کارگردانی که هنوز فیلمش را ندیده است/ حرفهای حاشیه ساز ژاله صامتی و دفاع فکری‌ارشاد از او

خبرگزاری شبستان: نشست خبری فیلم سینمایی «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» چهار شنبه با عوامل فیلم و اهالی رسانه در برج میلاد تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، فرزاد موتمن، کارگردان «آخرین بار کی سحر را دیدی؟»درباره نحوه حضور ژاله صامتی در این اثر گفت: من خوشحالم که ژاله صامتی را برای این فیلم انتخاب کردم چراکه همراه با سیامک صفری تشکیل دهنده زوج خوبی شدند که واقعا بازی قابل قبولی را به مخاطب ارائه دادند. البته این فیلم یک ویژگی دارد که این است که ما غیر از شخصیت سحر که تا آخر فیلم پنهان می ماند هیچ نوع شخصیت‌پردازی نداریم و باقی آدم ها بیشتر در حد تیپ معرفی می شوند که ما خیلی چیزی از زندگی خصوصی آنها نمی دانیم.

 

کارگردانی که هنوز فیلمش را روی پرده سینما ندیده است

وی با اشاره به اینکه هنوز فیلمش را ندیده است، اظهار کرد: من هنوز فیلم را ندیدم و هیچ کس هم باور نمی کند که هنوز موفق به دیدن فیلمم نشده ام. متاسفانه به دلیل اینکه بعد از ساخت فیلم نتوانستیم سینمایی را برای نمایش شخصی فیلم اجاره کنیم، بنده از مدیر سینما فرهنگ خواهش کردم که ۱۰ دقیقه از فیلم را برایم نمایش دهد تا بخش هایی از آن را ببینم. به همین دلیل اگر اشکالات فنی را هم به کیفیت فنی تصویر و موارد دیگر بیان می کنید، ترجیح می دهم بعد از اکران فیلم در پردیس سینمایی ملت نسبت به آن اظهار نظر کنم.

 

سعید عصمتی تهیه‌کننده این اثر سینمایی درباره ساخت و تولید فیلم گفت: برای ساخت این فیلم سینمایی یک سال و اندی زحمت کشیده شده البته ایده و طرح ابتدایی فیلم توسط من و علی علوی مطرح شد و قرار بود که در جشنواره قبلی حضور داشته باشد اما چون با مشکل پروانه ساخت مواجه شدیم این ماجرا کمی دیر اتفاق افتاد و ما بعد از حل مشکلات پروانه ساخت بود که فیلمنامه را به فرزاد موتمن دادیم و از وی خواستیم تا کارگردان کار باشند. پلیس فیلم ما نه تخیلی است و نه فضایی است بلکه پلیسی است که با هنجارهای نیروی انتظامی همراه است و دارای اعتقادی است که لازمه یک پلیس ایرانی است. این فیلم دنبال این بوده که آنچه می بینیم قابل قضاوت در شخصیت های اجتماعی زندگی ما نیست و نیاز هست تا ما شناخت ژرف‌تری از پیرامون خود داشته باشیم و زود قضاوت نکنیم.

 

پاسخ به صحبتهای حاشیه ساز ژاله صامتی

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اظهارات حاشیه‌ساز ژاله صامتی در برخی از رسانه‌ها مبنی بر تاخیر در پرداخت دستمزدها توضیح داد: مطالبی که از خانم صامتی در برخی از رسانه ها نقل شد برگرفته از این موضوع است که چیزی از بازی کردن در این فیلم سینمایی با توجه به محتوای آن درک نکرده اند. من به خانم صامتی توصیه می کنم که یکبار بنشینند و این فیلم را ببینند که هدف از ساخت آن چه بوده است. بله، این درست است که پروژه قرار بود ۴۵ روزه به اتمام برسد اما به ۷۴ روز رسید. کمااینکه ما بر اساس پروژه ۴۵ روزه کار داشتیم تلورانس ۱۵ درصدی را برای افزایش هزینه ها برآورد کرده ایم اما وقتی پروژه به ۷۴ روز رسید و هزینه ها ۲ برابر شد باز هم ما هزینه ها را پذیرفتیم و حتی پیرامون این موضوع گزارش مکتوبی را به سازمان سینمایی بر اساس مستندات ارائه دادیم که بر مبنای آن ۹۷ درصد پروژه تسویه قبلی شده و ۳ درصد باقی نیز تا چند روز دیگر به طور کامل پرداخت می شود.

 

این تهیه کننده تصریح کرد: من به کسی که در این پروژه یک چک پاس نشده ۷۰۰ تا یک‌میلیون تومانی از من داشته باشد، یک سکه بهار آزادی هدیه می دهم. به هر حال پرداخت قسط آخر دستمزد خانم صامتی به بعد از جشنواره موکول شد و قطعا نیز پرداخت خواهد شد اما بنده معتقدم که ایشان کار حرفه ای انجام ندادند و باز هم اذعان می کنم که بنده تهیه کننده ای هستم که تاکنون فیلم هایی بر اساس انتخابی مبتنی بر باورهای اجتماعی و دینی ساخته و مطمئن باشید نسبت به آنچه که انجام می دهم، متعهد هستم.

 

تهیه کننده فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حضور فریبرز عرب‌نیا در این فیلم سینمایی گفت: ما برای انتخاب عرب‌نیا هزینه‌های لازم را پرداخت کردیم و بر این باوریم که وی فرد بسیار محترمی است که همراه با خانم ژاله صامتی حق و حقوقی دارند که باید پرداخت شود اما نکته مهم این است که در مصاحبه‌ها برخی اوقات ادبیاتی به کار می‌بریم، چندان حرفه‌ای نیست.

 

مازیار فکری‌ارشاد، منتقد جلسه نیز پس از صحبت‌های عصمتی تاکید کرد: با صحبت‌هایی که مطرح شد گمان می‌کنم در حق خانم ژاله صامتی اجحاف شده زیرا به اعتقاد من می‌تواند نامزد دریافت سیمرغ هم باشد بنابراین لازم است از حق این هنرمند نیز به نحوی دفاع کنیم.

 

وی همچنین درباره فیلم گفت: یکی از محاسن فیلم این است که همه شخصیت ها ایرانی هستند و ما با یک پلیس ایرانی روبرو هستیم که همراه با واقعه داستان در زندگی معمول ما وجود دارد و ما می توانیم باورش کنیم، این در حالی است که طی سال های اخیر تمام تلاش خود را انجام داده که از سینمای هالیوود بهره برداری کرده و شخصیت هایی را وارد قصه کنیم که مطابقتی با شرایط اجتماعی ما ندارند.

 

 

کد خبر 520579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha