بهمن پر ترافیک سعد آباد/ برجام پیروزی مردم و همه جناح های سیاسی

خبرگزاری شبستان:امضا تفاهم‌نامه همکاری علم و فناوری میان ایران و عراق، بهمن پر ترافیک سعد آباد، سفر دوم اروپایی روحانی در راه، برجام پیروزی مردم و همه جناح های سیاسی از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، امضا تفاهم‌نامه همکاری علم و فناوری میان ایران و عراق، بهمن پر ترافیک سعد آباد، سفر دوم اروپایی روحانی در راه، برجام پیروزی مردم و همه جناح های سیاسی از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تدبیر و امیدی های تنها دولتمردان ایرانی کاندیدای جایزه صلح نوبل

خبری مبنی بر احتمال حضور علی اکبر صالحی در میان کاندیداهای جایزه صلح نوبل ۲۰۱۶ منتشر شد.

رییس موسسه تحقیقات صلح نوبل مستقر در اسلو روز گذشته اعلام کرد که ناظران این موسسه پیش بینی می کنند که اسامی مذاکره کنندگان پرونده برنامه هسته ای ایران از جمله علی اکبر صالحی نیز امسال (2016) در لیست نامزد های دریافت این جایزه بین المللی باشند.

وی در اسلو پایتخت نروژ به رویترز گفت: امسال علاوه بر نام ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، مذاکره کنندگان صلح با شورشیان فارک در کلمبیا، مبارزان راه دمکراسی در تونس و ناجیان پناهجویان سوری در یونان، اسامی مذاکره کنندگان هسته ای ایران و گروه 5+1 از جمله ارنست مونیس و علی اکبر صالحی، مسئولان سازمان های انرِی اتمی امریکا و ایران نیز در این لیست قرار دارند.

وی در این خصوص گفت: از آنجایی امروز دوشنبه آخرین مهلت برای نام نویسی فردی و یا نامزد کردن افراد از سوی ناظران این موسسه است، آخرین بررسی نشان دادن که اسنودن در صدر لیست و بعد از وی ارنست مونیز و علی اکبر صالحی در ردیف دوم و مذاکره کنندگان کلمبیایی در رده سوم لیست نامزدهای این جایزه قرار دارند.

این در حالی است که طارق رئوف مدیر برنامه خلع سلاح و منع گسترش هسته ای این موسسه بین المللی تحقیقات صلح مستقر در استکهلم در سوئد نیز در 24 تیر امسال به نقل از رییس این موسسه (خانم هارپ ویکن)، جواد ظریف و جان کری وزیران خارجه ایران و آمریکا را نیز به دلیل آنچه که «نقش آفرینی در انعقاد توافق تاریخی هسته ای» خواند بود، به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل سال 2016 معرفی کرد.

وی این اظهارات را در موسسه مذکور پس از دستیابی به جمع بندی نهایی بین ایران و کشورهای گروه 1+5 در وین اتریش بیان کرده بود.

رئوف که پیشتر رییس اداره هماهنگی سیاست های راستی آزمایی و امنیتی آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده، یادآور شده بود که نتیجه مذاکرات وین اعطای جایزه صلح نوبل 2016 را به جان کری و محمد جواد ظریف مسلم می کند.

اما علاوه در سال های گذشته نیز خبرهایی مبنی بر جای گرفتن روحانی و ظریف در لیست کاندیداهای جایزه صلح نوبل منتشر شده بود.

در سال ۲۰۱۳، در صدر نظرسنجی گاردین درباره نامزدهای دریافت جایزه صلح نوبل حسن روحانی قرار گرفت.

همچنین  روزنامه انگلیسی زبان هندوستان تایمز سال گذشته در مقاله ای به قلم را دبلیو.پی.اس.سیدهو (W.P.S. Sidhu) نوشته: تلاش های محمدجواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و امریکا سبب شده این افراد برای کسب جایزه صلح نوبل 2015 بین دیگر افراد شانس بیشتری داشته باشند.

به گزارش شبستان، پیش از علی اکبر صالحی،‌حسن روحانی و محمد جواد ظریف هیچ یک از دولتمردان ایرانی نتوانسته بود در میان لیست کاندیداهای جایزه صلح نوبل قرار بگیرد.

گفتنی است، جایزه صلح نوبل یکی از پنج جایزه نوبل است که توسط آلفرد نوبل صنعت‌گر و مخترع سوئدی وقف شده است. این جایزه برای اولین بار در سال ۱۹۰۱ اعطا شد.

آلفرد نوبل در وصیت‌نامه خود گفته است که این جایزه باید «به کسی داده شود که بهترین یا بیشترین کوشش را در راه برادری ملل، انحلال یا کاهش ارتش‌ها یا تشکیل و ترغیب کنفرانس‌های صلح کرده باشد.»

جایزه نوبل صلح تنها جایزه نوبل است که در استکهلم داده نمی‌شود. این جایزه هر ساله در اسلو پایتخت نروژ اهدا می‌شود.

تا سال ۲۰۱۴، جایزه صلح نوبل به ۱۰۳ نفر و ۲۲ سازمان تعلق گرفته است.

پانزده زن موفق به کسب جایزه صلح نوبل شدند، که این رقم بیشتر از هر جایزهٔ نوبل دیگری است.

تنها دو دریافت‌کننده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان به ترتیب سه بار (سال‌های ۱۹۱۷ (میلادی)، ۱۹۴۴ (میلادی)، و ۱۹۶۳ (میلادی)) و دو بار (سال‌های ۱۹۵۴ (میلادی) و ۱۹۸۱ (میلادی)) موفق به کسب جوایز متعددی شدند.

همه قوا باید برای استفاده بهتر از فضای پسابرجام دست به دست هم دهند

حسن روحانی رییس‌ جمهوری، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضائیه و علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ظهر یکشنبه در نشستی به میزبانی رییس‌ جمهوری، مهم‌ترین مسایل و موضوعات روز کشور را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.

رییس‌ جمهوری پس از این نشست در گفتگو با خبرنگاران گفت: در این جلسه سران قوا راجع به مسایل مهم کشور بحث و تبادل نظر داشتند و این در جهت هماهنگی سه قوه برای پیشرفت امور کشور، کارساز و مهم است.

دکتر روحانی با تبریک دوازدهم بهمن سالروز ورود امام خمینی(ره) به میهن، این روز را فجر انقلاب اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: ما هر چه داریم از برکت انقلاب اسلامی، دهه فجر و مجاهدت‌هایی است که ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره) داشتند که در نتیجه، عزت، آزادی، استقلال، اخلاق اسلامی و جمهوری اسلامی را برای ما به ارمغان آورد.

رییس‌ جمهوری با بیان اینکه از طرف سران قوای جمهوری اسلامی از ملت بزرگوار و عزیز ایران دعوت می‌کنم تا در راهپیمایی 22 بهمن حضوری پرشور و باشکوه داشته باشند، افزود: بعد از 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران با حضور پرشکوه خود در روز 22 بهمن نشان می‌دهند که همواره در مسیر انقلاب، امام و ولایت خواهند بود و این راه را ادامه خواهند داد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه در جلسه امروز سران سه قوه در رابطه با فضای پسابرجام و سفر اخیر به دو کشور اروپایی و همچنین اقداماتی که باید برای پیشرفت کشور در شرایط جدید انجام شود گفتگو و تبادل نظر داشتند، اظهار داشت: رسیدن به پیشرفت تنها در سایه هماهنگی و همدلی سه قوه امکان‌پذیر است و همه قوا باید دست به دست هم دهند تا از فضای پسا برجام به نفع مردم‌، کشور و اشتغال جوانان بهره‌برداری کنیم.

رییس‌ جمهوری همچنین به گفتگو در رابطه با انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در جلسه سران سه قوه اشاره کرد و گفت: آنچه امروز رهبری معظم انقلاب و ملت ایران می‌خواهند برگزاری انتخاباتی شکوهمند در کشور است ، بنابر این چگونگی برگزاری انتخاباتی پرشور ، سالم و رقابتی، بخشی از گفت وگوی سران قوا بود و مطمئناً ملت ایران با حضور پرشور خود در انتخابات یک حرکت رو به جلو در زمینه سیاسی و اجتماعی در کشور را رقم خواهند زد.

رییس‌ جمهوری با تأکید بر اهمیت همزمانی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اظهار امیدواری کرد ملت ایران در مسیر پیش روی خود همانند گذشته موفق بوده و می تواند افتخارات بزرگ‌تری را بیافریند.

رییس جمهور در جلسه هیات دولت مهمترین دستاوردهای سفر به ایتالیا و فرانسه را تشریح کرد

حسن روحانی در جلسه عصر یکشنبه هیات دولت که به ارایه گزارش دستگاه های اجرایی درباره قراردادها، توافق نامه ها و تفاهماتی که در سفر رییس جمهوری و تعدادی از اعضای دولت به ایتالیا و فرانسه اختصاص یافته بود، سفر به این دو کشور را مهم و ارزنده توصیف کرد و گفت: قراردادها و تفاهمات ، جذب سرمایه خارجی، انتقال تکنولوژی و توسعه صادرات از محل تولیدات مشترک که لازمه تحقق رشد اقتصادی است، ایجاد فرصت های شغلی در کشور و براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی از مهم ترین اهداف و دستاوردهای این سفر است.

از جمله مهم ترین موارد ارایه شده در این گزارش ها حل مشکل بانکی، بیمه و برقراری ارتباطات بانکی بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ایتالیا و فرانسه و تعدادی از بانک ها در این دو کشور، قرارداد مشارکت خودرو با تاکید بر انتقال سرمایه، تکنولوژی و صادرات خودرو و تولید قطعات در داخل، خرید هواپیما، ساخت و توسعه فرودگاه ها از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی و به صورت اجاره به شرط تملیک، تولیدات صنعتی و مشارکت در ساخت هواپیما و قطعات، سرمایه گذاری در حوزه گردشگری، سلامت و تجهیزات پزشکی، کشاورزی و محیط زیست و ده ها قرارداد سرمایه گذاری در پروژه های مختلف صنعتی بود.

بهمن پر ترافیک سعد آباد

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در روزهای آینده میزبان رئیس جمهور سوئیس در کاخ سعدآباد خواهد بود.این سفر در پاسخ به دعوت رسمی حسن روحانی انجام می شود.

همچنین رئیس جمهور ژاپن نیز راهی تهران می شود تا بعد از ۱۲ سال این سفر رقم بخورد.

این در حالی است که بهمن ماه جاری با میزبانی روحانی در سعد آباد از رئیس جمهور چین آغاز شد و قرار است که ماهی پرترافیک برای تهران رقم بخورد.

به گزارش شبستان، این سفرها در واکنش به برجام صورت می گیرد و کشورهایی که تبادلات تجاری و بانکی مثبتی می توانند با ایران رقم زنند همچون سوئیس و ژاپن در سطح عالی به تهران سفر می کنند.

در این سفر ها، هیات های تجاری و اقتصادی از بخش های خصوص و دولتی روسای جمهور کشورهای ژاپن و سوئیس را همراهی خواهند کرد.

سفر دوم اروپایی روحانی در راه

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در آینده ای نزدیک دومین سفر اروپایی خودش را در مسند رئیس دولت یازدهم رقم خواهد زد.

روحانی این بار راهی بلژیک و اتریش می شود تا به دعوت های رسمی انجام شده پاسخ مثبت دهد.

پیش از این رئیس جمهور اتریش و وزیر خارجه بلژیک به ایران سفر کرده بودند.

روابط ایران با این دو کشور اروپایی بیشتر به حوزه تجاری و آن هم بنگاه های اقتصادی خصوصی باز می گردد.

اتریش با توجه به میزبانی از جمهوری اسلامی ایران در طول مدت مذاکرات هسته ای روابطش را از سال ۹۲ با ایران عمیق تر کرده است.

این در حالی است که حسن روحانی در طول مدت تکیه دادنش بر مسند ریاست جمهوری دومین بار است که به صورت رسمی قصد سفر به اروپا می کند.

وی در اولین سفر رسمی اروپائیش در روزهای ابتدایی بهمن راهی دو کشور مهم فرانسه و ایتالیا شد و مورد استقبال ویژه از سوی مقامات این کشورها قرار گرفت.

این سفر که پس از ۱۶ سال توسط یک رئیس جمهوری ایرانی صورت می گرفت بیشتر معطوف به اهداف اقتصادی بود تا سیاسی.

نقطه عطف این سفر همچنین دیدار رئیس جمهور کشورمان با رهبر کاتولیک های جهان در کشور کوچک واتیکان بود.

به گزارش شبستان، دولت یازدهم معتقد است که پسا برجام فرصتی برای تحقق وعده های اقتصادی و سیاست خارجی رئیس این دولت ایجاد کرده که باید از این فرصت ها به صورت ویژه بهره برد و در همین جهت درب بازار ایران از سوی دولت برای کشورهای بزرگ اقتصادی جهان گشوده شده است.

هیچ حرکتی نباید امید مردم را سلب کند/دعوت از مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن

حسن روحانی در حاشیه مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های بلند حضرت امام خمینی (ره)، ضمن تبریک آغاز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و با اشاره به ویژگی‌های برجسته حضرت امام خمینی (ره) گفت: شجاعت امام در ایستادگی در برابر استبداد و استعمار قدرت‌های بزرگ، شجاعت در جنگ و مقاومت و شجاعت در صلح و اجرای مدیریت شرایط جدید بعد از جنگ تحمیلی در کشور، همگی از ویژگی‌های برجسته امام راحل است که می‌تواند برای ما درس‌آموز باشد.

رییس‌ جمهوری تصریح کرد: ‌البته امروز هم رهبری شجاع و مدیر، همان مسیر حضرت امام(ره) را ادامه می‌دهند و همگی مشاهده کردند که فتوای سیاسی ایشان در حق‌الناس بودن رأی مردم و رویکرد نرمش قهرمانانه تا چه میزان راهگشا و در ایجاد شرایط نوین در کشور تأثیرگذار بوده است.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) قدرت ایمان و دین را در مقطعی که شرق و غرب تصور می‌کردند که دوران دین برای همیشه سپری شده است، به رخ جهانیان کشیدند و نشان دادند که دین چگونه قادر است انقلاب و نهضت بزرگی را به ثمر نشانده و تخت استبداد و استعمار را سرنگون سازد.

رییس‌ جمهوری اساس و پایه انقلاب اسلامی را استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی دانست و گفت: آزادی در اندیشه امام و انقلاب نه به معنای هرج و مرج بلکه به معنای آزادی در بیان، آزادی در انتخابات و برای اداره و پیشرفت کشور است و استقلال نیز نه به معنای انزوا بلکه به معنای نفی استیلای دیگران که ما نه بیگانه پرستیم و نه بیگانه ستیز؛ و نه انزوا را می‌پذیریم و نه هضم در جامعه غربی را قبول می‌کنیم.

دکتر روحانی با بیان این که امام از روز اول به ما یاد دادند که دین و دین‌سالاری در کنار مردم‌سالاری قرار دارد گفت: شعار مردم در اوایل نهضت اسلامی استقلال، آزادی و حکومت اسلامی بود و امام (ره) در همان ایام قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حکومت اسلامی را تفسیر کرده و تأکید کردند که حکومت ما جمهوری اسلامی خواهد بود و از همان روز شعار مردم به «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» تغییر یافت.

رییس‌ جمهوری اضافه کرد:‌ امام راحل از روز اول به خوبی برای ما تبیین کردند که بقای نظام در صورتی امکان پذیر است که مردم پشتیبان این نظام باشند و اداره کشور با آرای مردم باشد و لذا در بیانی چنین فرمودند که باید پایگاه ملی داشت و با بیان روشن و صریح تأکید کردند که تمام ارکان جمهوری اسلامی به دست مردم و با آرای مردم خواهد بود.

دکتر روحانی افزود: این جمله امام که «همه امور به دست مردم است» برای ما روشن می‌سازد که پایه واساس این نظام در چارچوب احکام و مقررات اسلامی و رأی و نظر مردم می‌باشد.

رییس‌ جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود تقارن ایام پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر امسال را با رفع تحریم‌ها مورد اشاره قرار داد و گفت: ایام دهه فجر امسال از یک سو با پیروزی منطق و استدلال کشورمان در برابر شش قدرت بزرگ و نیز همگام شدن با پایان یافتن تحریم‌ها و از بین رفتن فشارهای نابجا و همزمان شدن با احترام بیشتر جهانیان نسبت به ملت ایران مواجه است و از طرف دیگر در اوایل اسفند دو انتخابات بسیار مهم پیش رو داریم.

دکتر روحانی حضور مردم در انتخابات را کارساز توصیف کرد و با تأکید بر این که هیچ حرکتی نباید امید را از مردم سلب کند، گفت: در هیچ شرایطی نباید به صندوق‌های آرا پشت کنیم اگر حضور مردم در صندوق آرای خرداد 92 نبود امروز پیروزی در مذاکرات هسته‌ای و پایان تحریم‌ها را تجربه نمی‌کردیم. لذا امروز هم همان راه باید ادامه یابد و مردم باید در هر شرایطی در پای صندوق‌های آرا حضور یافته و بهترین‌ها را برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزینند.

رییس‌ جمهوری تصریح کرد: ‌این روزها از شورای نگهبان انتظار این است که امید بیشتری به جامعه برگردد و مردم با فضای بازتر و توان انتخاب بیشتر و رقابت گسترده‌تری بتوانند در انتخابات هفتم اسفند حضور یابند.

دکتر روحانی با تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی به ملت ایران، رهبر معظم انقلاب و بیت مکرم حضرت امام خمینی (ره) اظهار داشت: بیت امام راحل در نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب و پس از آن در استقرار این نظام زحمات زیادی متحمل شده و بار مسئولیت سنگینی بر دوش داشته‌اند و عزیزان بزرگواری را در این راه تقدیم کرده‌اند. لذا احترام به امام، احترام به راه و اصول امام و احترام به بیت امام می‌باشد.

رییس‌ جمهوری اضافه کرد: همچنین این ایام را به یادگار عزیز، عالم و دانشمند حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تبریک و تهنیت می گویم.

ایران پس از برجام به عنوان حل و فصل کننده بحران منطقه شناخته می‌شود

محمدامین رضازاده، مدیرکل سیاسی وزارت کشور در همایش فرصتهای پس از برجام گفت: دفاع مقدس انقلاب اسلامی و برجام هر سه تجلی اراده ملی کشور است.

وی با بیان اینکه در این سه مقطع ما به این نتیجه رسیدیم که هرگاه منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح دادیم به پیروزی رسیدیم افزود: برجام یکی از مولفه‌هایی است که در آن اقتدار ملی ایجاد شد.

وی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران پس از برجام به عنوان حل و فصل کننده بحران منطقه و دارنده انرژی صلح‌آمیز هسته ای شناخته می‌شود. برجام یک نمونه از حکمرانی خوب است که می تواند در سیاست داخلی نیز بکار گرفته شود.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور در ادامه به خانه تشکیل خانه احزاب در دوره جدید اشاره کرد و گفت:‌ یکی از نمونه هایی که از الگوی برجام در سیاست داخلی به کار گرفته شد و موفق بود خانه احزاب است که بعد از ده سال احزاب کشور با همه اختلاف سلیقه هایی که داشتند کنار هم نشستند و خانه احزاب را دوباره احیا کرده اند.

وی به بحث انتخابات پیش رو نیز اشاره کرد و گفت: جای دیگری که می توانیم الگوی برجام در سیاست داخلی را به کار بگیریم این است که تلاش کنیم تا علی رغم اختلافات موجود جناح ها انتخاباتی با مشارکت حداکثری برگزار کنیم و می توانیم به این امر مهم دست یابیم.

تئاتر در اولویتِ سبد حمایتی دولت/حضور چهار نسل از کارگردانان ایرانی در جشنواره امسال

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که هم اکنون در تالار وحدت در حال برگزاری است افزود: به گواهِ تاریخ، هنرِ نمایش در گونه­های متفاوت، از آیین­ها و سنت­های نمایشیِ ایرانی تا صورت های نوینِ تئاتری نقشِ بسزایی در هویتِ فرهنگیِ جامعة ما داشته است.

وی ادامه داد: تئاتر همواره تصویری از باورها و اندیشه­های انسان ­ساز و تعالی­ بخش را در هیاتِ هنری شریف بازتابانیده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: نهادِ تئاتر را می توان، سامان­بخشِ وجدانِ جمعی، امکانی آگاهی بخش و یکی از کوشش­های اساسی آدمیان در شکل دادنِ ساختارِ مطلوب اجتماعی به شمار آورد.

به گفته وی در این میان، نظام­های چهارگانة تولید، توزیع، حمایت و مصرفِ آثارِ نمایشی، ستون­های اساسیِ این نهاد را شکل داده اند و توانایی­های هر کدام خصلت­ها و هویت این هنر را تعیین می­کنند.

عضو کابینه دولت یازدهم گفت: در ایرانِ اسلامی ما و در تاریخِ تکوین و استقرارِ این هنر، فراز و نشیب­هایی در عملکرد هر کدام از این ارکان وجود داشته، و جشنواره­های تئاتر بیش از هر امکانِ دیگری این ضعف و قوت­ها را نمایان کرده است.

جنتی به جایگاه جشنواره بین المللی تئاتر فجر هم اشاره کرد و گفت: این جشنواره به عنوانِ بزرگترین رویدادِ تئاتری ایران، هر ساله نمایی از این ویژگی ها را آشکار ساخته و از کیفیتِ عملکرد این ارکان متأثر بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به ویژگی های این دوره جشنواره، اظهار کرد: بیشترِ آثارِ راه یافته به جشنواره آثاری بوده که پیش از این در سایر نقاط کشور به صحنه رفته و از این منظر امکان رقابتِ آثارِ ارزشمند هنرمندانِ شهرستانی فراهم شد.

جنتی افزود: در جشنواره امسال، حضورِ پر تعداد هنرمندانِ تئاتر از اغلب استان های کشور کاملاً مشهود بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری اینکه در این دوره از 77 اثر صحنه ای تنها 4 نمایش متن غیرایرانی داشت، گفت: این نکته بیانگر آن است که پشتوانة فرهنگی ایران اسلامی برای تولید متن های فاخر، زیبا و تاثیرگذار بسیار غنی و پُربار است.

برجام پیروزی مردم و همه جناح های سیاسی است

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع مسئولان استان قم در سالن امام جواد(ع) استانداری قم خاطرنشان کرد: ادبیات عربستان سعودی و رژیم اشغالگر قدس در مورد برجام، به خوبی نشان می دهد که چه کار بزرگی در این عرصه انجام شده است.

وی با اشاره به سفر رئیس جمهوری به اروپا، آن را نتیجه عملی برجام دانست و گفت: هر چند ما در زمینه اقتصاد و اشتغال زایی، مشکلاتی در کشور داریم اما اکنون وارد فضای جدیدی شده ایم که قطعا برای حل مشکلات کشور باید از این مرحله عبور می کردیم.

واعظی ابراز امیدواری کرد که سال آینده، سال رونق هر چه بیشتر کسب وکار و شکوفایی اقتصادی در کشور باشد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین حوزه ها برای پیشرفت و توسعه پس از برجام، حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: ما بر این باوریم که فنآوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT ) پیشروان توسعه بوده و اقتصاد مقاومتی نیز بر این اصل تاکید می کند و ما پیشرفت در این عرصه را با جدیت پیگیری می کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: امروز دولت الکترونیک، باید به دولت همراه تبدیل شود و مردم در هر کجا و در هر زمان تمامی امور خود را با تلفن همراه انجام دهند.

واعظی با اشاره به اینکه یکی از ارزان ترین اشتغال زایی ها در حوزه فناوری اطلاعات می باشد، یادآورشد: تمامی امکانات و زیرساخت ها برای توسعه و پیشرفت در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شده و باید دنبال تولید محتوا و اپلیکیشن ( نرم افزار تلفن همراه) باشیم.

وی اظهار داشت: برای توسعه و رونق اقتصاد دیجیتال در کشور باید برنامه ریزی و کارشناسی دقیق صورت گیرد تا امر عملیاتی شود.

وی محتوا، خدمات و نرم افزار را از اولویت های این وزارتخانه دانست و گفت: پیشرفت هایی که در این حوزه توسط جوانان صورت گرفته بسیار عظیم است و بدون تردید این توانایی و ظرفیت در کشور ما به خوبی وجود دارد.

وی با بیان اینکه استان قم به لحاظ محتوای فرهنگی دارای ظرفیت های بسیاری است، وضعیت نامناسب پهنای باند درگذشته را مورد توجه قرار داد و گفت: درحال حاضر دراستان هرکس هر امکاناتی در این حوزه بخواهد در اختیار او قرار می دهیم و پیگیری برنامه ها در استان قم با جدیت انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه باید از شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات حمایت شود بر تمرکز زدایی از مرکز به سمت استان ها تاکید کرد و گفت: آنتن های زیاد اپراتورها در شهرها یکی از گرفتاری های ماست که امید است اپراتورها، هم مهربان تر شده و آنتن های خود را تجمیع و به اشتراک بگذارند.

وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات روز دوشنبه با حضور در قم با برخی مراجع تقلید دیدار و در جمع مدیران استان قم نیز سخنرانی کرد.

اینترنت به تمام روستاها ارایه می شود

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید افزود: ارائه اینترنت به روستاهای کشور به نیت این که تنها یک سرگرمی تلقی شود نبود بلکه روستاییان برای معالجات پزشکی و کارهای پزشک خود می توانند با مرکز استان ارتباط داشته باشند و امور مربوط به مسائل آموزشی، کشاورزی و دامداری خود را پیگیری کنند و اگر محصولاتی برای فروش دارند و یا برای خرید محصولات از اینترنت استفاده کنند.

وی همچنین از ارائه خدمات اینترنت به روستاهای استان قم خبر داد و گفت: تمام روستاهای قم تا نیمه شعبان سال آینده به اینترنت متصل می شوند.

واعظی بیان داشت: ازهر فرصتی استفاده می کنیم که بستر اینترنت و آی تی دارای محتوای فاخر دینی باشد که مرکز این محتوا در قم است و از این رو در بحث پهنای باند در هر کجا از استان قم که نیاز باشد در خدمت مراکزهای فرهنگی و حوزوی هستیم.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز دیتا سنتر در قم گفت: پیش از این مرکز در موسسه های بزرگ حوزوی وجود داشتند اما امروز همه بخش های مذهبی و فرهنگی قم به این ابزار متوسل شده اند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سیاست محرومیت زدایی و رسیدگی به روستاهای مناطق محروم را در دستور کار داریم.

وی همچنین با اشاره به برچیده شدن تحریم ها و اجرایی شدن برجام گفت: انصافا دولت و وزارت خارجه تلاش کردند که به گونه ای حرکت کنند تا حقوق هسته ای ملت در عین اقتدار حفظ شده و تحریم ها برداشته شود.

وی ادامه داد: هفت قطعنامه شورای امنیت و 12 قطعنامه شورای حکام لغو شده است و پرونده پی ام دی نیز بسته شد و امروز فضای جدیدی در دنیا و منطقه برای ما بوجود آمده است.

وی با اشاره به سفر اخیر دکتر روحانی به رم و پاریس، گفت: رئیس جمهوری در این سفر نمایندگی نظام جمهوری اسلامی و ملت را داشت و قراردادهای بسیار مهمی امضا شد.

واعظی بیان داشت: پس از توفیقی که بعد از تحریم و برجام نصیب ملت ما شده ،برخی فکر می کنند توفیق دولت است اما این کار، توفیقی است که با هدایت و حمایت های هوشمندانه رهبر معظم انقلاب و مقاومت ملت به ثمر نشست.

وی ادامه داد: تیم ایرانی در مذاکرات با پشتوانه مردم مذاکره کردند و اگر سران سه قوه کمک نمی کردند این موفقیت بدست نمی آمد لذا موفقیت برجام برای کل نظام است.

صالحی: مراکز معتبر علمی جهان آماده همکاری با ایران هستند

علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی در کلاس نخستین دوره تخصصی مدرسه شتاب دهنده های ذرات که با حضور 67 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه ها، موسسات علمی و دانش آموختگان و دانشجویان دوره های دکترا و کارشناسی ارشد تشکیل شد این مطلب را بیان کرد.

وی افزود: خوشبختانه با شرایطی که بعد از برجام برای کشور عزیزمان ایران بوجود آمده است، واقعاً در شرایط ویژه ای هستیم. زمانی کسی آمادگی همکاری با ما را نداشت و اکنون آنقدر پیشنهاد همکاری داده شده که انتخاب آنها سخت می شود.

صالحی با ابراز خوشحالی از سنت شایسته برگزاری مدرسه علمی (school) در جهان ابراز امیدواری کرد این نوع مدارس در حوزه های مختلف علمی در کشور برقرار شود و اظهار داشت: با برگزاری این مدرسه انتقال دانش فنی از سوی صاحبان تجربه متراکم به جوانان علاقمند و پژوهشگر صورت می گیرد؛ جوانانی که باید برای جایزه نوبل هدفگذاری کنند تا به سطح استادی برسند.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه امکانات کشور نامحدود نیست، گفت: ما در خیلی از کارها باید اولویت قائل شویم و اگر بخواهیم هر کاری را در حجم وسیع انجام دهیم، امکانات و ظرفیتش را نداریم؛ اما اعتقاد دارم باید به خیلی کارها مختصری وارد شویم و زمینه هایی را آماده کنیم، یعنی اگر در موارد علمی اولویتی قائل می شویم به معنی نفی موارد دیگر نباید تلقی شود.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: با امکانات محدود نمی توانیم در همه جا آزمایشگاه و دانشگاه های پیشرفته ایجاد کنیم تا دانشجویان بتوانند به تجهیزات پیشرفته دسترسی داشته باشند؛ این امر در سطح آرمانی در هیچ جای دنیا میسور نیست بنابراین از فرصت پیش آمده و تجربیات مدیر پیشکسوت و شناخته شده جهانی این مدرسه باید استفاده کنیم و ارتباط علمی کشور را با آزمایشگاه های عمده دنیا در این زمینه برقرار کنیم.

وی ادامه داد: پیشنهاد برگزاری این نوع مدرسه را در کشورمان توسط آنها بدهیم و از امکاناتی که در کشورشان فراهم کرده اند، به صورت هم افزایی استفاده کنیم و نسل های جدید خودمان را پرورش دهیم. این فرصت ایده آلی است که پیش آمده و پیشقراولان مسائل علمی باید از این فرصت نهایت استفاده را داشته باشند.

صالحی با اشاره به آمادگی مراکز تحقیقاتی بزرگ دنیا برای همکاری علمی با کشورمان گفت: زمانی می توانیم از این فرصت ها استفاده کنیم که خودمان زمینه های لازم را فراهم کرده باشیم. مثل اینکه الفبا را ندانیم و بخواهیم کتاب بخوانیم. این مدرسه ها می توانند الفبای مورد نظر را بیاموزند.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه شاهد سیر تحول قبل و بعد از انقلاب اسلامی بوده است، افزود: 38 سال پیش شرایط برگزاری چنین مدرسه ای وجود نداشت چون استادی نداشتیم. اوایل دهه 60 بزرگانی چون دکتر ارفعی و دکتر اردلان دوره دکترا را در دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی کردند و شهید علیمحمدی که یادش را گرامی می داریم، اولین فارغ التحصیل این دانشگاه در رشته فیزیک بود.

وی با بیان این که حالا آماده ایم نسل سوم را پذیرا باشیم گفت: در شرایط سخت اول انقلاب حقوق اساتید به سختی به معادل 100 دلار می رسید، باید دست اساتیدی که ماندند را بوسید، چنین مدرسه ای نتیجه ماندن آنهاست، شما هم باید به سهم خود برای این وطن با عشق و علاقه خدمت صادقانه و برای رضای خدا انجام دهید که وقتی رضای خالق باشد رضای مخلوق هم می آید.

صالحی افزود: می شود گفت اکنون جمهوری اسلامی ایران به همت شما در سکوی پرتاب قرار گرفته است، خیلی راه ها را پیموده ایم و در خیلی دیگر آمادگی داریم، در حال حاضر می توانیم در خیلی از عرصه ها همچون صنعتی، علمی و حتی عرصه های اندیشه ای همچون فرهنگی اوج بگیریم.

وی ادامه داد: اما در عرصه علمی چیزی که الان اولویت دارد، بحث ماده است، تا شما ماهیت ماده را خوب شناسایی نکنید، یقینا نمی توانید خیلی با امکانات و ظرفیت های نهفته در ماده سروکار پیدا کنید و آنها را استخراج کنید.

تفاهم‌نامه همکاری علم و فناوری میان ایران و عراق امضا شد

در دیدار سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان و حسین ابراهیم صالح الشهرستانی، وزیر علوم و فناوری عراق در خصوص همکاری‌های مشترک علمی و فناوری بحث و تبادل نظر شد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به ظرفیت علم و فناوری کشورمان در توسعه تعامل علمی و فناوری در سطح بین‌المللی، گفت: تا 10 سال گذشته بیش از 80 درصد بودجه کشورمان از محل درآمدهای نفتی تامین می‌شد، اما اکنون سهم درآمدهای نفتی در بودجه کشور به کم تر از 20 درصد کاهش یافته است که به ما می‌آموزد با تکیه بر توانمندی‌های انسانی، درآمدهای کشور را از راه‌های غیر از تکیه بر منابع زیرزمینی و با دریافت مالیات، شرکت‌های دانش بنیان و فروش فناوری تامین کنیم.

وی با اشاره به این‌که بخش قابل توجهی از شرکت‌های بزرگ منطقه، به خصوص فناوری‌های نوین همچون زیست‌فناوری ایرانی هستند، ابراز کرد: آمادگی همکاری کامل داریم تا بر مبنای ایجاد کارگروه مشترک و تامین سرمایه صندوق سرمایه‌گذاری مشترک، روابط فناورانه ایران و عراق را گسترش دهیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده همکاری دوجانبه در حوزه‌های علمی و فناوری، آمادگی دو کشور برای گسترش این تعامل را یادآور شد و افزود: زمینه این همکاری به خصوص در حوزه فناوری‌های راهبردی و نوین همچون زیست‌فناوری، پزشکی، سلول‌های بنیادی، هوافضا و ... در هر دو طرف برای گسترش تعامل و همکاری وجود دارد.

ستاری با اشاره به اختصاص یافتن سهم قابل توجهی از بودجه به رشد، توسعه و فعالیت بیش از 2000 شرکت دانش بنیان، این حوزه را زمینه ساز همکاری با عراق برشمرد و افزود: برای نخستین بار در کشور، بودجه پژوهش به میزان یک درصد از سرانه GDP افزایش می‌یابد و این بدین معناست که بودجه پژوهشی کشور، رشدی چند برابری را در سال آینده تجربه خواهد کرد.

ستاری با اشاره به آمادگی ایران در حمایت از فروش تجهیزات آزمایشگاهی به عراق عنوان کرد: در حوزه همکاری‌های پژوهشی تفاهم‌نامه خوبی با چین منعقد شده است که می‌تواند الگوی مناسبی برای گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی ایران و عراق نیز محسوب شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به این‌که بر مبنای این تفاهم نامه همکاری مشترک، ظرفیت‌های بالقوه تعامل علمی و فناوری ایران و عراق شکوفا خواهد شد ابراز کرد: از توانمندی‌های بین دو کشور در قالب برگزاری کارگاه‌های آموزشی، تعامل فناوران و برگزاری نمایشگاه‌‌های تخصصی استقبال ‌می‌کنیم.

 

کد خبر 520698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha