به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 13 بهمن با اشاره به خرید 138 هواپیمای ایرباس و atr گفت: این قراردادها از افتخارات بسیار بزرگ دولت و کشور است که البته ما در کنار خرید هواپیما سه یادداشت تفاهم را نیز امضا کرده ایم.
وی با اشاره به این یادداشت تفاهم ها گفت: نخستین یادداشت تفاهم برای توسعه فرودگاه امام است که این تفاهم نامه ناظر بر این است که یک ترمینال سریع با منابع سرمایه گذاری خارجی در طول یک سال در فرودگاه امام ایجاد شود البته ما ترمینال دیگری را نیز خودمان در حال حاضر در فرودگاه امام به ناو ترمینال سلام در دست افتتاح داریم که پاییز امسال افتتاح می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ترمینال موجود فرودگاه امام ظرفیت شش میلیون مسافر در سال را دارد ولی در طول سال 8 میلیون مسافر در این فرودگاه جابجا می شوند و ما با ایجاد این 2 ترمینال یعنی ترمینال جدید و ترمینال سلام و همچنین نوسازی ترمینال فعلی می توانیم 45 میلیون مسافر را در سال در این فرودگاه جابجا کنیم.
آخوندی تاکید کرد: همزمان با این یک یادداشت تفاهم برای نوسازی فرودگاه مشهد ایجاد شد که 4 میلیون مسافر بر ظرفیت فرودگاه مشهد اضافه می شود و البته یادداشت تفاهم دیگری برای توسعه فرودگاه اصفهان ایجاد می شود و همچنین برای 4 فرودگاه بین المللی تبریز، بوشهر، اهواز و شیراز نیز مذاکره داشته ایم که این فرودگاه نیز توسعه و بهسازی شوند.
وزیر راه اقدام دیگر برای نوسازی ناوگان هوایی کشور را قرارداد 250 میلیون دلاری برای نوسازی کل سیستم ناوبری کشور عنوان کرد و گفت: در واقع تمامی این اقدام ها برای نوسازی و بهسازی سیستم حمل و نقل هوایی کشور است.
وی تاکید کرد: البته همزمان با این موضوع اتفاقی که در حال انجام است مذاکراتی که تمام شرکت های خصوصی هوایی برای خرید هواپیما دارند.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر حدود 256 هواپیما در کشور داریم که از این تعداد 100 هواپیما زمین گیر هستند و فقط بیش از 150 هواپیما آن هم با طول عمر بیش از 20 سال فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 53 فرودگاه در کشور داریم که فقط 7 فرودگاه با ظرفیت بالا در حال عملیات هستند، گفت: 80 درصد پرواز های بین المللی فقط از سه فرودگاه انجام می شود و فرودگاه امام به تنهایی درآمدش با 53 فرودگاه دیگر برابری می کند.
وزیر راه با اشاره به برنامه های در حال اقدام این وزارتخانه برای نوسازی و بهسازی سیستم حمل و نقل هوایی کشور گفت: ایران مرکز تعادل منطقه است، برخی قدرت های بزرگ و برخی بی تدبیری های داخلی تلاش کردند این مرکز تعادل را از ایران بیرون ببرند این در حالی است که ایران باید مرکز حاب هوایی باشد ما نیز اعتقاد داریم که باید ایران مرکز تعادل باشد و هدفی را که انتخاب کرده ایم بازگشت این مرکز تعادل به کشور است.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر دنیا این بازگشت را پذیرفت و نشانه آن نیز بستن قراردادهای درازمدت در طول 8 سال است و اینها مفهومش این است که دنیا ما را پذیرفته است.
وی گفت: قراردادهای نوسازی فرودگاه امام خمینی دوره بازپرداخت شان 20 سال طول می کشد یعنی سرمایه گذار با ریسک خودش در ایران سرمایه گذاری می کند و این نیز مفهومش این است که پایداری انقلاب و ایران توسط قدرت ها پذیرفته شده است.
وی گفت: آنچه که ما در پی آن هستیم این است که ما در منطقه و جهان رقابت کنیم و همانطور که می دانید از سال 90 تا 93 برآورد سازمان هواپیمایی کشور این بوده است که بیش از 12 میلیارد دلار ایرانیان از شرکت های هواپیمایی خارجی فقط بلیت خریداری کرده اند و برآورد شرکت هما از عملکرد سالانه این است که سالانه چیزی حدود 4 میلیارد دلار فقط از شرکت های خارجی بلیت می خرند.
وی گفت: ما با یک سری گزافه گویی و شعار سهم خود را در جهان به ترکیه و امارات دادیم اما با بستن این قراردادها ایران را سرفراز می کنیم و ما به بازار و صنعت هوایی جهان بازمی گردیم و سهم خود را از این بازار می گیریم.
وی تاکید کرد: در 4 سال گذشته 12 میلیارد دلار ارز این کشور فقط به پروازها داده شده است این در حالی است که ما در طول 8 سال این را پرداخت می کنیم و کافی است 40 درصد سهم خود را وارد بازار ایران کنیم که ببینیم چه اشتغالی در کشور ایجاد می شود.
وی تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم که با این قراردادها یک ناوگان برای مناطق محروم درست کنیم که فرودگاه های درجه 2 و 3 فعال شوند.
لاریجانی در ادامه از آخوندی این پرسش را مطرح کرد که آیا این هواپیماها به ایرلاین های خصوصی نیز تعلق می گیرد، گفت: گام دوم ما تشکیل یک شرکت های لیزینگ کمپانی ملی است که در اجلاس آسیا و اقیانوسیه پایه های آن گذاشته شد و این شرکت ماموریت این را دارد که 200 هواپیما افزون بر این هواپیماها تامین و به ایرلاین های خصوصی ارایه دهد. ما نیز ایرباس و atr را تشویق کردیم که از طریق صندوق توسعه ملی این قراردادها را به شرکت های خصوصی منعقد کنند.
وی همچنین در رابطه با اینکه تعمیر و نگهداری این هواپیماها در ایران انجام می شود یا در کشوری که این هواپیماها از آن خریداری شده است، گفت: آنچه که ما انجام داده ایم پیش نویس قرارداد است و همانطور که می دانید 2 هفته است که از تحریم گذشته و تصور اینکه در طول 2 هفته یک قراردادی که تمام مراحلش را طی کند را نهایی کنیم گزافه است ما در حال حاضر در حال آماده کردن پیش نویس این قراردادها هستیم که در پیش نویس آنها بحث تعمیر و نگهداری و حتی فروش قطعات ساخته شده ایرباس از سوی ایران نیز آمده است.
نظر شما