمک احتیاج داشت، نجات داد، حالا نوبت وال استریت است که طبقه‌ی متوسط را یاری کند.» او معتقد است: «موسسه‌های مالی کلان‌ثروت را باید نابود کرد».

کلینتون هم‌چنین برنامه‌ اصلاح نظام بهداشت و سلامت سندرز را مورد انتقاد قرار داد. این سناتور ۷۴ ساله پیشتر گفته بود که قصد دارد زمینه‌ اجرای طرح بیمه‌ درمانی را برای تمام شهروندان آمریکایی فراهم آورد. هیلاری کلینتون او را متهم کرد که می‌خواهد بار دیگر مناقشه‌‌های سیاسی دوران باراک اوباما، رییس جمهور کنونی آمریکا، را از نو آغاز کند.

ساندرز در این رابطه گفت: «تمام کشورهای صنعتی جهان، حق استفاده از امکانات درمانی و سلامتی شهروندان خود را تضمین می‌کنند. من نمی‌توانم قبول کنم که ایالات متحده‌ی آمریکا قادر به این کار نیست.»

بنا بر نظرسنجی روزنامه‌ی وال استریت ژورنال و تلویزیون NBC، برنی سندرز در ایالت نیوهمشایر، با داشتن ۵۸ درصد آرای پرسش‌شوندگان از هیلاری کلینتون که تنها ۳۸ درصد این آرا را داراست، پیش‌تر است.

توضیح «کری» درباره پرداخت غرامت به ایران

«اد رویس» رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا خواستار توضیح وزیر خارجه این کشور درباره پرداخت ۱.۷ میلیارد دلار غرامت به ایران شد.

این سناتور آمریکایی خواستار توضیحاتی از سوی جان کری درباره همزمانی پرداخت این غرامت به ایران با آزادی زندانیان آمریکایی توسط تهران شده است.

وزیر خارجه آمریکا چندی پیش اعلام کرده بود، ایالات متحده برای تسویه بدهی ۴۰۰ میلیون دلاری خود در یکی از پرونده‌های مفتوح در «دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» ضمن پرداخت این مبلغ، ۱.۳ میلیون دلار نیز سود پرداخت خواهد کرد.

 یکی از پرونده‌های شکایت ایران از آمریکا در«دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» که نهادی مرضی الطرفین است و بر اساس بیانیه های الجزایر تاسیس شده است ، موضوع قراردادی در قبل از انقلاب اسلامی است که به موجب آن واشنگتن موظف به پرداخت تسلیحات به ایران به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار شده است.

اد رویس در نامه‌ای به جان کری از اینکه دولت آمریکا برای آزادی زندانیان به ایران رشوه پرداخت کرده باشد ابراز نگرانی کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

آتن: سیپراس به دنبال ارتقا روابط ایران و یونان است

«الکسیس سیپراس» نخست‌وزیر یونان روز یکشنبه برای اولین بار در سفری رسمی به ایران می‌آید. «نیکوس کوتزیاس» وزیر خارجه و چند مقام دیگر دولت یونان، آقای سیپراس را در سفر به تهران، همراهی می‌کنند.

به نوشته پایگاه «اکاتیمرینی» یونان، آتن امیدوار است که روابط دوجانبه سیاسی و اقتصادی خود با ایران را به خصوص در حوزه انرژی، تقویت کند.

همچنین انتظار می‌رود که شرکت بزرگ «هلنیک پترولیوم» یونان از نیمه دوم سال 2016 واردات نفت خانم از ایران را آغاز کند. این شرکت نفتی قصد دارد یک چهارم نیاز نفتی خود را از ایران تأمین کند.

«گئورگس سیپراس» دبیر کل وزارت خارجه یونان روز جمعه در گفتگو با خبرگزاری «آتن-مقدونیه» گفت: «هدف، ارتقا روابط سیاسی و اقتصادی بین یونان و ایران است.»

وی افزود: «تحریم‌ها برداشته شده‌اند و ایران اکنون بعد از یک دوره طولانی انزوا در دستکم جامعه اقتصادی بین‌الملل، در حال ظهور است. کشورهای دیگر مانند ایتالیا و اسپانیا پیش از ما برای بهره بردن از منافع عصر پس از رفع تحریم‌ها، به تهران شتافته‌اند.»

سرمایه گذاری 1800 میلیون یورویی ایران در پالایشگاه جدید اسپانیا

روزنامه ال پاییس در گزارشی نوشت:ایران نه تنها به ساخت یک پالایشگاه در اسپانیا علاقمند است بلکه اعلام نموده که یک سرمایه گذاری یک میلیارد و 800 میلیون یورویی و تولید 120 هزار بشکه نفت روزانه انجام خواهد داد.

هفته گذشته یک هیأت ایرانی برای اعلام پروژه های خود و آغاز درخواست همه مجوزهای مربوط برای راه اندازی آنها ، با مقامات وزارت امور خارجه و صنعت اسپانیا دیدار کردند.

به نوشته روزنامه، «خوسه مانوئل گارسیا مارگالو» وزیر خارجه اسپانیا روز پنجشنبه که در مراسم بازگشایی یک نیروگاه خورشیدی در شهر جنوبی «اورزازات» مراکش که از سوی شرکت اسپانیایی «آکسیونا» ساخته شده بود شرکت داشت ، فرصت را غنیمت شمرد تا در مورد علاقمندی ایران به ساخت یک پالایشگاه در اسپانیا تاکید کند.

وی چند روز پیش نیز در سفری که به بروکسل داشت همچنین در این مورد صحبت نمود اما از ارائه جزئیات خودداری کرد اما دیروز پنجشنبه ، ارزش این سرمایه گذاری را اعلام کرد و 'از کمک و همصدا بودن تا جایی که ممکن است، برای اینکه این واقعیت تحقق یابد' ، دفاع کرد.

گارسیا مارگالو اظهارداشت: روز 28 ژانویه (8 بهمن ) یک جلسه در این مورد در وزارتخانه با هیأت ایرانی داشت. در این رابطه ، هیأت مذکور که متشکل از نمایندگان سفارت ایران در اسپانیا و شرکت مهندسی که مسئولیت این پروژه را برعهده خواهد داشت بود ، همچنین از وزارت صنعت دیدار کردند .

سرکوب مقاومت فلسطین به بهانه ارتباط با ایران

روزنامه سعودی "الشرق الاوسط" چاپ لندن تأکید کرد: "سرویسهای امنیتی (تشکیلات خودگردان فلسطین) در کرانه باختری، تلاش برای ایجاد زیرساخت‌های جنبش الصابرین را ناکام گذاشتند؛ این جنبش در غزه حضور دارد و به صورت مستقیم با ایران در ارتباط است."

الشرق الاوسط به نقل از منابع خود در کرانه باختری خاطرنشان کرد: "5 فعال این گروه جدید در شهر بیت لحم – جنوب کرانه باختری - بازداشت شدند و آنان پولهایی را از جنبش الصابرین در غزه دریافت کرده بودند، تا پس از تشکیل گروهکی وابسته به آن و خرید سلاح، حملاتی را ضد شهرک نشینان و سربازان اسرائیلی انجام دهند."

این روزنامه سعودی گروه های مقاومت در فلسطین را "گروه های مسلح" نامید و به نقل از منابع خود مدعی شد که "تلاشهای ایران برای تشکیل گروه‌های مسلح در کرانه باختری موضوع جدیدی نیست" و "سرویسهای امنیتی (تشکیلات خودگردان) اجازه نمی دهند هیچ گروه مسلح ایرانی یا غیر ایرانی در کرانه باختری تشکیل شود".

سرویسهای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان با هرگونه اعتراض و مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست در کرانه باختری مقابله می کنند و مانع فعالیت گروه‌های مقاومت در این منطقه می‌شوند. نیروهای امنیتی این تشکیلات حتی از برگزاری تجمع و تظاهرات ضد صهیونیستی جلوگیری و به نظامیان اشغالگر در سرکوب فلسطینی ها کمک می‌کنند.

ایرنا:

مجارستان و ایران بر گسترش همکاری های بانکی تاکید کردند

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوداپست و رئیس بانک مرکزی مجارستان روز جمعه در نشستی بر لزوم برقراری عملیات بانکی بین دو کشور که در جهت تقویت همکاری های دوجانبه است تاکید کردند.

ماتلوچی رئیس بانک مرکزی مجارستان در ملاقات با محمدرضا مرشدزاده ضمن تبریک نتایج موفقیت آمیز مذاکرات هسته ای کشورمان با گروه 1+5 و لغو تحریم های جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد که این اقدامات باعث افزایش همکاری های بانکی مجارستان و ایران گردد.

وی افزود: در جلساتی که بزودی با مدیران بانک های مجاری برگزار خواهیم کرد در خصوص چگونگی توسعه همکاری های بانکی با ایران بحث و تبادل نظر کرده و راه های گسترش همکاری ها را بین دو کشور بررسی می کنیم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان نیز در این ملاقات با اشاره به مشکلات انتقال پول دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه های مجارستان گفت: انتظار داریم در اسرع وقت مشکل انتقال پول دانشجویان ایرانی رفع گردد.

مرشدزاده همچنین با اشاره به سفر اخیر نخست وزیر مجارستان به ایران به همراه پنج وزیر کابینه که در طی آن ده موافقتنامه و یادداشت تفاهم بین دو کشور به امضاء رسید، افزود: بی شک بدون ایجاد ارتباط و عملیات بانکی میان دو کشور نمی توان برای افزایش همکاری های اقتصادی و تجاری برنامه ریزی کرد.

سفیر کشورمان در ادامه این دیدار اظهار داشت: با لغو تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران، تجار و بازرگانان و بانکداران کشورهای اروپایی و غیر اروپایی راهی ایران شده و به نظر می رسد که باشرایط جدید، زمینه تحرک فعالیت های اقتصادی و بانکی میان ایران و مجارستان بیش از گذشته فراهم شده که باید از این فرصت استفاده کرد.

روابط ایران و کویت برپایه اعتماد و احترام متقابل استوار است

رئیس انجمن دوستی ایران و کویت دردیدار سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت ، روابط تهران و کویت را بر پایه اعتماد و احترام متقابل عنوان کرد.

دکتر عبدالرحمن العوضی ضمن استقبال از حضور سرپرست رایزنی فرهنگی و آرزوی موفقیت برای پیشبرد اهداف نمایندگی فرهنگی کشورمان در کویت اظهار داشت: پیوندهای ایران و کویت براعتماد و احترام متقابل استوار و نهادینه شده است و هرگز تحت تأثیر حوادث گذرا و مقطعی قرار نمی گیرد.

وی افزود: فرهنگ بهترین پلی است که می تواند روابط دو ملت همسایه را قوی تر و مستحکم تر نماید و بارزترین نماد آن وجود ده ها واژه فارسی در گویش محلی مردم کویت است که نمایانگر عمق داد و ستد فرهنگی میان دو ملت است.

دکتر العوضی علاوه بر مسئولیت ریاست انجمن دوستی ایران و کویت، به عنوان دبیرکل سازمان حفظ محیط زیست دریایی خلیج فارس (رامپی) و همچنین سفیر حسن نیت سازمان ملل متحد فعالیت می کند.

وی وزیر پیشین بهداری دولت کویت بوده و از شخصیت های خوشنام و با سابقه فرهنگی و علمی جهان عرب به شمار می رود.

رضا شهریور سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت ایران در کویت نیز در این دیدار ضمن تشریح فعالیت های فرهنگی رایزنی و مهمترین دستاوردهای علمی و دانشگاهی کشورمان، خواهان ایجاد ساز و کاری برای پایداری و نهادینه کردن این روابط شد.

در این دیدار راهکارهای گسترش همکاری های فرهنگی و هنری دو کشور همسایه و مسلمان بحث و تبادل نظر شد.

کد خبر 521029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha