به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در این همایش، گفت: همه پدیده های عالم تغییر می کنند و این یک اصل ثابت در عالم هستی است که علم هم در شمول این تغییرات قرار دارد.
وی افزود: امروز دنیا به این نتیجه رسیده که هیچ پدیده ای اعم از سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بدون اتکا به علم قابل تحلیل نیست.
استاندار کردستان اقتصاد را یک علم در عصر حاضرعنوان کرد و ادامه داد: بدون اتکا به علم نمی توان هیچ تصمیم و برنامه و سیاست اقتصادی را در جامعه دنبال کنیم و غیر این باشد به شکست بر می خوریم.
زاهدی در ادامه به ویژگی های اقتصاد سنجی پرداخت و افزود: اقتصاد سنجی امکان تحلیل اقتصاد را در پهنه عالم به ما می دهد و بدون توجه به فرهنگ، سیاست، محیط زیست، جنگ ها و مهاجرت نمی توان در خصوص اقتصاد تصمیم گرفت.
وی به اثرگذاری همه پدیده های عالم بر اقتصاد اشاره کرد و گفت: علم اقتصاد سنجی، اقتصاد را در مجموعه عالم تحلیل و بررسی می کند.
استاندار کردستان به عمدتآ کیفی بودن تصمیم های مدیران اجرایی اشاره داشت و خاطر نشان ساخت: اقتصاد سنجی ایده های کیفی را به کمی تبدیل می کند که این مهم در تصمیم گیری مدیران و کسانی که در حوزه اقتصاد اثرگذار هستند با اهمیت است.
وی در پایان به ارتباط دانشگاه و دستگاه های اجرایی تاکید کرد و گفت: بخش علمی جامعه تصمیمات مدیران اجرایی را با عدد و رقم و آمار امدازه گیری می کند و تصمیمات کیفی را به کمی تبدیل می کنند.
هر ساله 6 همایش ملی، منطقهای و بینالمللی را در کردستان برگزار میکند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز، اظهار کرد: تلاشهای زیادی برای برگزاری دومین همایش بینالمللی اقتصادسنجی روشها و کاربردها در سطح مسئولان استانی و دانشگاهی صورت گرفت.
محمدقربان کیانی با بیان اینکه این همایش تنها در دانشگاه آزاد واحد سنندج به صورت بینالمللی برگزار میشود، افزود: هدف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری همایشهای مختلف تلاشی برای شناساندن ظرفیتهای علمی استان است که در همین راستا دومین همایش بینالمللی با موضوعات اقتصادسنجی روشها و کاربردها با حضور اندیشمندان برجسته داخل و خارج از کشور به مدت دو روز در واحد سنندج برگزار میشود.
وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد در سطح استان به ویژه در زمینههای پژوهشی و دانشبنیان از جایگاه بسیار مطلوبی برخوردار است و هر ساله 6 همایش ملی، منطقهای و بینالمللی را در کردستان برگزار میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با بیان اینکه دو همایش از تعداد همایشها بینالمللی است که با حضور صاحبنظران برجسته دنیا در استان برگزار میشود، تصریح کرد: اگر به دنبال ترسیم آینده بهتر و افق پیشروی علمی قوی هستیم توجه به ارتقای سطح علمی با بهرهگیری از آخرین یافتههای دنیا امری ضروری بوده و این همایشها میتواند بهترین ظرفیت در این حوزه باشد.
کیانی با بیان اینکه اعتبارسنجی اقتصادی در واقع علمی است که با استفاده و بهرهگیری از آن همه مسائل تولید و اقتصاد و توسعه در این بخشها میسر میشود، خاطرنشان کرد: با بهرهگیری از این علم به صورت فرمولی برنامهریزیها صورت میگیرد و بر همین اساس چارچوب و چشماندازهای آینده را میتوان برای خود مشخص کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان با بیان اینکه با برگزاری این دست همایشها دنبال دستیابی به این اهداف هستیم، گفت: دستگاهها مختلفی در راستای برگزاری هرچه کیفیتر شدن این همایش با دانشگاه آزاد همکاری کردهاند که تقدیر از زحمات یکایک آنان را بر خود واجب میدانیم.
کیانی تصریح کرد: برگزاری این همایش میتواند ظرفیتی غنی در راستای معرفی تواناییهای علمی و پژوهشی استان به سایر مردم کشور و حتی سایر کشورهای جهان باشد.
وی با اشاره به کیفیت بالای نخستین دوره برگزاری این همایش در سال 91 در استان کردستان، اظهار داشت: یافتههای نخستین همایش بینالمللی اقتصادسنجی به صورت عمومی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان افزود: اگر دستگاههای اجرایی استان از علوم و علم نو در حوزه اقتصادی بهرهمند باشند قطعا مسیر توسعه استان در بخشهای مختلف هموارتر خواهد شد.
کیانی گفت: تمامی همایشهای برگزار شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در راستای توجه به نیازهای بود و همواره شاهد مشارکت و همکاری خوب شماری از ادارات و سازمانهای دولتی استان کردستان در برگزاری این همایشها بودهایم.
همایش بین المللی اقتصاد سنجی، روش ها و کاربردها در 14 و 15 بهمن ماه با حضور سخنرانان مطرح بین المللی از جمله پرفسور هاشم پسران، دکتر مهدی قدسی، دکتر رابرت استهرر و دکتر ذوالقرنین یوسف، با تکیه بر محورهای؛ پتانسیل ها و محدودیت های روش های اقتصاد سنجی، اقتصاد سنجی مالی، مدل سازی و اقتصاد خرد و کلان برگزار می شود.
نظر شما