به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، دکتر مرتضی طالع ماسوله، رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در اولین جشنواره« دل بافته های داری هنرمندان گلیم بافی» که عصر امروز(۱۵ بهمن) در مدرسه دکتر فریور روستای عنبران محله این شهرستان برگزار شد، گفت: گلیم فرهنگ، هنر و وهویت ماست.
وی از عدم حمایت مسئولین ذیربط از گلیم بافان انتقاد کرد و افزود: اگر تولیدات هنرمندان را جدی نگیریم، رشته گلیم بافی رشد نمیکند.
رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه روزگاری پدران و مادران این منطقه از حریم کشورمان در برابر دشمنان دفاع کرده اند، تصریح کرد: امروز دفاع کردن از فرهنگ و هنر آنقدر ارزش و اهمیت دارد که دفاع از وطن برای ما اهمیت دارد.
دکتر طالع ماسوله با اشاره به اینکه اگر مسئولین از صنایع دستی حمایت نکنند، اشتغال و اقتصاد پویا نخواهیم داشت، ادامه داد: زمانی بندر آستارا محور اقتصاد گیلان بود و این به دلیل این است که مسئولان در بحث حمایت از هنرمندان جدی نیستند.
وی اضافه کرد: این گلیمی که هنرمندان میبافند و توانایی و حرفه خود را به کار گرفته و وقت شان را در راستای خلق آثار به کار میگیرند، اقدامشان ارزشمند و ماندگار است.
رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در ادامه خطاب به حاضرین در این جشنواره گفت: اگر شما مردم به فرهنگ و هنر هنرمندان خود احترام نگذارید، فرزندان شما نیز به صنایع دستی احترام نمیگذارند.
دکتر طالع ماسوله با بیان اینکه گلیم باید محور اقتصاد بندر آستارا باشد، تصریح کرد: امروز به جای اینکه گلیم ایرانی و بافته دست هنرمندان این رشته بازار ایران و آستارا را پر کند، موکت های خارجی پر کرده و به خاطر این است که آثار نیاکان مان را جدی نگرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه غرفه ای از گلیم را ما در بازارچه آستارا نمیبینیم، افزود: اگر جوانی از فرزندان این سرزمین بیکارند شما مردم مقصرید چرا که در توجه به آثار نیکانتان جدی نبوده اید.
دکتر طالع ماسوله در پایان گفت: حمایت از صنایع دستی ایرانی و خرید و فروش محصولات ایرانی ایجاد فرصت های شغلی در کشور و مشت محکمی بر بیکاری فرزندان این ملت است.
عنبران به دهکده صنایع دستی با برند گلیم تبدیل میشود
سلمان شاه محمدی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این جشنواره با تبریک دهه فجر، گفت: بندر آستارا یک شهرستان مرزی است و امکان ارتباط با خارج را دارد و از این فرصت باید برای صادرات گلیم و دیگر محصولات صنایع دستی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه اقلام متنوعی از گلیم از کشور ترکیه وارد روسیه میشد، ولی امروز به دلیل تحریم ترکیه از سوی روسیه این امر صورت نمیگیرد، اظهار کرد: باید به این بازار وارد شویم و از این فرصت بهترین بهره را در صادرات صنایع دستی منطقه ببریم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه بازرگانان باید وارد میدان عمل شده و از این فرصت استفاده و دست هنرمندان را بگیرند و محصولات هنرمندان را به بازار جهانی وارد کنند، افزود: تجار و بازرگانان باید با برنامه ریزی محصولات هنرمندان صنایع دستی را به بازار جهانی وارد و به اشتغال زایی در کشور کمک کنند.
شاه محمدی به فعالیت ۷۰۰ هنرمند در روستای عنبران اشاره کرد و گفت: یک فرصت مناسبی در بحث صنایع دستی در این روستا وجود دارد و بیشتر اشتغال مردم این منطقه در این زمینه است و از این فرصت میتوان در راستای حل معضل بیکاری جوانان قدم های خوبی برداشت.
وی از معرفی و تبدیل عنبران به دهکده صنایع دستی با برند گلیم خبر داد و افزود: با همکاری دیگر بخش های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در صددیم این امر را محقق کنیم و میطلبد دهیاری روستا و راه و شهرسازی در ایجاد این ظرفیت دست ما را بگیرند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از صندوق کارآفرینی امید خواست دست هنرمندان صنایع دستی را بگیرند تا در این رشته صنایع دستی شاهد اشتغال زایی و خلق آثار زیبا باشیم.
شاه محمدی از تلاش آقای صوفی زاد در اختراع دار جدید قدردانی کرد و گفت: باید در صنایع دستی دست به اختراعات و ابداعات جدید بزنیم و در این راستا هنرمندان دست به کار شوند تا ان شاء الله سهم خود را در این بخش در سطح بین المللی کسب کنیم.
چنگیز شکوری، بخشدار بخش مرکزی بندر آستارا نیز در این جشنواره گفت: گلیم صنعت قدیمی است و قرن ها و سال هاست که در کشور ما وجود دارد.
وی افزود: این جشنواره با هدف پاسداشت این رشته صنایع دستی و تجلیل از هنرمندان گلیم بافی برگزار شد.
شکوری گفت: گلیم در ایران ۵ هزار و در بندر آستارا حدود دو قرن قدمت دارد.
نظر شما