سعودی ها پا جای پای صهیونیست ها می گذارند/دیپلماسی واشنگتن دستاویز لابی ها

خبرگزاری شبستان:گروه های فشار در ایالات متحده بواسطه قدرت های مالی و نفوذ سیاسی خود یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در هدایت سیاست خارجی و تصمیم گیری در آمریکا به شمار می روند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از "اسپوتنیک"؛ گروه های فشار در ایالات متحده بواسطه قدرت های مالی، اقتصادی و نیز نفوذ سیاسی برای حمایت از منافع خود یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در هدایت سیاست خارجی و تصمیم گیری در آمریکا به شمار می روند.

شکل گیری یک گروه فشار در جامعه آمریکا به حمایت گسترده از جانب مؤسساتی نیاز دارد که از نفوذ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بالایی برخوردار هستند تا بتواند از منافع خود مقابل افکار عمومی نهادهای تصمیم ساز دفاع کنند.

اخیرا رسانه های عربی تصمیم ایجاد یک گروه فشار سعودی در آمریکا تحت عنوان "کمیته امور روابط عمومی عربستان-آمریکا" ویا "سابراک" را بررسی کردند؛ کمیته ای که به "کمیته امور عمومی آمریکا-اسرائیل" معروف به "آیپک"شباهت دارد.

هدف از تشکیل این کمیته اثرگذاری بر تصمیم گیری های سیاسی و رویکردهای سیاست خارجی آمریکاست.

"نور الشیخ" –استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه قاهره می گوید: "گروه های فشار و یا همان "لابی" به پایگاه اجتماعی تأثیرگذار نیاز دارد و اقلیت یهودی ها در آمریکا، بزرگترین اقلیت در این کشور به شمار می روند؛ در نتیجه "لابی" یهودی پایگاه اجتماعی گسترده و مؤثری در آمریکا دارد و از نفوذ اقتصادی و رسانه ای بالایی در ستادهای انتخاباتی چه انتخابات کنگره و چه انتخابات ریاست جمهوری و به تبع آن در فرآیند تصمیم گیری ها برخوردار است.

این استاد دانشگاه قاهره تلاش ها برای ایجاد یک "لابی سعودی" در آمریکا را "اقدامی خوب" توصیف و ابراز عقیده کرد این گروه هرگز قدرت تأثیرگذاری "لابی صهیونیستی" در تصمیم گیری های آمریکا را نخواهد داشت، چرا که این لابی، پایگاه اجتماعی در این کشور ندارد.

وی گفت: "می توان با برخی شخصیت های فکری و یا برخی از اعضای کنگره ارتباط گرفت، ولی لابی سعودی به مانند لابی صهیونسیتی در تصمیم سازی در آمریکا موفق نخواهد بود."

"نور الشیخ" در خصوص انگیزه های عربستان از تشکیل "لابی" در آمریکا توضیح داد: "عربستان سعودی در بیشتر مناسبت ها از تغییر سیاست آمریکا ابراز نگرانی کرده و از نزدیک شدن واشنگتن به تهران و پی بردن آن به اهمیت نقش ایران در منطقه بیمناک است."

او افزود: "روابط آمریکا و عربستان مرحله بحران را پشت سر می گذارد و کانال هایی که در گذشته میان دو کشور برقرار بود دیگر وجود ندارد و همچنین تردید سعودی ها در خصوص سیاست آمریکا در منطقه افزایش یافته است.

این استاد دانشگاه در پایان تصریح کرد: "متأسفانه سران کشورهای عربی در تصمیم گیری های خود استقلال ندارند و این نگرانی را در خود دارند که کشورهایی که ابراز استقلال می کنند پایان تأسف برانگیز و دردناک خواهند داشت؛ براین اساس بیشتر سران کشورهای عربی برای حمایت از منافع خود از سیاسیت های مصلحت گرایانه استفاده می کنند.

 

کد خبر 520303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha