به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی، رئیس شورای حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه امروز (15 بهمن) در همایش امنای امت با موضوع «جایگاه، وظایف و کارآمدی مجلس خبرگان رهبری و پاسداشت نمایندگان فقید» که به همت دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در سالن قدس مجتمع آموزشی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به گرامیداشت آیتالله مشکینی و همچنین آیتالله مهدوی کنی به عنوان رؤسای مجلس خبرگان رهبری، عنوان کرد: چهرههای نوری و خدوم این بزرگان و مردمی بودن و ساده زیستی آنها و همچنین فعالیتهای آنها در راه دین سبب شده بود که عنوانی برای معرفی انقلاب اسلامی و اسلام باشند.
رئیس شورای حل اختلاف قوای سه گانه اظهار داشت: جد و جهد در مسیر تحقق ارزشهای بلند انقلاب اسلامی و استمرار در حرکت و حمایت و دفاع و خیرخواهی تام نسبت به امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) و حفظ جایگاه رفیع فقاهت و احتراز از سیاست زدگی و سیاست بازی در عین اعتقاد به اسلام سیاسی در این بزرگواران وجود داشت.
نظام جمهوری اسلامی ایران، سنگبنای تمدن عظیم اسلامی است
آیت الله هاشمی شاهرودی تصریح کرد: تاریخ شهاد ت میدهد که روحانیت شیعه در عصر غیبت برای اقامه حدود و احکام الهی و خروج از حاکمیت طاغوت و بردن امت اسلامی در سایه ولایت فقیه تلاشهای فراوانی کرده است.
وی تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران، سنگ بنای تمدن عظیم اسلامی است که امام خمینی (ره) این بنای فاخر را با اتکای به قرآن کریم و فقه جعفری در سرزمین سلمان محمدی پایه گذاری کرد.
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: امام خمینی (ره) حقیقت دین را در فروع فقهی نمیجست، بلکه فقه و همه فرووع آن را در راستای تحقق بخشی به آن حقیقت را به خدمت میگرفت، امام خمینی (ره) جان مایه دین و عصاره قرآن را نگاه کلان و وسیع میدید که تعیین کننده همه شئون زندگی بشر است و برای همه عرصههای زندگی انسان و نیازهای حقیقی او راهکار و برنامه دارد.
امام خمینی (ره) فقه را تئوری عملی دین برای اداره جامعه و حکومت میدانست
آیت الله هاشمی شاهرودی افزود: امام خمینی (ره) عبودیت را حرکت در مسیر کمال انسان میدانست که جز در بستر عبودیت جمعی و جامعه نورانی محقق نمی گشت.
وی اظهار داشت: از نگاه امام خمینی (ره) رسیدن به توسعه پایدار و همه جانبه در گروی اقامه کامل و دقیق دین الهی و اجرای منویات ائمه اطهار (ع) در همه ابعاد اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی است، امام (ره) بر پایه این ژرفاندیشی بودکه فقه را تئوری عملی دین برای اداره جامعه و حکومت میدانست.
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام خمینی (ره) بر اساس نگاه کلان خود، ولایت حق را پس از غیبت امام عصر (عج) جاری و مستدام میدانست و امامت امت را انقطاع بردار نمی انگاشت.
نگاه امام خمینی (ره) به دین، نگاه تمدنساز به دین بود
آیت الله شاهرودی اضافه کرد: امام راحل (ره) مسأله ولایت و امامت را جریانی میدید که در برابر طاغوت صف بسته و تفقه واقعی و اصیل را در جهاد و اجتهاد برای اقامه دین و قرآن کریم میشناخت.
وی بیان کرد: همان طور که در آیات و روایات اسلامی آمده است، حقیقت ایمان در گردن نهادن و تسلیم شدن در برابر حاکمیت و ولایت پیامبر گرامی اسلام (ص) در همه عرصههای بشری وجود داشته است و جامعه ایمانی جامعهای است که در همه امور مورد اختلاف و شعاع امور وحی الهی مستفیض و به عروه الوثقی ولایت ائمه معصومین (ع) متوسل شود.
رئیس شورای حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه یادآور شد: اسلام و قرآن کریم آمده است که بشریت را تا قیامت در مسیر کمال قرار دهد و نگاه امام خمینی (ره) به دین، نگاه تمدن ساز به دین بود.
ولایت فقیه همان ولایت رسولالله (ص) است
آیت الله هاشمی شاهرودی با بیان این که ولایت فقیه همان ولایت رسول الله (ص) است، گفت: ولایت ذاتی منحصر شأن خداست و به فرمان او، ولایت به انبیاء و اولیاء و ائمه معصومین (ع) اعطا میشود و در عصر غیبت نیز فقیه جامع الشرایط به عنوان ولی فقیه بر جامعه حکومت میکند.
وی عنوان کرد: حقیقت ولایت فقیه، تطبیق و انطباق قوانین و مقررات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و دستورات الهی بر جامعه اسلامی است که توسط اعرف امت اسلامی در عصر غیبت انجام میشود.
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری یادآورشد: امام خمینی (ره) ولایت فقیه را خروج از ولایت طاغوت و شیطان و امکان سلطه هر انسانی بر سایر انسانها و قرار گرفتن درحفظ مسیر ولایت الهی میدانستند.
امام خمینی (ره) ولایت فقیه را هدیهای الهی برای امت اسلامی و ملت ایران معرفی میکردند/ انقلاب اسلامی تحول عظیمی در تاریخ معاصر رقم زد
آیت الله شاهرودی تصریح کرد: امام خمینی (ره) ولایت فقیه را هدیهای الهی برای امت اسلامی و ملت ایران معرفی میکردند که مانع دیکتاتوری و استبداد است و این یکی از ویژگیهای مکتب فقهی و اندیشههای بلند امام و نگاههای ایشان به مقاصد کلام و حقوق اسلامی و شریعت بود که منجر به وقوع انقلاب اسلامی بر پایه جمهوری اسلامی ایران شد.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی تحول عظیمی را در تاریخ معاصر رقم زد و موجب بیداری و احیاگری اسلامی در کل دنیا شد و راه جهاد و مقاومت و ایستادگی در مقابل نظام سلطه و استکبار جهانی را به عموم مستضعفان آموخت.
مجلس خبرگان رهبری مسئولیت خطیر حراست از جایگاه رکن رکین ولایت فقیه را به عهده دارد
رئیس شورای حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه یادآور شد: مجلس خبرگان رهبری نهادی است که مسئولیت سنگین و خطیر حفظ و حراست از جایگاه رکن رکین ولایت فقیه را در رأس نظام جمهوری اسلامی به عهده دارد.
آیت الله هاشمی شاهرودی تأکید کرد: بهترین ساز و کار فقهی و اسلامی و مردمی برای معرفی امامت امت و استمرار ولایت احکام الهی و قوام نظام، حکومت اسلامی است.
وی بیان داشت: مجلس خبرگان رهبری پس از رحلت امام خمینی (ره) با افتخار، آزمون خود را پس داد و با انتخاب شایسته مقام معظم رهبری (مدظله) دلهای داغدار از فقدان امام راحل (ره) را التیام بخشید و انسانهای مومن به اسلام و انقلاب را دلگرم کرد.
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان تصریح کرد: مجلس خبرگان رهبری با انتخاب شایسته، نظام سلطه و استکبار جهانی را که با رحلت امام خمینی (ره) امید اضمحلال و فروپاشی جمهوری اسلامی را در دل میپروراندند، ناامید کرد.
نظر شما