آغاز ثبت نام حوزه های علمیه خراسان/ وجود مشکلات در تامین فضای آموزشی حوزه های استان

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با بیان اینکه ثبت نام حوزه‌های علمیه خراسان از ۱۵ بهمن آغاز شده است، گفت: ثبت نام متقاضیان از امروز به صورت اینترنتی آغاز شده و تا ۲۹ اسفند ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام محسن مشرفی امروز (15 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: خراسان جنوبی یک استان فرهنگی است و مردمی متدین و ولایتمدار دارد و به امور شرعی و دینی خودشان بسیار پایبند و مقید هستند.

 

وی با بیان اینکه در سطح استان برای بالا بردن سطح کیفی دانش آموزان و فرهیختگان تلاش‌های بسیاری می شود، افزود: این استان از عالمان و مبلغان و کارشناسان دینی و مدیران فرهنگی به اندازه برآورده کردن نیازها برخوردار نیست.

 

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه علمیه استان امکانات محدودی وجود دارد، گفت: حوزه علمیه استان سعی و تلاش می کند تا خواهران و برادران مستعد و آماده جهت اسلام شناسی را برای تحصیل در حوزه‌های علمیه جذب کند و با توجه به برنامه‌های دینی موجود در مدارس علمیه به نیازهای علمی و پژوهشی استان پاسخ داده شود.

 

حجت الاسلام مشرفی با بیان اینکه پذیرش حوزه‌های علمیه خراسان از 15 بهمن آغاز شده است، تصریح کرد: ثبت نام متقاضیان از امروز به صورت اینترنتی آغاز شده است و برای کسانی که دسترسی به اینترنت ندارند ثبت نام در مراکز علمیه سطح استان انجام خواهد شد و این ثبت نام تا 29 اسفند سال جاری ادامه خواهد داشت.

 

وی با اشاره به اینکه از 21 تا 25 فروردین زمینه ویرایش اطلاعات وجود خواهد داشت و 1 تا 10 اردیبهشت 95 زمان توزیع کارت ورود به آزمون کتبی خواهد بود، اظهار داشت: آزمون کتبی در 10 اردیبهشت ماه در مراکز آزمون برگزار خواهد شد و نتایج این آزمون در 30 اردیبهشت اعلام خواهد شد.

 

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پذیرفته شدگان آزمون کتبی برای مصاحبه دعوت خواهند شد، گفت: نتایج مرحله مصاحبه برای برادران در 20 تیرماه و خواهران در 10 مرداد سال آینده اعلام خواهد شد.

 

حجت الاسلام مشرفی به شرایط سنی و مدرک افراد شرکت کننده اشاره کرد و اظهار داشت: شرایط سنی برادران در مقطع سیکل و نهم متوسطه حداکثر 17 سال و در دیپلم حداکثر 20 سال است و برای خواهران دارای مدرک دیپلم و بالاتر در دوره بلند مدت حداکثر 28 سال و سفیران هدایت حداکثر 25 سال خواهد بود.

 

وی بیان کرد: از 11 شهرستان فقط 10 شهرستان در استان مدرسه علمیه برادران دارند و در شهرستان خوسف حوزه علمیه برادران وجود ندارد و 7 شهرستان مدرسه علمیه خواهران دارند که در شهرستان‌های سرایان، درمیان، سربیشه و نهبندان مدرسه علمیه خواهران دایر نیست و در نهبندان حوزه سفیران هدایت برای خواهران دایر است.

 

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تحصیل در حوزه علمیه تمام وقت است، گفت: داوطلبین نمی توانند همزمان با تحصیل در حوزه علمیه مشغول به کار دیگری شوند و در استان سعی می شود تا داوطلبین در نزدیک ترین مدرسه به محل زندگی خود تحصیل کنند و سعی شده است که شرایط آموزشی از نظر سرانه استاد و منابع کتابخانه ای در سطح استان یکنواخت باشد.

 

حجت الاسلام مشرفی به شرایط ادامه تحصیلی طلاب اشاره کرد و افزود: اگر کسی داوطلب ادامه تحصیل در مشهد یا بیرجند باشد باید شرایطی را داشته باشد که شامل داشتن معدل بالای 18 یا کسب رتبه اول تا 50 در آزمون متمرکز است.

 

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در سال گذشته دانش آموز مقطع سیکل وجود نداشته است سطح پذیرش حوزه علمیه در این مقطع تنزل پیدا کرد ولی امسال با وجود سال نهم متوسطه احتمالا افزایش خواهد یافت.

 

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت پذیرش در حوزه علمیه گفت: ظرفیت پذیرش خوهران 190 نفر و برادران 530 نفر در حوزه علمیه استان است و در استان 30 مدرسه علیمه وجود دارد که از این تعداد 15 مدرسه برای سطح یک برادران و 7 مدرسه برای سطح 2 خواهران و 3 مدرسه سطح 2و3 است.

 

حجت الاسلام مشرفی در ادامه افزود: 2 مدرسه در بیرجند، قائن برای سفیران هدایت برادران و یک مدرسه در نهبندان برای تحصیل خواهران در سفیران هدایت وجود دارد و در 2 مدرسه طلاب عمومی تحصیل می کنند.

 

وی بیان کرد: اکنون حدود 2 هزار طلبه خواهر و برادر در مدارس علمیه استان در حال تحصیل هستند و در مراکز استان همواره استقبال بیش از ظرفیت مدارس علمیه استان بوده است و در تامین فضای آموزشی و امکانات در استان مشکلاتی وجود دارد.

 

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در برخی از شهرستان‌ها مانند بشرویه و خوسف در جذب طلبه خواهر مشکلاتی وجود داشته بود، گفت: امسال اقداماتی برای حل این مشکل توسط کارشناسان انجام شده است و برای تاسیس یک مدرسه علمیه باید به چندین متغیر توجه کرد.

 

حجت الاسلام مشرفی در ادامه افزود: یکی از این متغیرها احساس نیاز به ایجاد مدرسه علمیه در منطقه است و از جمله شرایط دیگر وجود داوطلب در منطقه است و نباید در فاصله نزدیک مدرسه علمیه ای وجود داشته باشد و در این میان نکته مهم وجود امکانات لازم برای دایر شدن مدرسه علمیه است.

 

وی با اشاره به نبود مدرسه علمیه در خوسف گفت: در خوسف تقریبا 80 درصد از مقدمات برای تاسیس مدرسه علمیه فراهم شده است و از نظر جذب داوطلبین مشکلی ندارد.

 

مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با بیان اینکه عمده طلبه‌‌های پذیرفته شده در مدارس علمیه از روستاها هستند، تصریح کرد: در مدارس علمیه برادران 90 درصد روستایی هستند و در خوابگاه اقامت دارند و 50 درصد از خواهران نیز خوابگاهی هستند.

 

 

کد خبر 520831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha