حجت الاسلام محمدعلی صادقی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به ضرورت آبادانی فرهنگی و اجتماعی مساجد به خبرنگار شبستان گفت: آبادانی مساجد را نباید صرفا در معماری و شکل فیزیکی آن خلاصه کنیم بلکه آبادانی فرهنگی و اجتماعی آنها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مساجد به عنوان یک پایگاه ارزشی در صدر اسلام مطرح بودند و فعالیت های فرهنگی، سیاسی، عبادی و اقتصادی در آنها مشهود بود، اذعان داشت: حرکت مردمی و شکل گیری انقلاب اسلامی ایران نیز از مساجد آغاز شد.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به اینکه جمله معروف بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه "مسجد سنگر است"، تصریح کرد: ایشان مسجد را به عنوان سنگر معرفی نمودند و حفظ این سنگر از ارزش های والا است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار و حفظ آن ادامه داد: با گذشت سالیان سال از پیروزی انقلاب اسلامی مشاهده می کنیم هنوز هم مساجد کانون توجه و مرکز شکل گیری حرکت ها و فعالیت های اجتماعی نظیر راهپیمایی های مناسبتی هستند.
وی با اشاره به ضرورت تقویت ارتباط جوانان با مسجد تاکید کرد: مساجدی که پویاتر، فعال تر و فضایی شاداب تر داشته باشند مسلما زمینه حضور و فعالیت جوانان در آنها افزایش می یابد و قشر جوان در آنجا حضور بیشتری خواهد داشت.
حجت الاسلام صادقی ادامه داد: شور و حرارت جوانی در کنار پختگی و متانت میانسالان و کهنسالان حاضر در مسجد می تواند زمینه ساز تحولات و اقدامات سازنده ای در حوزه های فرهنگی و اجتماعی شوند.
وی با بیان اینکه عوامل متعددی می تواند ارتباط بیشتر جوانان با مسجد را به وجود بیاورد، تصریح کرد: در این حوزه نباید از فعالیت و هجمه دشمن غفلت کنیم چرا که آنان به صورت کاملا هوشمندانه برای مقابله با انقلاب و دور کردن نسل جوان از ارزش های انقلابی فعالیت می کنند.
حجت الاسلام صادقی تصریح کرد: دشمن می داند برای اینکه حرکت فرهنگی و اجتماعی انقلاب عقیم بماند و لطمه ای به انقلاب وارد شود باید جوانان را از کانون های مذهبی و کانون هایی که در ارتقای دینی نسل جوان تاثیر بسزایی دارد، جدا کند.
وی اظهار داشت: مساجدی که در زمینه های فرهنگی، اجتماعی فعال ترند توانسته اند ارتباط سازنده ای با قشر جوان در آن محل برقرار کنند و جوانان پویا، علاقه مند و با انگیزه را به مساجد جذب کنند.
حجت الاسلام صادقی تصریح کرد: جوان پویایی، علاقه و انگیزه و شور و حرارتی دارد که باید به تناسب آن در مسجد برنامه های فرهنگی اجتماعی طراحی کند.
وی با اشاره به اینکه امام جماعت به عنوان یکی از ارکان اصلی مسجد باید در این عرصه فعال تر وارد شود، اذعان داشت: هیئت امنا، پایگاه بسیج و کانون های فرهنگی فعال در مساجد باید از حضور جوانان و نوجوانان در مجموعه خود استفاده کنند.
حجت الاسلام صادقی ادامه داد: ائمه جماعات مساجد در مناطقی که حضور دارند می توانند با دانش آموزان دبیرستانی و مقاطع ابتدایی ارتباط برقرار کنند و زمینه جذب و حضور جوانان و نوجوانان محل را به مسجد فراهم کنند.
حجت الاسلام صادقی تاکید کرد: استفاده از تکنولوژی های آموزشی و تکنولوژی های فرهنگی، داشتن امکانات ورزشی در کنار مساجد از دیگر شاخصه هایی است که می تواند جوانان را بیشتر به مسجد جذب کند.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی و ارایه اطلاعات به روز و مناسب و متناسب با روحیه نسل جوان، فضاهای اجتماعی، مجازی و راه اندازی وب سایت های متناسب با علایق نسل جوان می تواند در حضور بیشتر جوانان در مسجد کمک کند.
حجت الاسلام صادقی تصریح کرد: عمل گرایی اعضای فعال هیئت امنا و ائمه جماعات می تواند شاخص خوبی برای جذب نسل جوان به کانون های مذهبی به ویژه مسجد باشد. در واقع روابط حسنه ای که در رفتار و کردار دست اندرکاران مسجد مشاهده می شود تاثیرگذاری زیادی در جذب نسل جوان به مسجد خواهد داشت.
نظر شما